کد خبر: 135930 ، سرويس: استان بوشهر
تاريخ انتشار: 09 مهر 1399 - 11:11
معاون سازمان صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر گفت:
نرخ مصوب نگهداری خرما از سوی سردخانه داران و واحد های بسته بندی رعایت شود

اتحادخبر:معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر گفت: سردخانه‎داران و واحدهای بسته‌بندی و فرآوری خرما نرخ مصوب سازمان حمایت از تولیدکننده و مصرف‌کننده را در زمینه نگهداری و بسته بندی این محصول رعایت کنند.

اتحادخبر:معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر گفت: سردخانه‎داران و واحدهای بسته‌بندی و فرآوری خرما نرخ مصوب سازمان حمایت از تولیدکننده و مصرف‌کننده را در زمینه نگهداری و بسته بندی این محصول رعایت کنند.


به گزارش روابط عمومی سازمان صنعت،معدن و تجارت استان بوشهر ؛ ابوالقاسم محمدزاده  افزود: براساس قانون هزینه نگهداری هر تن خرما و رطب در سردخانه برای مدت ۶ ماه ۳۰۰ هزار تومان است این درحالی است که اکنون سردخانه‌های استان بوشهر برای نگهداری هرتن خرما بین ۶۰۰ تا ۹۰۰ هزار تومان از نخلداران دریافت می‌کنند.


وی اضافه کرد: سردخانه‎داران مدعی هستند که با افزایش نرخ دلار هزینه تجهیزات آنها بالا رفته است به همین دلیل قیمت مصوب سازمان حمایت از مصرف کننده و تولید کننده در این ارتباط بسیار پایین است.
محمدزاده ادامه داد: با توجه به قرارداد سازمان حمایت با سردخانه‎داران هزینه نگهداری خرما در سردخانه نباید افزایش یابد و سازمان جهاد کشاورزی در این زمینه نظارت کند تا حقوق مردم رعایت و از کشاورز هزینه کمتری برای نگهداری محصول در سردخانه دریافت شود.
وی گفت: گزارش‌هایی نیز از واحدهای بسته‌بندی و فرآوری مبنی بر کسب سود بیش از ۱۵ درصد برای بسته‌بندی خرما دریافت می‌کنند که این مورد نیز به ضرر کشاورز و مصرف کننده نهایی است.




محمدزاده اظهار داشت: در مجموع سردخانه‎داران و واحدهای بسته‎بندی خرما بیش از حق خود کسب سود دارند که این موضوع به حوزه معاونت بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت در بوشهر تاکید شده تا با مراجعه به واحدهای یادشده بر آنها نظارت کند و برای متخلفان پرونده تعزیراتی تشکیل دهد.
وی گفت: اکنون قیمت هر کیلوگرم خرما پای نخل حدود هفت هزار تومان و در بازار ۲۰ تا ۳۵ هزار تومان به فروش می‏‌رسد و در برخی از فروشگاه‎ها محصول بسته‌بندی شده بسیار شیک با قیمت هر کیلو ۳۷ هزار تومان به مصرف کننده نهایی عرضه می‏‌شود.
معاون امور بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر افزود: در شرایط کنونی مصرف کننده نهایی از قیمت بالا و تولید کننده نیز از نرخ پایین محصول خرما شاکی هستند.


محمدزاده اظهار داشت: یکی از دلایل این موضوع رعایت نشدن نرخ سازمان حمایت توسط سردخانه‎ها و واحدهای بسته‌بندی و فرآوری خرما در استان بوشهر است.
در استان بوشهر با بیش از ۶ میلیون اصله نخل سالانه ۱۶۰ هزار تن خرما تولید می‌شود.

لينک خبر:
https://www.ettehadkhabar.ir/fa/posts/135930