- افراط در مصرف چای در وعده سحر، سبب تشنگی بیشتر در طول روز می شود
- آیا رژیم بدون گلوتن به بهبود بیماری روده کمک می کند؟
- جزئیات افزایش ۱۵۰ درصدی قیمت برنج/ آخرین وضعیت واردات
- وام ساخت مسکن ۳۰۰ میلیونی شد
- برگزاری دیدار شاهین عامری و پرسپولیس تهران در تنگستان مشروط شد
- واگذاری «شیرخوارگاهها» به بخش غیردولتی
- وضعیت ۲۸ شهرستان فارس قرمز است مابقی نارنجی
- پیشبینی رگبار بهاری در فارس
- استقلال شهرستانهای نوبنیاد فارس در توزیع سوخت کشاورزی
- تشدید نظارت بر اصناف و ادارات شیراز
اتحادخبر: اگر چه بر اساس تاریخچه پیتزا، طبق شواهد تاریخی نخستین ایده تهیه غذایی ساده به سبک و سیاق پیتزاهای امروزی متعلق به ایرانیهای باستان بوده است، اما زمان زیادی از ورود پیتزا به کشور ما نمیگذرد. قدیمیترین پیتزا در ایران به زمان پادشاهی داریوش اول برمیگردد و ترکیبی از نان و خرما بوده است. این پیتزا غذای سربازان هخامنشی در زمان جنگ و کشورگشایی بود.
بعد از آن یونانیها طرز تهیه نان این غذای ساده، مقوی و خوشمزه را از ایرانیها یاد گرفتند و اهالی جنوب ایتالیا هم از یونانیهای مهاجر به ایتالیا یاد گرفتند تا این نان ساده متشکل از آب و آرد را درست کنند. ولی بر اساس نوشتههای روزنامههای قدیمی، نخستین پیتزا فروشی، به شکل امروزی در سال ۱۳۴۷، توسط فردی که فارغالتحصیل رشته کشاورزی از آمریکا بود، در تهران افتتاح شد. در این مطلب میخواهیم درباره رازهای خوشمزه شدن پیتزا و نکات کلیدی خشک نشدن خمیر آن بگوییم. همچنین به شما یاد میدهیم که چطور در خانه پیتزایی درست کنید که حسابی کشدار شود.
راههای جلوگیری از خشک شدن خمیر پیتزا در فر
پیش از هر چیز باید بگوییم پیتزا محبوبترین فستفود دنیاست که نیاز تمام سلایق از گیاهخوار و نیمه گیاهخوار گرفته تا شیفتگان غذاهای دریایی و گوشتخواران حرفهای را برآورده کرده است، به طوری که دل کندن از یک برش پیتزا پر از پنیر بسیار کار سختی است. اما مگر میشود بخواهید یک پیتزای خوشمزه درست کنید، ولی از خمیر پیتزای مناسب استفاده نکنید و انتظار طعم لذیذ هم داشته باشید؟
برای خواندن طرز تهیه خمیرپیتزای خانگی کلیک کنید.
از خمیر نانهای مختلف مثل خمیر نان سنگک یا بربری هم میتوان در طرز تهیه پیتزا خانگی استفاده کرد. یا اینکه میتوانید مواد پیتزا را روی نان تست بچینید و در فر قرار دهید. اگر هم به فر دسترسی ندارید، از توستر میتوانید کمک بگیرید، فقط به درجه حرارت و مدت زمانی که پیتزا را در توستر میگذارید، دقت کنید.
طریقه نرم شدن پیتزا خانگی
تجربه ثابت کرده است، خمیر پیتزاهای موجود در فروشگاهها خشک هستند و بعد از طبخ هم بافت سفتتری پیدا میکنند؛ بنابراین بهتر است خودتان دست به کار شوید و شروع به درست کردن خمیر پیتزا در خانه کنید.
هنگام چیدن مواد روی خمیر پیتزا، مواد آبدار مثل فلفل دلمهای، قارچ و پیاز را در لایه رویی بچینید، قبل از چیدن هم، آنها را در روغن تفت دهید. برای اینکه پیتزا تلخ نشود، فلفل دلمهای را زیاد سرخ نکنید.
قبل از اینکه خمیر را در سینی فر بگذارید، کف آن را آردپاشی کنید. در صورتی که آن را چرب کنید، خمیر خشک میشود. در سینی فر و در کنار پیتزا، یک کاسه آب قرار دهید تا فضای فر مرطوب بماند.
ترکیب سس و خمیر پیتزا از رازهای حرفهای خوشمزه شدن پیتزا
طرز تهیه و استفاده از سس روی خمیر، نکته کلیدی و یکی از رازهای خوشمزه شدن پیتزا به حساب میآید. برای درست کردن آن، به میزان کافی (بسته به تعداد خمیرها) گوجه فرنگی، رنده یا پوره و با ادویههایی مثل فلفل، پاپریکا، گرام ماسالا و پودر سیر مخلوط کنید و روی خمیر بمالید. میتوانید از سیر نرم و له شده هم استفاده کنید و مواد را روی خمیر بچینید.
قبل از اینکه روی خمیر پیتزا مواد دلخواهتان را بریزید، با چنگال چند سوراخ ایجاد کنید تا خمیر نفس بکشد و زیادی خشک نشود. قبل از چیدن مواد و ریختن سس هم با دست روی خمیر کمی آب بپاشید.
راز کش آمدن پنیر پیتزا
پنیر پیتزا را از فریزر خارج کنید تا یخ آن باز شود و به دمای محیط برسد. با این کار پیتزا بعد از پخت بهتر کش میآید.
پنیر پیتزا را روی سس بریزید. حجم این پنیر باید زیاد باشد تا کشدار شود. در این حد که ۹۰ درصد میزان پنیر باید زیر مواد باشد و ۱۰ درصد دیگر روی مواد. میتوانید از ترکیب پنیر گودا هم استفاده کنید.
ترکیبات روی پیتزا و نحوه چیدن آنها روی خمیر پیتزا
قارچ یکی از ترکیبات اصلی پیتزاست، ولی احتمالا خیلیها نمیدانند باید قبل از اینکه قارچ را روی خمیر بچینند، آن را در کمی روغن یا کره تفت دهند. با این کار آب قارچ گرفته میشود و بعد از پخت، هم شکل خود را حفظ میکند و چروک نمیشود و هم اینکه رنگش تیره و عوض نمیشود. در ضمن برای آماده کردن قارچها بعد از خرد کردن، رویشان کمی آبلیمو بپاشید تا سیاه نشوند. موقع سرخ کردن هم حرارت را بالا نگه دارید.
اگر میخواهید از سوسیس خانگی یا ژامبون و کالباس خانگی یا شرکتی در تهیه پیتزا استفاده کنید، بهتر است بدانید یکی از رازهای خوشمزه شدن پیتزا، تفت دادن مواد در کمی کره یا روغن است. با این کار هم فرم مواد حفظ میشود و هم طعم خام آنها گرفته خواهد شد. سبزیجات را هم به همین نحو تفت دهید. در ضمن زمان کوتاهتری برای پخت پیتزا نیاز خواهد بود.
اگر میخواهید پیتزا گوشت و قارچ درست کنید، گوشت چرخکرده را در پیاز داغ سرخ کنید و اجازه دهید با زردچوبه و ادویههای معطر بپزد تا بوی زهم آن گرفته شود. هر چه پیاز آن تردتر و سرخشدهتر باشد، خوشمزهتر میشود. مواد روی پیتزا را خیلی زیاد نریزید تا سنگین نشود و خمیر هم به خوبی بپزد.
ترکیب ادویههای مخصوص برای تهیه پیتزای رستورانی
معمولا ادویهها در هر غذایی میتوانند معجزه کنند. در پیتزا هم وضع به همین منوال است. بعد از آزمون و خطاهای زیاد، چند ادویه برای طرز تهیه پیتزا انتخاب شدند: جوز هندی، اورگانو، فلفل سیاه، آویشن، پودر سیر و نمک. ترکیب این مواد با هم، طعم پیتزا را دگرگون میکند. حتما امتحان کنید.
نحوه پخت پیتزا در فر
در طرز تهیه پیتزا خانگی وقتی همه مواد را روی خمیر پیتزا چیدید، حداقل ۲۰ دقیقه آن را استراحت دهید و بعد آن را در فر بگذارید. با این کار، نان پیتزا، تردتر میشود. بهتر است هر لایه موادی که میریزید، یک لایه پنیر پیتزا هم اضافه کنید.
برای پخت پیتزا، تقریبا ۱۰ تا ۱۵ دقیقه زمان نیاز است و درجه فر را به طور متوسط باید روی حداکثر دما قرار دهید.
راز خوشمزگی پیتزا این است که چند دقیقه آخر، پیتزا را روی طبقه بالای فر بگذارید تا کمی طلایی شود، فقط حواستان باشد با این کار پنیر و نان پیتزا خشک نشود.
تازه ترین خبرها
- افراط در مصرف چای در وعده سحر، سبب تشنگی بیشتر در طول روز می شود
- آیا رژیم بدون گلوتن به بهبود بیماری روده کمک می کند؟
- جزئیات افزایش ۱۵۰ درصدی قیمت برنج/ آخرین وضعیت واردات
- وام ساخت مسکن ۳۰۰ میلیونی شد
- برگزاری دیدار شاهین عامری و پرسپولیس تهران در تنگستان مشروط شد
- واگذاری «شیرخوارگاهها» به بخش غیردولتی
- وضعیت ۲۸ شهرستان فارس قرمز است مابقی نارنجی
- پیشبینی رگبار بهاری در فارس
- استقلال شهرستانهای نوبنیاد فارس در توزیع سوخت کشاورزی
- تشدید نظارت بر اصناف و ادارات شیراز
- آموزش هاي مهارتي زمينه ساز رونق توليد و پيشرفت صنايع کشور
- بخشی از بازار کار بوشهر توسط اتباع خارجی و غیربومی اشغال شده است
- احداث ۴۲۹ سازه آبخیزداری برای مهار خشکسالی در بوشهر
- وضعیت کرونا از "قرمز" هم فراتر خواهد رفت / عملیات اطلاع رسانی گستردهتر انجام شود
- مهلت مجدد ثبت نام آزمون ارشد علوم پزشکی آغاز شد
- لبنیات در ماه رمضان گران نمیشود
- ادیسون؛ بزرگترین مخترع تاریخ یا یک دزد و تبهکار؟
- رنگ مدفوع کودک؛ رازهایی که نمیدانید
- ۱۰ سلبریتی که فرزندانشان را گیاهخوار تربیت میکنند
- اکسسوریهای یک استایل مردانه جذاب
- پزشک فوق تحصص ریه: ویروس کرونا دست ساخت بشر نیست
- ابهاماتی درخصوص رسیدن نرخ رشد جمعیت به ۰.۶ درصد در سال ۹۹
- جدیدترین آمار مبتلایان و قربانیان کرونا در جهان
- زیرساختهای بندری استان بوشهر تقویت میشود/ توسعه موجشکن کنگان
- ۹۳ درصد سرقتها در شهرستان دشتی کشف شد
- هزینه پیامک در بانکهای دولتی همان ۱۵ هزار تومان
- واکسیناسیون کرونا در مراکز بهداشت طبق اولویتبندی/ افزایش چشمگیر حجم واکسیناسیون از تیر
- استقبال سعودیها از کاروان استقلال + عکس
- اینفوگرافیک / نوشیدن آب ولرم چه تأثیری بر سلامتی انسان دارد؟
- در حال کنترل پیک کرونا در هرمزگان هستیم/عادی انگاری مهمترن خطر در افزایش ابتلاست
- آیتالله علمالهدی به کرونا مبتلا شد
- بیماران خاص و زمینهای برای قرارگیری در اولویت واکسن کرونا ثبت نام کنند
- برنامههای فرهنگی ماه رمضان، مجازی برگزار میشود
- کاهش استفاده از ماسک در دشتی/ مردم به پروتکلها پایبند باشند
- برگزاری اجتماع مذهبی در شهرستان گناوه ممنوع است
- بستریهای کرونایی در استان بوشهر به ۳۶۳ نفر رسید/ ثبت ۴ فوتی جدید
- دستگیری قاتل فراری در دیلم
- محدودیت بازدید مقامات از پارس جنوبی/اقامت درسواحل بوشهر ممنوع است
- ۴۹۱۳ پرونده تخلف برای واحدهای صنفی بوشهر تشکیل شد
- ۴ گروه هلال ماه رمضان را در بوشهر رصد میکنند
- صدا و سیمای بوشهر ۵۰ هزار دقیقه برنامه ویژه رمضان به روی آنتن میبرد
- عوامل فرسایش مینای دندان و راههای پیشگیری
- اعلام رنگبندی جدید کرونایی در کشور/ ۲۹۵ شهر در وضعیت قرمز
- سهشنبه در کدام کشورها آغاز ماه رمضان است؟
- بستنی؛ این خوشمزهی پُرخاصیت!
- هزینه پیامک بانکها ۳۰هزار تومان میشود
- مردم مجوز تردد را از فرمانداریها اخذ کنند
- ثبتنام داوطلبان ریاستجمهوری حضوری است
- منتظر خیز سنگینتر کرونا در هفته آینده هستیم
- رامین جنگ را با هشت علنی کرد!(عکس)