امروز: جمعه 31 فروردين 1403
    طراحی سایت
تاريخ انتشار: 14 خرداد 1392 - 18:04
رهبر معظم انقلاب در مراسم ارتحال حضرت امام خمینی(ره)

بیست و چهارمین سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی(ره) در آستانه انتخابات ۲۴ خرداد در حالی برگزار شد که علاوه بر حضور سران قوا، هفت کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری نیز آمده بودند. حضرت آیت‌الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در این اجتماع کم نظیر، باور امام به "خدا، مردم و خود" را زمینه ساز پیروزی، تداوم و پیشرفت مقتدرانه انقلاب اسلامی خواندند و با بیان توصیه های مهم انتخاباتی خطاب به مردم و نامزدها افزودند: به یاری...

من به هیچکس نظر ندارم/ هر رأی مردم، رأی به جمهوری اسلامی و رای اعتماد به انتخابات است

اتحاد جنوب: بیست و چهارمین سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی(ره) در آستانه انتخابات ۲۴ خرداد در حالی برگزار شد که علاوه بر حضور سران قوا، هفت کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری نیز آمده بودند.


به گزارش خبرگزاری فارس، مراسم بیست و چهارمین سالگرد عروج ملکوتی امام خمینی (ره) صبح امروز با حضور مقام معظم رهبری، محمود احمدی‌نژاد، آیت‌الله صادق آملی‌لاریجانی رئیس قوه قضاییه، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی، آیت‌الله اکبر هاشمی‌رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، آیت‌الله هاشمی‌شاهرودی، سرلشکر جعفری فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، هفت کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری و جمع دیگری از مقامات لشکری و کشوری در مرقد مطهر امام برگزار شد.

حضرت آیت‌الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در این اجتماع کم نظیر، باور امام به "خدا، مردم و خود" را زمینه ساز پیروزی، تداوم و پیشرفت مقتدرانه انقلاب اسلامی خواندند و با بیان توصیه های مهم انتخاباتی خطاب به مردم و نامزدها افزودند: به یاری پروردگار ملت ایران ده روز دیگر حماسه ای پرشور می‌آفریند و از آزمون بزرگ 24 خرداد سرافراز و سربلند بیرون می آید.

حضرت آیت‌الله خامنه ای قیام تاریخی 15 خرداد سال 42 را، مقطع بسیار مهمی در تاریخ ایران خواندند و افزودند: بعد از بازداشت امام (ره) که پس از سخنرانی ایشان در سیزده خرداد 42 روی داد در پانزده خرداد موج عظیمی از حرکت مردمی در تهران، قم و چند شهر دیگر به‌ راه افتاد که پیوند مستحکم مردم با روحانیت و مرجعیت را به رخ حکومت طاغوت کشید.

رهبر انقلاب اسلامی با تاکید بر اینکه پیوند مردم با روحانیت ضامن پیشرفت اوج گیری و در نهایت پیروزی نهضت بود، گفتند: هنگامی که مردم وارد میدان می شوند و احساسات و اندیشه آنها پشتوانه یک نهضت قرار می گیرد، آن حرکت، ظرفیت ادامه یافتن و پیروز شدن را بدست می آورد.

حضرت آیت الله خامنه ای با اشاره به نمایان شدن چهره خشن  و بی رحم طاغوت ، در حادثه پانزده خرداد سال 42 افزودند: یکی از نکات مهم آن حادثه، سکوت مجامع و نهادهای بین المللی مدعی حقوق بشر بود که به هیچ وجه اعتراضی از آنها شنیده نشد.

ایشان تاکید کردند: برغم همه این مسایل، امام خمینی (ره) به تنهایی اما به پشتوانه مردم، چهره یک رهبر آسمانی و معنوی، قاطع و مصمم را از خود به همه مردم و تاریخ نشان داد.

رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به سه باور مهم امام راحل (ره) تاکید کردند: باور به خدا، باور به مردم و باور به خود، هر سه به معنی واقعی کلمه در وجود امام و تصمیم امام و همه حرکت های ایشان تجلی داشت.

حضرت آیت‌الله خامنه ای افزودند: امام خمینی (ره) با دل خود با مردم سخن گفت و مردم هم با جان خود به او لبیک گفتند و به وسط میدان آمدند و مردانه ایستادند و این نهضت به تدریج به سمت پیروزی رفت و در نهایت هم بدون کمک هیچ کشوری ، به پیروزی رسید.

ایشان در تشریح سه باور عمیق و سرنوشت ساز امام یعنی باور به خدا، باور به مردم و باور به خود افزودند: امام با همه وجود به پروردگار اعتماد و به تحقق وعده یاری خدا یقین داشت و به همین علت فقط و فقط برای خدا کار و حرکت و اقدام می کرد.

ایشان افزودند: امام به ملت نیز عمیقا "اعتماد و اعتقاد" داشت و بر این باور بود که ملت مومن باهوش و شجاع ایران اگر رهبران لایقی داشته باشد مثل خورشید در میدانهای مختلف خواهد درخشید.

حضرت آیت الله خامنه ای تأکید کردند: در چشم امام، مردم عزیزترین، و دشمنانِ ملت منفورترین بودند و این باور یکی از علل اساسی ایستادگی و مقابله امام با سلطه گرانی بود که با ملت ایران، دشمنی می کردند.

رهبر انقلاب در تشریح سومین وی‍ژگی امام یعنی باور به خود و اعتماد به نفس خاطر نشان کردند: امام "ما می توانیم" را در وجود ملت زنده کرد و توانایی های ذاتی ملت را در عرصه های مختلف به بروز و ظهور رساند.

ایشان با اشاره به رفتار شجاعانه امام در مقابل رژیم مستبد پهلوی، دوران انقلاب، دفاع مقدس و مقابله با ستم گران جهانی افزودند: شجاعت، قاطعیت و اعتماد به نفسی که در گفتار و رفتار و تصمیمات امام جاری بود بتدریج به ملت منتقل شد و این ملت را به الگوی استقامت و بصیرت تبدیل کرد.

رهبر انقلاب افزودند: در پرتو همین اعتماد به نفس و شجاعت بود که امام هیچگاه حتی در آخرین روزهای حیات پر برکتشان، دچار ذره ای افسردگی و تردید و وادادگی نشد به‌گونه ای که بیانیه های سالهای آخر حیات ایشان، در سالهای آخر از سخنان و مواضع امام در سالهای آغاز نهضت، انقلابی تر و قوی تر بود.

ایشان با تشریح نتایج باور ملت ایران به شعار اساسی امام خمینی یعنی "ما می توانیم" افزودند: ملت ایران در پرتو "اعتماد به نفس"، امید و توکل به خدا، یأس و نومیدی دوران ستم شاهی را کنار گذاشت و با افتخار آفرینی در عرصه های مختلف، خود را به نماد سرافرازی و پیشرفت تبدیل کرد.

رهبر انقلاب نجات ایران از وابستگی شرم آور به آمریکا و انگلیس، تبدیل سران فاسد و خائن و شهوت ران به حاکمان برآمده از آرای ملت، تبدیل ایران از کشوری عقب مانده به کشوری که شتاب پیشرفت علمی آن یازده برابر متوسط جهانی است و دستیابی ایران به پیشرفتهای تحسین برانگیز در عرصه های سازندگی، علمی، پزشکی و آموزش عالی را از برکات حرکت عظیمی خواندند که امام راحل عظیم الشأن در پرتو باور به خدا، باور به ملت و باور به خود در میان مردم بوجود آورد.

حضرت آیت الله خامنه ای با تاکید بر اینکه پیشرفت ها و دستاوردهای سه دهه اخیر نباید مایه غرور کاذب شود، خاطر نشان کردند: ما اگر خودمان را با ایران دوران طاغوت مقایسه کنیم، این افتخارات به چشم خواهد آمد اما اگر خود را با "ایران اسلامی مطلوب" که جامعه ای همراه با عزت، رفاه، اخلاق و ایمان و معنویت است، مقایسه کنیم، قطعا راه طولانی در پیش داریم.

ایشان تاکید کردند: این راه طولانی اما پرافتخار با همان سه باور امام (ره) قابل پیمودن است و ملت ایران با برخورداری از جوانان مومن و با تمسک به این سه باور، توانایی را دارد که با سرعت و شتاب لازم به قله رفیع ایران اسلامی مطلوب دست یابد.

رهبر انقلاب اسلامی با تاکید بر اینکه افق پیش روی ملت ایران پر از امید است، افزودند: ملت، نقشه راه را نیز که همان اصول امام است، در اختیار دارد.

حضرت آیت‌الله خامنه ای خاطر نشان کردند: اصول امام که در سخنرانی های منتشر شده و مدون ایشان و وصیتنامه آن امام موجود است، همان اصولی است که ملت عقب افتاده و وابسته ایران را به ملتی پیشرو و سرافراز و مستقل تبدیل کرد.

ایشان یک نکته را هم متذکر شدند و گفتند: کسانی که نام امام را بر زبان می آورند و به نام ایشان تمسک می جویند باید به اصول و "نقشه راه امام" هم اعتقاد داشته باشند، زیرا حقیقت امام تنها با اصول و مبانی و نقشه راه آن عزیز قابل درک و قابل عمل می شود.

رهبر انقلاب اسلامی در تبیین اصول امام در زمینه‌های مختلف اصول امام در "سیاست داخلی" را اینگونه بیان کردند: تکیه به رای مردم، تامین اتحاد و یکپارچگی ملت، مردمی بودن و غیر اشرافی بودن حکمرانان و زمامداران، دلبسته بودن مسئولان به مصالح ملت، و کار و تلاش همگانی برای پیشرفت کشور.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در خصوص اصول امام در "سیاست خارجی" گفتند: ایستادگی در مقابل سیاست‌های مداخله‌گر و سلطه‌گر، برادری با ملت‌های مسلمان، ارتباط برابر با همه کشورها به جز کشورهایی که تیغ بر روی ملت ایران کشیده‌اند، مبارزه با صهیونیست، مبارزه برای آزادی فلسطین، و کمک به مظلومان و ایستادگی در برابر ظالمان، اصول امام در سیاست خارجی است.

ایشان به اصول امام در عرصه "فرهنگ" نیز اشاره کردند و افزودند: اصول امام در این بخش عبارتند از: نفی فرهنگ اباحه گری غربی، نفی جمود و تحجر، نفی ریاکاری در تمسک به دین، دفاع قاطع از اخلاق و احکام اسلام، و مبارزه با ترویج فحشا و فساد در جامعه.

رهبر انقلاب اسلامی در خصوص اصول امام در عرصه "اقتصاد" نیز گفتند: تکیه به اقتصاد ملی  و خودکفایی، عدالت اقتصادی در تولید و توزیع، دفاع از طبقات محروم، مقابله با فرهنگ سرمایه داری، احترام به مالکیت و سرمایه و کار، هضم نشدن در اقتصاد جهانی و استقلال در اقتصاد ملی اصول اقتصادی امام است.

حضرت آیت الله خامنه ای تاکید کردند: توقع همیشگی امام از مسئولان این بود که با اقتدار و مدیریت و با اداره عاقلانه و مدبرانه کشور، این اصول را اجرایی کنند و به پیش ببرند.

ایشان با تاکید بر اینکه، این اصول نقشه راه امام بزرگوار است، خاطر نشان کردند: ملت ایران با ایمان راسخ و توانایی ها و استعدادهای خود و با همت جوانان و استفاده از نقشه راه امام می تواند راه طی شده در 34 سال گذشته را با قدرت و شتاب بیشتر ادامه دهد و به الگویی حقیقی و کامل برای ملت های مسلمان تبدیل شود.

رهبر انقلاب اسلامی در ادامه به انتخابات حساس یازدهمین دوره ریاست جمهوری پرداختند و نکاتی را در این خصوص یادآور شدند.

حضرت آیت الله خامنه ای انتخابات را مظهر هر سه باور امام دانستند و افزودند: انتخابات مظهر خداباوری است زیرا بر اساس تکلیف باید در سرنوشت کشور شرکت کرد.

ایشان خاطر نشان کردند: انتخابات مظهر مردم باوری است زیرا در انتخابات، مردم خودشان مسئولان کشور را انتخاب می کنند.

رهبر انقلاب اسلامی گفتند: انتخابات مظهر خودباوری نیز می باشد زیرا هر رایی که در صندوق انداخته می شود در واقع مشارکت و دخالت در سرنوشت کشور است.

حضرت آیت الله خامنه ای مهمترین موضوع در انتخابات را، ایجاد حماسه سیاسی و حضور "پرشور و هیجانِ" مردم در پای صندوق های رای دانستند و تاکید کردند: هر رایی که مردم به یکی از هشت کاندیدای محترم بدهند، در درجه اول، رای به جمهوری اسلامی و رای اعتماد به ساز و کار انتخابات است.

ایشان خاطر نشان کردند: این رای در درجه دوم ، رای به کسی است که هر فردی بر اساس نظر و انتخاب خود، او را برای آینده کشور مفیدتر تشخیص داده است.

رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به تلاش دشمنان برای تبدیل انتخابات به تهدیدی بر ضد نظام، گفتند: آنها امیدوارند که انتخابات، یا سرد برگزار شود و یا اینکه بعد از انتخابات فتنه ای بوجود اید همانگونه که در سال 88 روی داد اما دشمنان در طراحی خود اشتباه می کنند زیرا ملت ایران را نشناخته و روز 9 دی را فراموش کرده اند.

ایشان تأکید کردند: به توفیق الهی و بر خلاف خواست و طراحی دشمنان انتخابات 24 خرداد، فرصت بزرگ نظام جمهوری اسلامی خواهد بود.

حضرت آیت الله خامنه ای افزودند: دشمنان تصور می کنند، اکثریتی خاموش و مخالف نظام در کشور وجود دارد در حالیکه آنها 22 بهمن را از یاد برده اند که در 34 سال گذشته همواره جمعیت عظیمی در دفاع از نظام اسلامی به خیابانها امده و شعار " مرگ بر آمریکا" سر داده است.

ایشان با تاکید بر اینکه بدخواهان ملت ایران و اتاق های فکر انها، برای سرد کردن فضای انتخابات به تبلیغات دروغین و بی انصافانه ای همچون مهندسی شدن انتخابات و مشروع و آزاد نبودن آن روی آورده اند، خاطر نشان کردند: در کجای دنیا به نامزدهای انتخابات، از چهره های معروف گرفته تا افراد گمنام، اجازه داده می شود که بطور مساوی از رسانه ملی کشور استفاده کنند.

رهبر انقلاب اسلامی گفتند: در آمریکا و کشورهای سرمایه داری، اگر نامزدهای انتخابات عضو دو یا سه حزب نباشند و  مافیای ثروت و قدرت و شبکه صهیونیستها از آنها حمایت نکنند، به هیچ وجه امکان تبلیغات ندارند.

حضرت آیت‌الله خامنه ای قانون را مرجع و حاکم واقعی روند انتخابات در ایران بر شمردند و تأکید کردند: در جمهوری اسلامی تنها چیزی که بر روند وارد شدن در عرصه انتخابات حاکم است قانون است و بر طبق قانون عده ای می توانند بیایند و عده ای نمی توانند ضمن این که کسانی که تشخیص صلاحیت می دهند نیز بر طبق قانون مشخص هستند.

ایشان افزودند: دشمن بیرونی با چشم بستن بر این واقعیات، تبلیغات دروغین انجام می دهد و متاسفانه برخی "حنجره ها و قلم های بی تقوا" در داخل همان تبلیغات را تکرار می کنند.

رهبر انقلاب اسلامی تاکید کردند: ملت ایران به توفیق الهی و با حضور خود و عزم راسخ، به همه این ترفندها، پاسخ قاطع و کوبنده خواهد داد.

رهبر انقلاب اسلامی در بخش دیگری از سخنانشان درباره انتخابات خطاب به نامزدهای انتخاباتی، چند توصیه مهم بیان کردند.

ایشان تأکید کردند: نامزدهای محترم از هر چیزی که می خواهند انتقاد کنند، اما متوجه باشند که معنای انتقاد، بی انصافی، منفی بافی و سیاه نمایی نیست بلکه جوهره انتقاد به معنای عزم و نیت و تلاش برای حل مشکلات و پیمودن راهی پر افتخار است.

حضرت آیت الله خامنه ای خاطر نشان کردند: اگر چه رسانه های بیگانه با غیض و غرض ورزی سعی می کنند این سخنان من را به برخی نامزدها منتسب کنند اما این حرفها متوجه نامزد یا نامزدهای خاصی نیست بلکه متوجه همه نامزدهاست.

ایشان افزودند: لازمه انتقاد، انکار جهات مثبت نیست بنابراین کسانی که می خواهند اعتماد مردم را به خود جلب کنند نباید برنامه ها و کارهای زیر ساختی و برجسته ای را که در این دولت و دولتهای چند دوره گذشته انجام شده و موجبات پیشرفت کشور را فراهم کرده، انکار کنند.

حضرت آیت الله خامنه ای با اشاره به مشکلات اقتصادی از جمله گرانی و تورم افزودند: آرزوی ملت و همه ما این است که منتخب ملت در انتخابات 24 خرداد، حلّال مشکلات اقتصادی باشد اما نامزدها در بیان طرح های خود برای حل مشکلات اقتصادی، کارهای انجام شده را نفی نکنند.

توصیه انتخاباتی دیگر رهبر انقلاب به هشت نامزد، این بود که وعده های نشدنی ندهند.

ایشان خطاب به نامزدها افزودند: به گونه ای حرف بزنید که اگر خرداد سال آینده نوار حرفهای امروز شما را پخش کردند شرمنده نشوید و با بهانه گیری گردن این و آن نیندازید.

حضرت آیت الله خامنه ای اختیارات رئیس جمهور در قانون اساسی را بسیار وسیع و فوق العاده دانستند و خاطر نشان کردند: تنها محدودیت رئیس جمهور «قانون» است که البته قانون در واقع محدود کننده نیست بلکه هدایت کننده و نشان دهنده راه صحیح حرکت است.

رهبر انقلاب اسلامی سپس از نامزدها دعوت کردند ضمن ارائه برنامه هایشان، چند قول اساسی به مردم بدهند: قول بدهند که با "عقل و درایت" و "پشتکار و ثبات قدم" عمل خواهند کرد. قول دهند از همه ظرفیتهای قانون اساسی برای انجام مسئولیت های بزرگ ریاست جمهوری استفاده می کنند و قول بدهند ضمن مدیریت اوضاع کشور، به مسئله اقتصاد که به میدان چالش تحمیلی بیگانگان تبدیل شده، توجه کافی خواهند کرد.

ایشان قول نامزدهای انتخاباتی به ملت برای پرهیز از حاشیه سازی و حاشیه پردازی را ضروری برشمردند و افزودند: لازم است به ملت قول بدهید که اگر انتخاب شدید دست اطرافیان و دوستانتان را باز نخواهید کرد.

رهبر انقلاب قول نامزدها به مردم برای توجه کامل و پاسداری از منافع ملت در مقابل بیگانگان را، از دیگر تعهدات ضروری نامزدها خواندند و افزودند: برخی با تحلیل غلط، می گویند برای کاهش عصبانیت دشمن باید به او امتیاز داد اما این کارِ اشتباه، عملاً به معنای ترجیح منافع بیگانگان بر منافع ملت است.

ایشان خاطر نشان کردند: عصبانیت دشمن ناشی از وجود بالنده جمهوری اسلامی و ناشی از زنده بودن راه و یاد و اهداف امام در اذهان ملت است و تنها راه مقابله با آن تلاش بی وقفه برای حل مشکلات و "استقلال و اقتدار ملی" است.

حضرت آیت الله خامنه ای در پایان سخنانشان تأکید کردند: ده روز دیگر، روز امتحان بزرگ ملت ایران است که امیدواریم به فضل پروردگار، ملت با ایجاد حماسه ای پر برکت و دارای نتایج درخشان، از این آزمون بزرگ الهی نیز سربلند و سرافراز بیرون‌آید.


* * * * *

در ابتدای این مراسم حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی تولیت آستان مقدس حضرت امام خمینی(ره) در سخنانی واقعه ی 15 خرداد سال 42 را سرآغاز نهضت امام دانست و گفت: در شروع نهضت شرایط به گونه ای بود که هیچ کس اساساً تصور نمی کرد که انقلابی با رویکردها و جهت گیری های دینی به دست امام شکل بگیرد و پیروز شود.

وی اتکا و باور حقیقی امام به خدا را اساس حرکت انقلابی حضرت امام توصیف کرد و افزود: امام خمینی(ره) نهضت را در شرایطی آغاز کرد که اعتقاد به دین در شرق و غرب عالم در ضعیف ترین حالت خود قرار داشت.

سید حسن خمینی همچنین با اشاره به انتخابات پیش رو افزود: امیدواریم که همه ی آحاد جامعه بتوانند این شرایط حساس مسئولیت خود را به خوبی بشناسند و به آن عمل کنند.

*حاشیه‌نگاری خبرنگار فارس از سوگ آفتاب

از شب گذشته و از ابتدای بامداد امروز تمامی مسیرهای منتهی به حرم امام (ره) با ترافیک شدید همراه بود و البته مسئولین انتظامی تلاش می‌کردند که ترافیک حاصل از حجم گسترده زائران امام (ره) را کم کنند تا همه عزاداران خمینی راحل به موقع در محل برگزاری مراسم امروز حاضر شوند.

حضور گسترده مردم در مرقد مطهر امام (ره) بسیار گسترده و متراکم بود و برخی عزاداران از شهرهای مختلف که با لباس‌های محلی در مراسم حاضر شده بودند.

رسیدن به جایگاه ویژه تقریباً بعد از ساعت 8 خیلی سخت شده بود و حجم زیاد جمعیت اجازه نمی‌داد تا بتوان در جایگاه ویژه حضور یافت، ساعت هنوز 9 نشده بود ولی جمعیت زیادی که از سراسر کشور و از شب گذشته در حرم امام حضور داشتند تقریباً تمام جایگاه و همچنین صحن‌های اطراف را پر کرده بودند.

مردمی که امروز به حرم امام (ره) آمده بودند تأکید داشتند که تا آخرین لحظه پای انقلاب و رهبری می‌ایستند.

حسین نوجوان 16 ساله‌ای بود که از بوشهر به تهران آمده بود تا در مراسم امروز حاضر شود.

وی که می‌گفت: سال گذشته هم در این مراسم حضور داشته عشق و علاقه خود به رهبری را دلیل حضورش در این مراسم عنوان کرد.

احمد پیری مرد میانسالی بود که در گوشه‌ای از صحن نشسته بود وقتی با وی گفت‌وگو می‌کردیم گفت که از مازندران و از شهرسازی با پای پیاده به حرم امام (ره) آمدم تا یکبار دیگر عشق و علاقه خود را به آرمان‌های امام (ره) و انقلاب ثابت کنم.

خلاصه با هر کسی که سر صحبت را باز می‌کردیم به نوعی از عشق و علاقه‌اش به امام و رهبری و انقلاب می‌گفت. عقربه‌های ساعت در حال گذشتن از ساعت 9 بود همهمه جمعیت با شعارهای مختلفی که سر داده می‌شد شور و هیجان خاصی به مراسم داده بود هر کس هر سئوالی که به ذهنش می‌آمد سر می‌داد یکی «مرگ بر آمریکا» می‌گفت و دیگری شعار «جانم فدای رهبر» سر می‌داد از هر گوشه جایگاه شعاری بلند می‌شد «این همه لشکر آمده به عشق رهبر آمده»، «ای رهبر آزاده آماده‌ایم آماده» و ... دیگر شعارهایی بود که جمعیت سر می‌دادند. مردم لحظه‌ای آرام نداشتند و شعارها همچنان ادامه داشت؛ «وای اگر خامنه‌ای حکم جهادم دهد، ارتش دنیا نتواند که جوابم دهد»، «ای رهبر آزاده آماده‌ایم آماده»، «خونی که در رگ ماست هدیه به رهبر ماست» دیگر شعارهایی بود که مردم سر می‌دادند.

مسئولین کشوری هم یک به یک در جایگاه حضور پیدا می‌کردند؛ در مراسم امروز اکثر کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری، سران سه قوه، فرماندهان سپاه و ارتش، جمعی از نمایندگان مجلس، اعضای کابینه دولت و سایر مسئولین کشوری و لشکری هم حضور داشتند.

شعارهای جمعیت حاضر کم کم رنگ و بوی دیگری می‌گرفت؛ خیلی از حاضران از شب گذشته در حرم امام حضور داشتند و چشم به راه دیدار رهبر خود بوده‌اند؛ «ای پسر فاطمه منتظر تو هستیم» شعاری بود که نشان از لبریز شدن کاسه صبر حاضران داشت. همه چیز مهیای حضور رهبر انقلاب بود قرار بود ایشان در جایگاهی که در جلوی آن با کلام معروف امام یعنی «آمریکا هیچ غلطی نمی‌تواند بکند» مزین شده بود حضور یابند، سمت چپ جایگاه عکسی از بنیانگذار کبیر انقلاب و سمت راست هم عکس رهبر انقلاب نصب شده بود.

قبل از سخنرانی رهبر انقلاب سیدحسن خمینی نوه امام راحل در جایگاه حاضر شد و دقایقی برای حاضران سخنرانی کرد.

سیدحسن خمینی در سخنان خود گفت: امام (ره) در شرایطی علم دینداری را در دنیا بلند کرد که غرب و شرق می‌گفتند دین از بین رفته است.

سخنان سیدحسن تمام شد و جمعیت بار دیگر یک صدا شروع به شعار دادن کردند «این همه لشکر آمده به عشق رهبر آمده» شعاری بود که جمعیت همچنان سر می‌داد. بالاخره رهبر انقلاب در جایگاه حاضر شد و جمعیتی که با دیدن ایشان سر از پا نمی‌شناختند همچنان پرشور و هیجان خاصی شعار سر می‌دادند؛ «ما اهل کوفه نیستیم علی تنها بماند» و «ای رهبر آزاده آماده‌ایم آماده‌» شعاری بود که مردم تقدیم رهبر خود می‌کردند.

رهبر انقلاب بعد از حضور در جایگاه دقایقی به ابراز احساسات جمعیت حاضر پاسخ گفت و بعد از چند دقیقه شروع به سخنرانی برای حاضران کرد. خیلی جالب بود وقتی جمعیتی که تا چند دقیقه پیش لحظه‌ای آرام و قرار نداشت با شروع سخنرانی رهبر انقلاب سر و پا گوش شده بودند و با دقت به سخنان ایشان گوش می‌دادند.

آیت‌الله مهدوی کنی، آیت‌الله جنتی، سید علی و سید یاسر خمینی، علی لاریجانی، هاشمی رفسنجانی، هاشمی شاهرودی، آملی لاریجانی، احمدی‌نژاد و سیدحسن خمینی هم در جایگاه مخصوص و روبروی جمعیت مستقر شده بودند تا به فرمایشات رهبر انقلاب گوش فرا دهند.

رهبر انقلاب در ابتدای سخنان خود با تأکید بر این موضوع که یاد امام در میان ملت ما همواره زنده است تصریح کردند: حرکت و نهضتی که به مردم متکی باشد قابل ادامه است و پیروز می‌شود.

رهبر انقلاب همچنین تصریح کردند: امام به ملت ایران اعتماد داشت و ایمان عمیق و تغییرناپذیر مردم را شکوفا کرد و غیرت دینی مردم را برانگیخت.

ایشان در بخش دیگری از سخنانشان به پیشرفت‌های ایران اشاره کردند و فرمودند: مراکز سنجش علمی پیش‌بینی می‌کند ایران تا سال 2017 در رتبه چهارم علمی دنیا قرار می‌گیرد در حالی که قبل از انقلاب برای یک بزرگراه و سد و کارخانه باید جلوی بیگانگان دست دراز می‌کرد.

رهبر معظم انقلاب در مورد انتخابات آینده ریاست جمهوری هم تصریح کردند: هر رأی به یکی از نامزدها رأی به جمهوری اسلامی است؛ البته هر کسی هم سر کار بیاید نیاز ندارد که از صفر شروع کند چرا که هزاران کار برجسته انجام شده است.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای خطاب به نامزدها هم فرمودند: نامزدهای محترم حق دارند انتقاد کنند اما نباید سیاه‌نمایی و منفی‌بافی و بی‌انصافی کنند؛ نامزدها وعده‌های نشدنی ندهند جوری حرف بزنند که اگر سال دیگر نوارشان را پخش کردند شرمنده نشوند؛ نامزدها قول دهند که حاشیه‌سازی نمی‌کنند و دست اطرافیان خود را باز نمی‌گذارند.

رهبر انقلاب در پایان سخنانشان هم به این موضوع اشاره کردند: که اگر ملت مقتدر و توانا باشند و نیازش را کم کند و مشکلاتش را برطرف و مسئله اقتصاد را رو به راه کنند دشمن بی‌دفاع خواهد ماند.

بعد از سخنرانی رهبر انقلاب جمعیت یکبار دیگر روی پای خود می‌ایستد و با شعار «ما اهل کوفه نیستیم علی تنها بماند» مراد و پیشوای خود را بدرقه می‌کند.

و به این ترتیب مردم ولایت‌مدار کشورمان یکبار دیگر در بیست و چهارمین سالگرد ارتحال معمار کبیر انقلاب با آرمان‌های بلند ایشان تجدید میثاق کردند و آمادگی خود را برای تحقق حماسه سیاسی در 24 خرداد اعلام کردند.

*خوش و بش رفسنجانی و احمدی‌نژاد/ جنگ شعار و صدای سیدحسن خمینی

صبح از محل خبرگزاری با آژانس به راه می‌افتیم. ترافیک بزرگراه دیوانه‌وار است و این یعنی مراسم رحلت امام(ره) از هر سال شلوغ‌تر است.

با قطع امیدمان از ستاد برگزاری مراسم ارتحال در حلقه اول، امیدمان به کارت هایی‌ست که از این و آن گرفته ایم تا بتوانیم وارد مراسم شویم.

*نمی شود آقا

«نمی شود آقا!» حفاظت شوخی ندارد. التماس من و همکار عزیز فایده ای ندارد. سربازها سفت و محکم حرف می زنند. کارت ما به اندازه کافی برش ندارد که وارد قسمت ویژه بشویم و این یعنی خرما بر نخیل و دست ما کوتاه‌.

ناچار به همان قسمت جایگاه آن هم با میدان دید کم قناعت می کنم، با زاویه دید کوری که به زور می توان نگاهی به قسمت جلو انداخت.

امیدمان به برادران عکاس است که شاید بتوانند نکته دندان گیری را از جلو برسانند.

مراسم با مداحی آغاز شده است و چشممان به در است، تا نشانه های حضور آقا در مراسم هویدا شود که البته فعلا خبری از آن نیست.

قسمت عادی صحن آقا مصطفی و البته حلقه دو که ما در آن مستقر هستیم، تقریبا پر شده است و مسئولان نیز به تدریج در حال پر کردن قسمت خود هستند.

*عکاسان و فیلمبرداران پیش قراول

در همین حین و در حالی که مداحی هنوز به نیمه رسیده است، ناگهان عکاسان و فیلمبرداران بیت وارد مراسم می شوند و این یعنی حضور آقا نزدیک است، نشان به آن نشان که اندکی بعد سر و کله مسئولان عالی رتبه که از مدتی قبل در انتظار رهبری و در پاویون محل مراسم به به انتظار ایستاده بودند، پیدا می شود.

*خوش و بش گرم احمدی‌نژاد و هاشمی‌رفسنجانی

اول از همه اخوان لاریجانی، علی و آیت‌الله صادق لاریجانی در محل مراسم حضور پیدا می کنند و اندکی بعد نیز آیت الله هاشمی رفسنجانی رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام، آیت الله جنتی و آیت الله مهدوی کنی  هم وارد جایگاه ویژه مسئولان می شوند و سید حسن خمینی تولیت آستان مقدس حضرت امام(ره) برای خوش آمد گویی می‌رود.

رئیس‌جمهور هم تقریبا آخر از همه وارد جایگاه شد.

در این میان خوش و بش گرم هاشمی و احمدی نژاد حسابی برای عکاس ها سوژه می شود. دوربین‌ها مثل مسلسل شاتر می‌زنند و یکی دو نفر خوشحال از عکس‌هایی که گرفته اند، غنیمت خبری خود را در ویزور دوربین چک می‌کنند.

*جنگ شعار و صدا

مراسم با آغاز سخنرانی سید حسن خمینی حالت جدی تری به خود می گیرد، اما در میانه سخنرانی ناگهان شعارها شروع می شود: «خونی که در رگ ما است، هدیه به رهبر ما است». این وسط برخی پاسدارها تلاش می کنند که جو را کمی آرام کنند.

سید حسن خمینی کمی صدایش را پشت تریبون بالاتر می برد تا به جو داخل مراسم غلبه کند. شعارها اما ادامه پیدا می کند. ناگهان سید حسن شروع به خواندن آیه ای از قرآن می کند.  حربه ای که موثر واقع می شود و به تدریج شعارها فروکش کرده و سید حسن سخنان خود را به پایان می رساند.

مجری مراسم پشت میکروفن می رود و بلند می گوید: «صلی علی محمد، یاور رهبر آمد» و مقام معظم رهبری در جایگاه حضور پیدا می کنند.

*اشاره آقا به نادر

چند دقیقه ای طول می کشد تا سر و صدای جمعیت بخوابد و سخنرانی مقام معظم رهبری آغاز شود. سخنان، آرام و روان هستند و محکم و جمعیت سر تا پا گوش است.

هر از چند گاهی تکبیری گفته می شود و بعد دوباره سکوت برقرار می شود. حضرت آقا از ایام ماه رجب می گوید، از پیشرفت کشور و از این که «ما می‌توانیم».

البته وسط مراسم نیز تعریف نصفه و نیمه‌ای از نادقلی (نادرشاه) می کنند و مقایسه‌ای با شاه سلطان حسین.

در میانه سخنرانی گذری به بحث پیشرفت علمی ایران زده می شود و بالاخره کار به انتخابات می رسد و ضرورت توجه کاندیداها به ظرفیت ها و اختیارات خود و البته توجه به موضوع اقتصاد و این که نباید منافع کشور به بیگانگان فروخته شود.

*جاده‌هایی از چالوس شلوغ‌تر

سخنرانی در نهایت با چند دعا به پایان می رسد و با شعارهای جمعیت، رهبری بدرقه می شوند. برای این که گیر شلوغی جمعیت بیرون نیفتیم، چند دقیقه زودتر از محل مراسم بیرون می زنیم تا اگر توانستیم، مسئولی را شکار کنیم اما دریغ از اینکه حصار بندی محل مراسم محکم تر از این حرف ها است که ما حریفش شویم و دست از رسیدن به پارکینگ مسئولان نیز خالی است.

در محل درب خروجی پارکینگ، چند کاروان بزرگ از خودروهای اسکورت شده می گذرند که از پشت شیشه های دودی سرنشینان خیلی مشخص نیستند.

بیرون محل مراسم جمعیت غوغا می‌کند و البته به دنبال وسیله ای تا خود را به خانه برسانند. هنوز ترافیک مسیرهای حرم از جاده چالوس شلوغ‌تر است./ح



کانال تلگرام اتحادخبر


نظرات کاربران
ارسال نظر

نام:

ايميل:

وب سايت:

نظر شما:

تازه ترین خبرها

  • آغاز عملیات اجرای خیابان ۲۴ متری در ورودی شهر از سمت برازجان،خیابان ۲۲ متری غرب آرامستان و خیابان در غرب جاده اصلی
  • اگر احساس تلخی در دهان می کنید این بیماری در کمین شماست
  • 🎥ویدیو/طبیعت بکر و زیبای روستای خیرک دشتستان
  • تفاوت استراتژی فروش در پردیس/ ثبت ۶ ركورد در تولید و صادرات
  • پیاده روی یا دویدن، کدام برای لاغری و کاهش وزن بهتر است؟
  • ۱۲ کشور امن در صورت شروع جنگ جهانی سوم (+عکس)
  • توزیع تعداد ۵۰ عدد کلاه ایمنی از طرف شهرداری بین موتورسیکلت سواران شهر وحدتیه
  • نشست هماهنگی برگزاری آئین شب شعر ویژه نکوداشت شهید محسن صداقت در شهر وحدتیه
  • دست آویزی برای دومین سالکوچ هدهد خبررسان علی پیرمرادی
  • نتا S واگن ؛ یکی از زیباترین خودروهای چینی به بازار می آید (+تصاویر)
  • تقابل ادبی فرماندار دشتستان با هاروکی موراکامی از ژاپن !
  • پیشرفت ۶۳ درصدی قطعه اول بزرگ‌راه دالکی به کنارتخته
  • با این تکنیک به نق زدن و اصرار کردن بچه ها پایان دهید
  • آیا این ادویه خوش بو می تواند با سرطان پروستات مقابله کند
  • بازتاب حمله ایران در رسانه‌های خارجی: اسراییل زیر آتش
  • در بین رفقایم به تعصب دشتستانی مشهورم/ خودم را مسلمان تکنوکرات می دانم
  • آغاز عملیات اجرای خیابان ۲۴ متری در ورودی شهر از سمت برازجان،خیابان ۲۲ متری غرب آرامستان و خیابان در غرب جاده اصلی
  • قتل 2 جوان برازجانی در خودروشان/ دستگیری قاتل در استان همجوار
  • یکی از شهدای اخیر حمله اسرائیل در سوریه از شهر وحدتیه دشتستان است
  • هدایای باقیمانده پیاده روی برازجان قرعه کشی شد
  • گزارش تصویری/ راهپیمایی روز جهانی قدس در برازجان
  • سخنرانی استاد سید محمد مهدی جعفری در جمع دشتستانی ها و استان بوشهری های مقیم شیراز/ تصاویر
  • در رسیدگی به امور مردم کوتاهی نکنید/ برخی از بخشنامه ها باعث کوچک شدن سفره مردم می شود
  • مسؤولان نگاه بازتری داشته باشند/ جذابترین قسمت کار ما لحظه ای است که درد بیماران آرام می شود
  • قلب جوان 23 ساله دشتستانی اهدا شد/ تصاویر
  • سخن‌ران، کاظم صدیقی‌. نه! مسجد قیطریه، نه!
  • برخورد توهین آمیز رئیس صمت دشتستان با نمایندگان برخی اصناف شهرستان
  • دکتر یوسفی با حافظه مثال زدنی
  • آئین گرامیداشت شهیدالقدس محسن صداقت در شهر وحدتیه
  • تصاویر جنجالی مجری زن تلویزیون باکو در کنار سفیر ایران و در محل سفارتخانه/ عکس
  • .: مصطفی بهبهانی مطلق حدود 3 روز قبل گفت: با سلام و خدا ...
  • .: اسماعیل حدود 5 روز قبل گفت: فقط قدرت است که ...
  • .: سعید حدود 5 روز قبل گفت: آقای امید دریسی پیش ...
  • .: یونس حدود 6 روز قبل گفت: سلام و درود به ...
  • .: قاسم حدود 8 روز قبل گفت: خوبه لااقل یک نفر ...
  • .: تنگستان حدود 10 روز قبل گفت: چرا چنین مطالب سراسر ...
  • .: حسن جانباز حدود 10 روز قبل گفت: اصلا سفره ای نیست ...
  • .: محمد قاسمی حدود 13 روز قبل گفت: درود وسپاس بی کران ...
  • .: محمد حدود 13 روز قبل گفت: استاد احتمالا مقاوله به ...
  • .: محبی حدود 13 روز قبل گفت: فعلا که یک هیچ ...