- اردوغان : روابط تجاری ترکیه با اسرائیل متوقف شد
- مالک جدید استقلال: به کمتر از قهرمانی آسیا رضایت نمی دهیم
- حماس : تصمیمی برای انتقال به سوریه نداریم
- خطیر: واگذاری استقلال بزرگ ترین اتفاق بعد از قهرمانی آسیا بود
- مدیرعامل باشگاه پرسپولیس: دایی؟ اوسمار گزینه اول ماست
- رد پای پرسپولیس در شکست پروژه بزرگ فوتبالی عربستان!
- پرسپولیس و استقلال رسماً واگذار شدند/ سهم پیشکسوتان؛ ۵ درصد
- ترکیب سهامداران پرسپولیس در هیئت مدیره مشخص شد
- تأکید فدراسیون فوتبال؛ تماشای بازیها نباید رایگان باشد
- وزیر علوم : کنکوریها اضطراب نداشته باشند/ فرصت جبران وجود دارد
اتحادخبر: پژوهشگران با انجام مطالعهای باکتریهایی با خاصیت پروبیوتیک از محصول لبنی سنتی «کومه» جداسازی کردند.
اتحادخبر: پژوهشگران با انجام مطالعهای باکتریهایی با خاصیت پروبیوتیک از محصول لبنی سنتی «کومه» جداسازی کردند.
به گزارش ایسنا، فرآوردههای تخمیری مانند ماست، کفیر، دوغ و ... که از قدیم به طور سنتی مصرف میشده، امروزه به علم بیوتکنولوژی راه پیدا کرده است.
اثرات درمانی و خواص سلامتی بخش پروبیوتیکها؛ به دلیل اینکه باعث تحریک رشد میکروارگانیسمهای مفید روده، کاهش جمعیت باکتریهای مضر و کمک به مکانیسمهای طبیعی بدن میشود، اهمیت زیادی دارد.
باکتریهای پروبیوتیک، باکتریهایی هستند که در دستگاه گوارش انسان وجود دارند و به دلیل تاثیراتی که بر پاسخهای ایمنی بدن دارند، مورد توجه قرار گرفتهاند. طبق استاندارد ملی غذایی، این باکتریها باید در طول مدت زمان ماندگاری غذا و در طول عبور از اسید معده، آنزیمها و ... زنده بمانند و به محل فعالیت خود (روده) برسند.
یکی از محصولات لبنی سنتی، «کومه» است که در روستاهای منطقه نائین در استان اصفهان، از شیر گوسفند تهیه میشود. این محصول در کیسههایی از پوست گوسفند تولید میشود و به همین دلیل دوره نگهداری طولانی دارد.
تصور میشود که این محصول دارای باکتریهای لاکتوباسیل با قابلیت پروبیوتیک باشد. به همین دلیل پژوهشگران صنایع غذایی، با بررسی محصول لبنی سنتی کومه، آن را از نظر وجود باکتریهای لاکتوباسیل بررسی کردند.
در این بررسیها از این محصول ۱۵ جدایه باکتریایی، جداسازی شد. بررسی مقاومت باکتریها در شرایط اسیدی نشان داد که شش جدایه باکتریایی مقاومت خوبی در شرایط اسیدی (pH=2.5) داشتند.
نتیجه به دستآمده در بررسیهای مقاومت باکتریها به نمکهای صفراوی نشان داد که ۶۰ درصد از جدایههای باکتریایی به نمکهای صفراوی حساسیت داشتند.
همچنین مشخص شد که جدایههای باکتری لاکتوباسیلوس شناساییشده از مقاومت آنتیبیوتیکی بالایی برخوردار هستند و فعالیت ضد میکروبی خوبی نیز در برابر باکتریهای بیماریزا نشان میدهند. به علاوه در این مطالعه عنوان شد که این جدایههای باکتریایی، میتوانند تا ۷۰ درصد کلسترول محیطی را کاهش دهند.
پژوهشگران این مطالعه با توجه به نتایج به دستآمده میگویند: کومه دارای پتانسیل زیادی برای جداسازی جدایههای پروبیوتیکی است و جدایههای باکتریایی فعالی از نظر پروبیوتیکی دارد.
این محققان معتقدند که جدایههای به دستآمده از این محصول قابلیتهای متنوعی را برای ایجاد سلامتی دستگاه گوارش مثل فعالیتهای ضد پاتوژن، ایجاد شرایط اسیدی و همچنین قابلیت تجزیه کلسترول، دارد.
در این مطالعه نینا شمشاد و لیلا روزبه نصیرایی؛ پژوهشگران گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نور و رضا مجیدزاده؛ پژوهشگر گروه علوم دامی دانشگاه فردوسی مشهد، مشارکت داشتند.
یافتههای این مطالعه بهمن ماه سال جاری به صورت مقاله علمی پژوهشی با عنوان «جداسازی باکتریهای لاکتوباسیل با قابلیت پروبیوتیکی از محصول لبنی سنتی نائین (کومه)» در مجله میکروبشناسی پزشکی ایران، منتشر شده است.
تازه ترین خبرها
- اردوغان : روابط تجاری ترکیه با اسرائیل متوقف شد
- مالک جدید استقلال: به کمتر از قهرمانی آسیا رضایت نمی دهیم
- حماس : تصمیمی برای انتقال به سوریه نداریم
- خطیر: واگذاری استقلال بزرگ ترین اتفاق بعد از قهرمانی آسیا بود
- مدیرعامل باشگاه پرسپولیس: دایی؟ اوسمار گزینه اول ماست
- رد پای پرسپولیس در شکست پروژه بزرگ فوتبالی عربستان!
- پرسپولیس و استقلال رسماً واگذار شدند/ سهم پیشکسوتان؛ ۵ درصد
- ترکیب سهامداران پرسپولیس در هیئت مدیره مشخص شد
- تأکید فدراسیون فوتبال؛ تماشای بازیها نباید رایگان باشد
- وزیر علوم : کنکوریها اضطراب نداشته باشند/ فرصت جبران وجود دارد
- قیمت طلا امروز پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
- تشخیص سرطان از یک قطره خون طی چند دقیقه
- تغییراتی در چشم که باید نگران تان کند!
- مسئولیتهای اجتماعی نفت در استان بوشهر افزایش یابد
- عملیات اجرای پانسیون پزشکان دالکی شهرستان دشتستان آغاز شد
- کاروان خودروهای شوتی در دشتستان توقیف شد
- مستقل شدن روابط عمومیها در دستگاههای اجرایی پیگیری میشود
- هفته کارگر در بوشهر با گلباران مزار شهدا آغاز شد
- مشکلات کانالهای آبیاری و زهکشی نخیلات آبپخش پیگیری می شود
- مشکلات ۷ بنگاه اقتصادی استان بوشهر رسیدگی شد
- کاروان خدمت استان بوشهر به عسلویه رسید
- مدیریت ارشد استان بوشهر برای رفع مشکلات مردم پای کار است
- مشکلات مردم استان بوشهر در دیدارهای چهره به چهره احصا میشود
- بانوان در نظام و انقلاب اسلامی جایگاه ویژه ای دارند
- آغاز عملیات اجرایی پایگاه سلامت مرکز خدمات جامع سلامت دشتستان
- امدادرسانی به خدمه شناور تانزانیایی در آبهای بوشهر انجام شد
- همایش پاکسازی ساحل در گناوه برگزار شد
- امدادرسانی آب و فاضلاب استان بوشهر به سیل زدگان سیستان و بلوچستان
- عناوین روزنامههای ورزشی امروز1403/02/06
- عناوین روزنامههای امروز1403/02/06
- فال روزانه ۱۴۰۳.۰۲.۰۶
- رهبر انقلاب: کارگر رکن جهش تولید است
- راهکارهای بهبود شرایط صنایع دارویی کشور/ برچیدن بساط ارز چند نرخی
- نشست هماهنگی و برنامه ریزی دومین رویداد ملی خواهر برادری در بوشهر برگزار شد
- عباس عبدی: چند بار دست در حفره حجاب کردند و گزیده شدند، اما باز هم تکرار میکنند
- کشف یک راه جدید برای از بین بردن بوی زیر بغل
- آب نمیخورید؟؛ این ۸ سبزی را بخورید
- با این نوشیدنیها قند و شکر را کنار میگذارید
- تخت جمشید دوم ایران کجاست؟
- جزییاتی از بیماری ترانه علیدوستی و علت آن
- انتخاب هیئت رئیسه جدید شورای هماهنگی روابط عمومی های ادارات شهرستان دشتستان
- احیاء یک واحد تولیدی راکد بعد از ۱۰ سال در دشتستان
- بی توجهی هولدینگ خلیج فارس به ورزش استان بوشهر ناسپاسی به میزبان است
- تیم یشکسوتان بخش دلوار قهرمان مسابقات مینی فوتبال جام رمضان شد
- عضویت ۳۳ هزار بوشهری در صندوق بیمه اجتماعی ، کشاورزی و روستایی
- این روغن ناجی دیابتی ها، قندخون را بطور کامل شفا می دهد
- یک بار برای همیشه تفاوت گرگ، شغال و روباه را با رسم شکل یاد بگیرید
- ۹۸ درصد جمعیت روستاهای بوشهر از راه آسفالته بهرهمند شدند
- حمله به دروازه در تمرین پرسپولیس بدون کاپیتان
- سرمربی تیم ملی والیبال به ایران آمد