امروز: شنبه 03 اسفند 1398
    طراحی سایت خبری
تاريخ انتشار: 03 بهمن 1398 - 11:48
اتحادخبر: به یکی از میوه‌های خوش عطر با خواص فوق العاده هست که معمولاً توی پاییز و زمستون فراوون میشه و ما میتونیم ازش بهره‌مند بشیم.

اتحادخبر: به یکی از میوه‌های خوش عطر با خواص فوق العاده هست که معمولاً توی پاییز و زمستون فراوون میشه و ما میتونیم ازش بهره‌مند بشیم. همونطور که خیلی از میوه‌های بومی کشور عزیزمون به یک منطقه خاص مربوط هستند، به هم از این قضیه مستثنی نیست و ظاهراً به اصفهانی معروف‌تر هست. امروز با هم طرز تهیه این خورشت خوشمزه با ورژن اصفهانیش رو تجربه کنیم. برای دیدن مراحل پخت این خورشت به خوش عطر و خوشمزه ادامه این پست رو دنبال کنین.

 

مواد لازم

  • گوشت گوسفندی خرد شده ۴۰۰ گرم
  • به بزرگ ۲ عدد
  • پیاز متوسط نگینی خرد شده ۱ عدد
  • آلو بخارا ۱۵ تا ۲۰ عدد
  • شکر ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری
  • کره ۳۰ گرم
  • آبلیمو تازه ۱ قاشق سوپخوری
  • رب گوجه فرنگی در صورت تمایل
  • نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به میزان لازم

طرز تهیه خورشت به و آلو به سبک اصفهانی

 

مراحل تهیه:

 

قبل از شروع باید بگم، این نوع خورش به هم به صورت کاملاً شیرین و هم به صورت ملس (ترش و شیرین) درست میشه. قبلاً این خورش همراه نون خورده می‌شده، ولی الآن در کنار چلو هم سرو میشه و خیلی هم پرطرفداره. برای شروع پیازی رو که به صورت نگینی خرد کردیم همراه با مقدار روغن داخل قابلمه ریخته و تفت می‌دیم تا سبک و نرم بشه.
سپس گوشت رو اضافه می‌کنیم و همراه با پیاز تفت میدیم تا رنگش تغییر پیدا کنه و لایه روی گوشت منسجم بشه.

سپس کمی زردچوبه و فلفل رو به گوشت و پیاز تفت خورده اضافه می‌کنیم و خوب مخلوطشون می‌کنیم.

سپس مقداری آب در حدی که روی گوشت‌ها رو با فاصله یک بند انگشت بگیره می‌ریزیم. این خورش در اصطلاح باید تنگ آب باشه یعنی بعد از جا افتادن باید مقدار کمی آب داشته باشه. درب قابلمه رو روش قرار میدیم و اجازه میدیم تا گوشت با حرارت ملایم بپزه.

به‌ها رو بعد از شستشو به صورت مکعب‌های درشت برش می‌زنیم. بافت به بسیار لطیف و نرم هست و در حین پخته شدن، اگر خیلی ریز برش خرده باشن، یا نازک باشه بافت خودش رو از دست میده و خورشت ما دیگه چهره قشنگی نخواهد داشت.

بعد از خرد کردن به، کره رو توی ماهیتابه ذوب می‌کنیم و البته مواظبیم که حرارت ملایم باشه و بلافاصله بعد از ذوب شدنش به‌های خرد شده رو اضافه می‌کنیم و یک تفت کوچیک بهشون میدیم.

به‌ها که کمی طلایی رنگ شدند از روی حرارت برشون میداریم.

به‌های تفت داده شده رو به گوشت پخته شده اضافه می‌کنیم و درب قابلمه رو میگذاریم. برای اینکه به رنگ قشنگ و قرمزش رو به خوبی نشون بده سعی میکنیم تا حدوداً نیم ساعتی که برای پخت به زمان لازم داریم، درب قابلمه رو باز نکنیم.

در ۱۵ دقیقه پایانی پخت آلو‌هایی رو که از قبلا با مقداری آب سرد خیس کرده بویدم، آبکش می‌کنیم و بعد به خورش اضافه می‌کنیم؛ و در ۵ دقیقه پایانی، چاشنی‌ها رو اضافه می‌کنیم. شکر رو بنا به ذائمون میتونیم کم یا زیاد کنیم. همچنین مقدار خیلی کم نمک به اندازه ۱/۴ قاشق چایخوری به خورش اضافه می‌کنیم.

 

نکات پخت:

 

همونطور که در ابتدا هم خدمتتون توضیح دادم، این خورش بنا بر ذائقه شخصی میتونه کاملاً شیرین، یا ملس باشه، پس اگر تمایل دارین کمی مزه ترش هم داشته باشه، ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری آبلیموی تازه هم اضافه کنین و نهایتاً خورش رو مزه کنین و بعد از اطمینان از طعم ۵ دقیقه زمان بدین و بعد شعله رو خاموش کنین.

من معمولاً برای خورش به از رب گوجه فرنگی استفاده نمی‌کنم، ولی اگر رنگ خورش باب طبعتون نبود، در ۵ دقیقه پایانی، ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی رو در کمی روغن تفت بدید و به خورش اضافه کنید.

خورش رو بعد از آماده شدن داخل ظرف مورد نظرمون می‌کشیم و همراه با چلو سرو می‌کنیم.

 

 

 

برترین ها



کانال تلگرام اتحادخبر

مرتبط:
» طرز تهیه خورشت بِه [حدود 1 سال قبل]

نظرات کاربران
ارسال نظر

نام:

ايميل:

وب سايت:

نظر شما:

تازه ترین خبرها

  • تاسیس هواپیمایی بومی " لیان ایر " در بوشهر/ برخورداری نیروهای بومی از ظرفیت های موجود اشتغال در استان
  • حضور پرشور هواداران غلامرضا هوائی در ستاد مرکزی این کاندیدا/تصاویر
  • توسعه و ساماندهی بندر و گمرک گناوه/ جذب افراد بیکار در شرکت ها و تاسیسات منطقه / تصاویر
  • نبود یک نماینده مقتدر و توانمند در حوزه انتخابیه بوشهر، گناوه و دیلم/ رد صلاحیت نمایندگان فعلی زنگ خطری جدی است
  • اشتغال جوانان و افراد بیکار/ ساماندهی فوری بندر و گمرک ریگ / تصاویر
  • باز کردن کمرگ بوشهر و آزاد کردن کالاهای تجاری/ مشکل بیمه عمر صیادان حل خواهد شد+تصاویر
  • استان بوشهر با مهاجرت نخبه های بومی روبرو است/ تاسیس دانشکده دولتی و پزشکی در گناوه/تصاویر
  • افرایش ظرفیت تردد با خرید کشتی های بزرگ شب رو/ احداث اسکله باری در بنادر ریگ یا گناوه / تصاویر
  • حل مشکل مسکن مردم در تنگک / انتخاب مردم بر اساس شاخصه توانمندی+تصاویر
  • تکذیبیه مجمع اصلاح طلبان دشتستان/ این مجمع از هیچ کاندیدایی حمایت نمی کند
  • احداث بزرگترین مرکز خرید جنوب کشور در عالیشهر با امکانات رفاهی و ورزشی
  • توسعه کشت سیفی جات با بهره مندی بهینه از منابع آبی /تصاویر
  • همایش دومین فارغ التحصیلی آکادمی کودکان زبانسرای استاد زاده برگزار شد
  • استقبال با شکوه از غلامرضا هوائی در جزیره خارگ/ با اجرای طرح جامع خارگ مشکل اسناد املاک حل خواهد شد / تصاویر
  • همیشه شعار داده ایم و دنبال توسعه نبوده ایم / تشکیل فراکسیون خلیج فارس در مجلس / تصاویر
  • تاسیس هواپیمایی بومی " لیان ایر " در بوشهر/ برخورداری نیروهای بومی از ظرفیت های موجود اشتغال در استان
  • استفاده از ظرفیت اشتغال آزاد در بخش چغادک/ تصویب طرح جامع شهری چغادک با همکاری مسئولین /تصاویر
  • گفتگو با حقوقدان اصغر صفرپور کاندیدای یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در حوزه دشتستان
  • گفتگو با دکتر سید حبیب الله بحرالعلوم کاندیدای یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در حوزه دشتستان
  • حضور پرشور هواداران غلامرضا هوائی در ستاد مرکزی این کاندیدا/تصاویر
  • اسامی 9 کاندیدای تایید صلاحیت شده جدید در دشتستان
  • حضور سلیقه های مختلف در انتخابات موجب حضور حداکثری مردم می شود/ استیضاح شهردار آبپخش در اولین فرصت بررسی خواهد شد/ اتحاد جنوب در مسائل شهرستان و استان تاثیرگذار است
  • حل مشکل اشتغال با برنامه ریزی مدون/ به کارگیری جوانان بومی در دستگاهها دولتی
  • بازدید کاندیدای انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه بوشهر، گناوه و دیلم از روستاهای تابعه حوزه انتخابیه خود/تصاویر
  • توسعه و ساماندهی بندر و گمرک گناوه/ جذب افراد بیکار در شرکت ها و تاسیسات منطقه / تصاویر
  • آغاز جشنواره اقوام ایرانی در بوشهر / تصاویر اختصاصی
  • نبود یک نماینده مقتدر و توانمند در حوزه انتخابیه بوشهر، گناوه و دیلم/ رد صلاحیت نمایندگان فعلی زنگ خطری جدی است
  • بیست و نهمین یادواره سفیر فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در برازجان برگزار شد/گزارش تصویری
  • ستاد مرکزی انتخابات غلامرضا هوائی در بوشهر افتتاح شد / تصاویر
  • آیا اصولگرایان دشتستان از کاندیدای دور قبل خود عبور می کنند؟