امروز: سه شنبه 13 خرداد 1399
    طراحی سایت خبری
تاريخ انتشار: 31 ارديبهشت 1399 - 11:09
اتحادخبر: ترحلوا شیرازی از آن دسته حلوا‌های نرم و لطیف خوشمزه مجلسی است و همانطور که از نامش اصالتی شیرازی دارد. ترحلوای شیراز یک حلوای نرم و ژله‌ای طور است که هم به صورت ساده و هم دو رنگ و البته به صورت قالبی یا ساده سرو می‌شود.

اتحادخبر: ترحلوا شیرازی از آن دسته حلواهای نرم و لطیف خوشمزه مجلسی است و همانطور که از نامش اصالتی شیرازی دارد. ترحلوای شیراز یک حلوای نرم و ژله‌ای طور است که هم به صورت ساده و هم دو رنگ و البته به صورت قالبی یا ساده سرو می‌شود. در استان فارس ترحلوا یک وعده اصلی بر سر سفره افطار در ماه مبارک رمضان است. طرز تهیه ترحلوا شیرازی ساده و دو رنگ را در این مطلب بخوانید.

طرز تهیه ترحلوا شیرازی دو رنگ و ساده

مواد لازم

  • آرد برنج: ½ پیمانه (لیوان فرانسوی دسته‌دار)
  • نشاسته گندم (نشاسته گل): ۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار
  • آب: ۴ لیوان فرانسوی دسته‌دار
  • شیر پرچرب: ۵ لیوان فرانسوی دسته‌دار
  • گلاب: ½ لیوان فرانسوی دسته‌دار
  • پودر هل: ½ قاشق چایخوری
  • شکر: ۲ لیوان فرانسوی دسته‌دار
  • زعفران دم کرده غلیظ: به مقدار لازم
  • کره یا روغن: به مقدار لازم

طرز تهیه ترحلوا شیرازی دو رنگ و ساده

 

طرز تهیه

 

مرحله اول: ابتدا باید نشاسته را با دو لیوان آب سرد حل کنید. سپس نشاسته حل شده را از صافی رد کنید تا صاف شود و ناخالصی‌های آن گرفته شود. آرد برنج را حتما الک کنید. بعد از الک کردن، آرد برنج را با آب سرد حل کنید.

مرحله دوم: در یک قابلمه شکر، نشاسته حل شده و ۲ پیمانه دیگر آب را به شیر اضافه کنید و روی شعله متوسط رو به بالای گاز قرار دهید. این ترکیب را مرتب هم بزنید تا کمی خودش را بگیرد. حالا شعله گاز را کم کنید و باز هم حلوا را مرتب هم بزنید. روغن یا کره را اضافه کنید و مرتب هم زدن حلوا را ادامه بدهید تا زمانی که خط چنگال یا کفگیر روی آن محو نشود و به غلظت مناسب برسد و نشاسته کاملا پخته شود. چون از شیر پرچرب استفاده می‌کنیم لازم نیست از کره یا روغن زیادی استفاده کنید.

مرحله سوم: حالا پودر هل را در گلاب هل کنید و به حلوا اضافه کنید. مرتب حلوا را روی شعله ملایم گاز حدود ۲ الی سه دقیقه هم بزنید تا حلوا دوباره سفت شوید. مدت زمان پخت تر حلوای شیرازی حدود ۱ ساعت است پس حسابی باید وقت داشته باشید.

مرحله چهارم: حالا نیمی از حلوا را در یک ظرف دیگر بریزید و روی نیمی دیگر که در قابلمه باقی مانده زعفران آب کرده غلیظ کرده بریزید و خوب هم بزنید. ده الی ۱۵ دقیقه صبر کنید تا حلوای زیری که بدون رنگ است خنک شود و سپس حلوای زعفرانی را روی آن بریزید و روی آن را با پودر پسته، نارگیل را هر چیز دیگری که دوست دارید تزیین کنید.

بعد از اینکه ترحلوا خنک شد روی آن را با سلفون بپوشانید و به مدت ۵ الی ۶ ساعت داخل یخچال بگذارید تا کاملا خنک و سفت شود و خودش را بگیرد تا بتوانیم آن را به صورت لوزی یا مربع برش بزنیم. این طرز تهیه ترحلوا شیرازی دو رنگ است. اگر می‌خواهید ترحلوا شیرازی ساده درست کنید روی تمام حلوا زعفران بریزید و هم بزنید و بعد از خنک شدن به همین ترتیب برش بزنید. این حلوای مجلسی خوشمزه را معمولا به صورت سرد سرو می‌کنند.

 

فوت و فن‌های ترحلوا شیرازی

  • برخی اوقات ترحلوای شیرازی ترک می‌خورد. علت ترک خوردن ترحلوای شیرازی این است که بیش از حد پخته شده است. اگر حلوا زیاد بپزد بعد از سرد شدن ترک می‌خورد. برای اینکه ترحلوا شیرازی ترک نخورد بهترین زمان برای اطمینان از پخت آن این است که رد قاشق یا چنگال روی حلوا بیفتد و زود محو شود. به این ترتیب یک ترحلوای لطیف با بافت ژله‌ای و به قول شیرازی‌ها لرزونک خواهید داشت.
  • اگر تر حلوای شیرازی شما بعد از پختن آب می‌اندازد علت آن برعکس است. یعنی مدت زمان پختن حلوا کم بوده و قبل از خط افتادن روی بافت حلوا آن را از روی گاز برداشته و سرو کرده‌اید.
  • برای اینکه طعم نشاسته در حلوا خام نباشد بهتر است در تمام مدت پخت از شعله پخش کن استفاده کنید. چون نشاسته زود ته می‌گیرد و در طول مدت پخت خوب پخته نمی‌شود و خام می‌ماند.
  • طرز تهیه ترحلوا اردبیل متفاوت است و در ترکیبش یک زرده تخم مرغ هم دارد.
  • طرز تهیه ترحلوای تبریزی با آرد گندم و آرد برنج است و نشاسته ندارد.
  • ترحلوا یزدی مجلسی هم از ترکیب آرد سفید به همراه آرد برنج تهیه می شود و مراحلش شبیه ترحلوا شیرازی است.


کانال تلگرام اتحادخبر


نظرات کاربران
ارسال نظر

نام:

ايميل:

وب سايت:

نظر شما:

تازه ترین خبرها

  • قبیله گرایی سیاسی و قومیتی را قبول ندارم/ سعی می کنم در برابر نقدها زودرنج‌ نباشم/ از اولین شماره های اتحاد جنوب مخاطب این نشریه هستم
  • تشییع و خاکسپاری خالق شعرهای دشتسونی در برازجان/تصاویر اختصاصی
  • آینه ی اقلیم دشتسون درگذشت
  • سالشمار زندگی استاد فرج الله کمالی؛ آینه ی شعر دشتسون
  • دیدار منتخب دشتستان در مجلس یازدهم با مدیر مسئول و تحریریه اتحاد جنوب و اتحاد خبر/ تصاویر
  • جزئیات ابتلای 16 مورد جدید به کرونا در استان بوشهر+نقشه
  • تشییع و خاکسپاری خالق شعرهای دشتسونی در برازجان/تصاویر (2)
  • جزئیات ابتلای ۲۳ مورد جدید به کرونا در استان بوشهر / یک نفر به فوت شدگان اضافه شد / فوت خانم ۷۱ ساله دیلمی
  • جزئیات ابتلای 77 مورد جدید به کرونا در استان بوشهر /کرونا در شهرستان بوشهر ترمز برید
  • توضیحات روابط عمومی مدیریت درمان تامین اجتماعی استان بوشهر پیرامون رویداد بیمارستان سلمان فارسی
  • چالش‌ها و فرصت‌های روابط عمومی
  • جزئیات 4 مبتلای جدید به کرونا در استان بوشهر/ وضعیت دشتستان همچنان فوق قرمز
  • سیر تا پیاز این روزهای بورس
  • جزئیات ابتلای 79مورد جدید به کرونا در استان بوشهر /رکورد بی سابقه ابتلا به کرونا در استان بوشهر
  • جزئیات ۱۹ مبتلای جدید به کرونا در استان بوشهر