امروز: شنبه 01 ارديبهشت 1403
    طراحی سایت
تاريخ انتشار: 19 فروردين 1400 - 09:03
اتحادخبر: اگر شما هم هوس یک باقلوای خوشمزه‌ی خانگی را کرده‌اید با این دستور پخت، در اولین فرصت خود را مهمان یک ظرف شیرینی باقلوا و یک استکان چای کمر باریک کنید.

اتحادخبر: باقلوا یکی از محبوب‌ترین شیرینی‌های دنیاست که در ایران، ترکیه، آذربایجان و حتی یونان جزو پرطرفدارترین دسر‌ها محسوب می‌شود. باقلوا انواع مختلفی دارد، ولی بدون شک هیچ کدام از آن‌ها به اندازه‌ی باقلوای پسته‌ای اصل ترکیه که در ایران به نام‌ها باقلوای ترکی یا استانبولی هم شناخته می‌شود، مشهور و محبوب نیست. اگر دوست دارید دستور پخت این شیرینی خوشمزه را یاد بگیرید با ما همراه باشید تا طرز تهیه باقلوای ترکی خانگی با خمیر یوفکا و شربت مخصوص باقلوا را خیلی ساده به شما آموزش دهیم.

طرز تهیه باقلوای اصل ترکی با خمیر یوفکا(عید)

یونانی‌ها، ترک‌ها و عرب‌ها معتقد هستند که دستور پخت باقلوا در اصل متعلق به آن‌هاست. قدیمی‌ترین دستور پخت کشف شده از یک دسر لایه‌لایه‌ی شبیه به باقلوا که با عسل پوشانده می‌شده است به قرن دوم قبل از میلاد در روم برمی‌گردد. البته طبق این سند که در قدیمی‌ترین کتاب لاتین موجود قرار دارد، ریشه‌ی این دسر حتی به زمانی بسیار قبل‌تر از امپراطوری رومی‌ها و ترک‌ها می‌رسد.

در هر حال در طول زمان باقلوا تبدیل به یک دسر جذاب برای جشن‌ها و مناسبت‌های خاص شد که پختن آن نیاز به مهارت زیادی داشت. در گذشته گاهی سال‌ها طول می‌کشید که شاگردان مهارت تهیه کردن خمیر‌های بسیار باریک هزار لایه را از استادان زبردست خود بیاموزند. اما دیگر سال‌هاست که با به بازار آمدن خمیر‌های آماده مثل خمیر یوفکا طرز تهیه باقلوا بسیار ساده شده است.

پس اگر شما هم هوس یک باقلوای خوشمزه‌ی خانگی را کرده‌اید دستور پخت ما را به خاطر بسپارید و در اولین فرصت خود را مهمان یک ظرف شیرینی باقلوا و یک استکان چای کمر باریک کنید.

 

مواد لازم (برای ۱ کیلو)

  • خمیر باقلوا (یوفکا): ۱ بسته ۶۰۰ گرمی
  • شکر: ۲ پیمانه
  • کره: ۱۰۰ گرم
  • روغن مایع: ۵۰ گرم
  • آب: ۱٫۵ پیمانه
  • گلاب: ۳ قاشق غذاخوری
  • پودر پسته یا گردو: ۲۰۰ تا ۳۰۰ گرم
  • لیمو ترش: نصف یک عدد
  • چوب دارچین: ۱ عدد
  • هل: ۲ عدد

طرز تهیه باقلوای اصل ترکی با خمیر یوفکا(عید)

 

طرز تهیه

۱. برای تهیه کردن شربت باقلوا، شکر و آب را همراه هل، چوب دارچین و پوست لیمو ترش روی حرارت متوسط قرار دهید.

طرز تهیه باقلوای اصل ترکی با خمیر یوفکا(عید)

۲. زمانی که شربت باقلوا شروع به جوشیدن کرد، آب نیمی از لیمو ترش را به آن اضافه کنید و اجازه دهید به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه بجوشد و کمی قوام پیدا کند. یکی از مهم‌ترین نکات برای داشتن یک باقلوای ترد یا کریسپی و با کیفیت غلظت شربت است. پس از اینکه شربت اندکی غلیظ شد حرارت را خاموش و گلاب را به آن اضافه کنید. در صورت تمایل می‌توانید نوک قاشق چای‌خوری زعفران دم‌کرده هم به شهد اضافه کنید. در آخر چوب دارچین، هل و پوست لیمو را از شربت خارج کنید و اجازه دهید کاملا خنک شود.

نکته: غلظت شربت باقلوای خنک باید مانند غلظت عسل داغ باشد.

طرز تهیه باقلوای اصل ترکی با خمیر یوفکا(عید)

۳. خمیر باقلوا یا همان خمیر یوفکا را شب قبل از فریزر به یخچال منتقل کنید. روز پخت خمیر را از یخچال خارج کنید و روی آن را با دستمال تمیز نمدار بپوشانید تا در مجاورت هوا خشک نشود.

طرز تهیه باقلوای اصل ترکی با خمیر یوفکا(عید)

۴. کره را به روش بن‌ماری روی بخار کتری ذوب و روغن مایع را به آن اضافه کنید. اضافه کردن روغن مایع از سوختن کره در دمای بالا جلوگیری می‌کند. حالا یک لایه خمیر یوفکا روی میز کار قرار دهید، با قلمو آن را کمی چرب کنید، لایه‌ی بعدی خمیر را روی آن قرار دهید و دوباره کره بمالید.

طرز تهیه باقلوای اصل ترکی با خمیر یوفکا(عید)

۵. زمانی که دو لایه خمیر را کره‌مالی کردید، مغز پسته را روی کل خمیر بپاشید. سپس مانند تصویر با استفاده از یک نی یا سیخ نازک دو طرف خمیر را روی هم بیاورید و رول کنید. در آخر با فشار دادن دو طرف خمیر، باقلوا را جمع کنید.

نکته: به سلیقه‌ی خودتان می‌توانید پسته‌ی کمتر یا بیشتری استفاده یا اگر دوست داشتید گردوی آسیاب‌شده را جایگزین پودر پسته کنید.

طرز تهیه باقلوای اصل ترکی با خمیر یوفکا(عید)

۶. یک قالب با ابعاد ۲۶ در ۲۶ سانتی‌متر را با کره چرب کنید. باقلوا‌ها را به صورت فشرده در قالب بچینید و روی آن‌ها را یک لایه کره بمالید. فر را از قبل گرم کنید و سپس باقلوا‌ها را به مدت ۳۰ دقیقه با دمای ۱۶۰ درجه‌ی سانتی‌گراد در طبقه‌ی وسط آن بپزید.

طرز تهیه باقلوای اصل ترکی با خمیر یوفکا(عید)

۷. وقتی روی باقلوا‌ها طلائی شد، قالب را از فر بیرون بیاورید و همان لحظه شربت خنک شده را روی باقلوا‌ها بریزید. حداقل ۳ ساعت صبر کنید تا شربت کاملا به خورد باقلوا برود.

نکته: در طول مدتی که شربت به خورد باقلوا می‌رود روی ظرف را نپوشانید. همچنین نیاز نیست ظرف را در یخچال قرار دهید.

طرز تهیه باقلوای اصل ترکی با خمیر یوفکا(عید)

۸. در پایان برای تزئین روی باقلوا‌ها را پودر پسته یا گردو بریزید.

طرز تهیه باقلوای اصل ترکی با خمیر یوفکا(عید)



کانال تلگرام اتحادخبر


نظرات کاربران
ارسال نظر

نام:

ايميل:

وب سايت:

نظر شما:

تازه ترین خبرها

  • نقدی بر مجموعه داستان " خین‌جوشون " اثر مختار فیاض
  • جاده مرگ شهر وحدتیه را دريابيد،مسئولان برحذر باشند
  • روز سعدی و نکته‌ای نغز از گلستانش
  • ادعاها درباره حمله اسرائیل به ایران / ساقط کردن چند ریزپرنده در آسمان اصفهان
  • عناوین روزنامه‌های امروز1403/02/01
  • پتروشیمی پردیس حامی مهمترین رویداد بین المللی در حوزه تاب آوری انرژی
  • قهرمانی دشتستانی ها در لیگ انفرادی تیراندازی استان بوشهر
  • عناوین روزنامه‌های ورزشی امروز1403/02/01
  • تیم کشتی نونهالان هیئت کشتی دشتستان قهرمان مسابقات انتخابی استان بوشهر شد
  • نشست فرماندهان پایگاه‌ها و شورای حوزه مقاومت بسیج شهدای پتروشیمی به میزبانی پتروشیمی جم
  • بانک قرض‌الحسنه مهر ایران بیشترین وام را در سال ۱۴۰۲ پرداخت کرد
  • 🎥ویدیو/شنبه های اتحاد خبر با سید حمید شهبازی(۵)
  • اگر ۷ ساعت خواب شبانه نداشته باشید چه اتفاقی برای صورت شما می افتد؟ (+عکس)
  • علائم هشداردهنده حمله قلبی
  • شبکه اسرائیلی از زبان نتانیاهو: به دنبال جنگ با ایران نیستیم! / ماموریت‌های مهم‌تری در جبهه غزه و لبنان داریم
  • آغاز عملیات اجرای خیابان ۲۴ متری در ورودی شهر از سمت برازجان،خیابان ۲۲ متری غرب آرامستان و خیابان در غرب جاده اصلی
  • اگر احساس تلخی در دهان می کنید این بیماری در کمین شماست
  • تفاوت استراتژی فروش در پردیس/ ثبت ۶ ركورد در تولید و صادرات
  • تقابل ادبی فرماندار دشتستان با هاروکی موراکامی از ژاپن !
  • توزیع تعداد ۵۰ عدد کلاه ایمنی از طرف شهرداری بین موتورسیکلت سواران شهر وحدتیه
  • پیاده روی یا دویدن، کدام برای لاغری و کاهش وزن بهتر است؟
  • ۱۲ کشور امن در صورت شروع جنگ جهانی سوم (+عکس)
  • دست آویزی برای دومین سالکوچ هدهد خبررسان علی پیرمرادی
  • نتا S واگن ؛ یکی از زیباترین خودروهای چینی به بازار می آید (+تصاویر)
  • نقدی بر مجموعه داستان " خین‌جوشون " اثر مختار فیاض
  • آیا این ادویه خوش بو می تواند با سرطان پروستات مقابله کند
  • با این تکنیک به نق زدن و اصرار کردن بچه ها پایان دهید
  • گشت و گذار دختران جوان در تهران 100 سال قبل (+عکس)
  • جاده مرگ شهر وحدتیه را دريابيد،مسئولان برحذر باشند
  • بازتاب حمله ایران در رسانه‌های خارجی: اسراییل زیر آتش
  • آغاز عملیات اجرای خیابان ۲۴ متری در ورودی شهر از سمت برازجان،خیابان ۲۲ متری غرب آرامستان و خیابان در غرب جاده اصلی
  • قتل 2 جوان برازجانی در خودروشان/ دستگیری قاتل در استان همجوار
  • یکی از شهدای اخیر حمله اسرائیل در سوریه از شهر وحدتیه دشتستان است
  • هدایای باقیمانده پیاده روی برازجان قرعه کشی شد
  • گزارش تصویری/ راهپیمایی روز جهانی قدس در برازجان
  • سخنرانی استاد سید محمد مهدی جعفری در جمع دشتستانی ها و استان بوشهری های مقیم شیراز/ تصاویر
  • در رسیدگی به امور مردم کوتاهی نکنید/ برخی از بخشنامه ها باعث کوچک شدن سفره مردم می شود
  • مسؤولان نگاه بازتری داشته باشند/ جذابترین قسمت کار ما لحظه ای است که درد بیماران آرام می شود
  • قلب جوان 23 ساله دشتستانی اهدا شد/ تصاویر
  • سخن‌ران، کاظم صدیقی‌. نه! مسجد قیطریه، نه!
  • برخورد توهین آمیز رئیس صمت دشتستان با نمایندگان برخی اصناف شهرستان
  • دکتر یوسفی با حافظه مثال زدنی
  • آئین گرامیداشت شهیدالقدس محسن صداقت در شهر وحدتیه
  • تصاویر جنجالی مجری زن تلویزیون باکو در کنار سفیر ایران و در محل سفارتخانه/ عکس
  • مهدی یوسفی؛ جوانِ شایسته و نخبه
  • .: علی حدود 6 ساعت قبل گفت: بسیار عالی پاینده باشید ...
  • .: شااکبری حدود 7 ساعت قبل گفت: درود بر استاد گرانقدر ...
  • .: ذاکری حدود 18 ساعت قبل گفت: بسیار عالی. درود خدا ...
  • .: ذاکری حدود 19 ساعت قبل گفت: خوشحالم که ادبیات پایداری ...
  • .: افسری 1 روز قبل گفت: درود بر دکتر بایندری ...
  • .: عزیز 1 روز قبل گفت: سایت و نویسنده حواسشون ...
  • .: مصطفی بهبهانی مطلق حدود 4 روز قبل گفت: با سلام و خدا ...
  • .: ح حدود 5 روز قبل گفت: درودخدا بر استادبرازجانی و ...
  • .: اسماعیل حدود 7 روز قبل گفت: فقط قدرت است که ...
  • .: سعید حدود 7 روز قبل گفت: آقای امید دریسی پیش ...