کد خبر: 139892 ، سرويس: مقاله
تاريخ انتشار: 29 آذر 1399 - 08:26
اینستاحرام

اتحادخبر-احمــــــــــد خواجه حسنی: لایو جنجالی و جنسی یک تینیجر 14 ساله با یکی از بلاگرهای اینستاگرام در فضای مجازی نگارنده را بر آن داشت تا چند باره گلو پاره کرده و فریاد وا اسفا سر دهم باشد که گوش شنوای مسئولی،مدیری یا دلسوز صاحب منصبی در این حوالی بشنود و مسیحا نفسی منجی هنجارشکنی و رسیدگی به  طغیان اعمال منافی‌عفت در...

احمــــــــــد خواجه حسنی:

لایو جنجالی و جنسی یک تینیجر 14 ساله با یکی از بلاگرهای اینستاگرام در فضای مجازی نگارنده را بر آن داشت تا چند باره گلو پاره کرده و فریاد وا اسفا سر دهم باشد که گوش شنوای مسئولی،مدیری یا دلسوز صاحب منصبی در این حوالی بشنود و مسیحا نفسی منجی هنجارشکنی و رسیدگی به  طغیان اعمال منافی‌عفت در این آشفته بازار مجازی گردد.
در لایو مورد اشاره کمپلکس‌های شخصیتی و تمایل به خودنمایی در نحوه گفتار و اطوار بلاگر در به چالش کشیدن نوجوان بینوا مشهود است در این رخداد دیالوگ هایی برقرار گردید که لحظه به لحظه ی آن عمق فاجعه ی اجتماعی را بیشتر هویدا می کند.
از منظر صاحب نظران و ایده پردازان علوم روانشناسی جوانان در سنین 15 تا 30 سالگی به صورت ناخودآگاه شوق وافری به مطرح کردن خود از طرق مختلف دارند و با عنایت به پیدایش و بسط و توسعه شبکه های اجتماعی محملی فراخ و ناب به جهت ابراز وجود و خودنمایی فطری بدون کنترل و نظارت کافی در دسترس همگان است.
از آنجا که همه جوانان امکان مطرح نمودن خود را از روش های جامعه پذیر ( مثبت و به هنجار) از جمله فعالیت های ورزشی، شرکت در مجالس و هیئت های مذهبی-درس خواندن و حضور در محافل و مجامع علمی نوشتن مقاله و قس علی هذا ندارند لذا گرایش به حضور و فعالیت در فضای مجازی از اولویت های اینان است .
این فضای مهیج با رخنه در روزمرگی های گروه های سنی نوجوان و جوان ،الگوهای رفتاری این نوبالغان را دگرگون کرده و از این رو یکی از بارزترین تمایلات فطری این نسل به سمت روش های ساده و ناهنجار در فضای مجازی سوق پیدا می کنند .
محل سؤال است که این همه ردیف بودجه ی نهادهای آموزشی/تربیتی و فرهنگی کجا هزینه می شود که با گذشت بیش از چهار دهه به این وضعیت دچاریم و با این فرمان در این مسیر تا کجا خواهیم رفت؟ خدا می داند ...

اساساً نقش نظام آموزشی کشور، صدا و سیما ، نهادهای فرهنگی و تربیتی در این بین حول کدامین محور در حال گذارند ؟
استراتژی،راهکار و عملکرد وزارت عریض و طویل ورزش و جوانان در کانالیزه نمودن و تخلیه هیجانات ذاتی نوجوانان و جوانان کدامین است ؟  و تا چه اندازه مفید فایده واقع شده است.
 فی الحال، صدمات جبران‌ناپذیری که در این وادی به نوجوانان و جوانان وارد گردیده را چه کسی مسؤل است  و بالاخره مجری ضوابط ماده۷۴۲ قانون جرایم رایانه‌ای در این کشور کدام ارگانی است که اینچنین فجایعی را مشاهده نموده و کریمانه از کنارش می گذرد ؟
در واقعه مجازی مورد بحث، شخص خانم بلاگر نیز از این حد از گستاخی و فاجعه جنسی در برخی نوجوانان متعجب گشته و صراحتاً به کنترل کانال سیگنال های تحریک هیجانی تاکید می کند، یحتمل ایشان از هدف خود در تولید محتوایی با این سبک و سیاق نادم و اندوهگین باشند.
باورمندم اپ اینستاگرام که از پر مخاطب ترین هاست با پوشش بیش از ۲۵ میلیون شرکت اقتصادی بستر مناسب و مطلوبی به لحاظ تبلیغات بازاریابی و فعالیت های تجاری است که اگر مسلح به قابلیت استریم ویدئو گردد به مراتب به تعداد کاربرانش افزوده خواهد شد.
استفاده روزانه ی ۵٠٠ میلیون نفر از استوری این پلتفرم{۱} به وضوح اهمیت مدیریت و نظارت را در این اعجوبه ی مجاز نمایان می کند فلذا اینستاگرام با تمام مزیت ها و امکانات پیرامونی اما بدون نظارت و پایش در کشوری به مثابه ایران اسلامی مادامی که ساماندهی نگردد و رویه ی ولنگار فعلی تداوم یابد، با تکثر فعالیت های ضد ارزشی می تواند اینستاحرام تلقی گردد.

ایرانیان ردیف هشتم جدول عضویت در اینستاگرام را در قیاس با سایر کشورها در اختیار دارند و این ادعا ادله ی محکمی به سبب رسیدگی و نظارت بیش از پیش این پلتفرم است.
به زعم کوین سیستروم{۲} اینستاگرام بزرگترین موجودیت در جهان لقب دارد.
  به هر حال چاره چیست و درمان کدام است ؟
جمهوری خلق چین پر جمعیت ترین کشور جهان با یک میلیارد و چهارصد و اندی میلیون نفر یکی از اصولی و کاربردی ترین راهکارها را با راه اندازی و بومی سازی اینترنت (هولیان ونگ) به همراه جذابیت موضوعی و توجه به خواست عمومی جامعه ای که 18.5 درصد از جمعیت کل جهان را شامل می شود نهادینه نموده به نحوی که کنترل ،نظارت و پایش برخط بزرگ ترین جامعه مجازی جهان با 140 میلیون کاربر دائم را سازماندهی و مدیریت می کند و این پیشرفت نجومی فناوری اتفاق بزرگی در عرصه بومی سازی اینترنت و پارادایمی آکادمیک به جهت برون رفت سایر کشورها از این سیاه چاله اجتماعی،فرهنگی است که در صورت مهار نشدن عواقب و تبعات سیاسی را نیز به دنبال خواهد داشت.
همانگونه که پیش تر و در یادداشتی تحت عنوان دکترین فضای مجازی مرقوم داشتم فیلتر و محدودیت راه چاره نیست لذا مستدعی است  ظفرمندانه دکمه فیلترینگ را لمس نفرمائید .
 به جد زمان آن فرا رسیده که سازمان های متولی و ذیربط هدر دادن بودجه بیت المال را متوقف نموده و به جای صرف وقت و انرژی و نزاع و جدل های دائمی حزبی و جناحی با  نهاد‌های امدادرسان اجتماعی،آموزشی، در زمینه ی ارائه راهکاری که سبب کاهش این حجم از  بزهکاری یا بزه دیده گی در اپلیکیشن اینستاگرام شود همراهی و همکاری جهادی نمایند، از آموزش و اطلاع رسانی به والدین در آگاهی بخشی از پیامدهای مخرب و بعضا جبران ناپذیری که با تداوم این رویکرد استمرار حیات فرزندش تحت الشعاع قرار خواهد گرفت را خواستارم.   
کنجکاوی طبیعی منبعث از بلوغ نوجوانان در مورد مسائل جنسی نیازمند توجه و اهتمام به نهادینه نمودن در گفتمان رسمی نظام آموزشی کشور را دارد.

پی نوشت:
۱- Novin Hub
۲- Kevin York Systorm

لينک خبر:
https://www.ettehadkhabar.ir/fa/posts/139892