امروز: پنجشنبه 30 فروردين 1403
    طراحی سایت
تاريخ انتشار: 12 دي 1398 - 11:01
اتحادخبر: نان بوختلن یا ووختلن یکی از نان‌های مشهور در فرهنگ اتریش و آلمان است. این نان جزو نان‌های تکه‌ای یا لقمه‌ای مغزدار محسوب می‌شود که در میان آن مربا قرار می‌گیرد. نان بوختل پف و لطیف است و رویه آن کاملا برشته می‌شود. این نان را می‌توان هم به تنهایی و هم به همراه عسل سرو کرد. استفاده از نان بوختلن برای صبحانه و عصرانه عالی است.

اتحادخبر: نان بوختلن یا ووختلن یکی از نان‌های مشهور در فرهنگ اتریش و آلمان است. این نان جزو نان‌های تکه‌ای یا لقمه‌ای مغزدار محسوب می‌شود که در میان آن مربا قرار می‌گیرد. نان بوختل پف و لطیف است و رویه آن کاملا برشته می‌شود. این نان را می‌توان هم به تنهایی و هم به همراه عسل سرو کرد. استفاده از نان بوختلن برای صبحانه و عصرانه عالی است.

 

نان بوختلن یا ووختلن نان‌های لقمه‌ای مخمری هستند که وسط آن‌ها با مربا، تخم خشخاش یا کرم پر شده است و در ظرف مخصوص فر قرار داده می‌شود. روی این نان معمولا سس وانیلی یا پودر شکر زده می‌شود و یا به صورت ساده و گرم سرو می‌شود. نان بوختلن اکثرا اوقات به عنوان دسر سرو می‌شود، اما استفاده از آن به عنوان وعده اصلی نیز معمول است.

 

نان بوختلن با مغزی مربا و سس وانیلی

 

برای بخش میانی در اصل از مربای آلو و یا زردآلو استفاده می‌شود و در کشور آلمان نوعی سس مخصوص و شیرین که با آلوچه درست می‌شود، در میان نان قرار می‌گیرد. جالب است بدانید که بوختلن در اصل از کلمه بوخمیا گرفته شده که نام منطقه‌ای در کشور چک است، اما این نان در آلمان و اتریش بیشتر جا افتاده است. این نان به خاطر داشتن تنها ۳ قاشق غذاخوری شکر، جزو نان‌های کم شیرین محسوب می‌شود.

علت اینکه دستورالعمل این نان را برای شما می‌گذارم یک جستجوی بی نتیجه در دنیای مجازی بود. یک نفر به من گفت یه نان آلمانی به نام بوحلته وجود دارد که خیلی ساده و راحت است. من هر چه در منابع انگلیسی و آلمانی گشت زدم اصلا نانی به نام بوحلته ندیدم و در نهایت به این نتیجه رسیدم که شاید اولین بار یک نفر بوختلن را بوختله بعد هم بوحتله و در نهایت بوحلته خوانده و اینطور شد که این نان در ایران به نام بوحلته معروف شده است. اگر هم واقعا نانی به نام بوحلته وجود داشته باشد، من در این مورد اطلاعی ندارم و امیدوارم یک نفر من را روشن کند.

 

اولین خاطره خوب من راجع به نان‌های آلمانی، انیمیشن هاچیپو بود که یک شخصیت کارتونی با مزه است که در میان انسان‌ها زندگی می‌کرد و توانایی خارق العاده‌ای داشت. این موجود عجیب دوستان و خانواده‌ای هم داشت که در مورد تخریب فضای زندگی‌شان نگران بودند، اما در اصل هدف آن‌ها حفظ محیط زیست بود. یکی از خوراکی‌هایی که در این فیلم بیشتر اوقات به عنوان وعده ناهار درست می‌شد، نان لقمه‌ای بود که به آن پیراشکی می‌گفتند و مورد علاقه پدربزرگ خانواده بود. من خیلی دوست داشتم بدانم آن پیراشکی در واقع چیست و همیشه به دنبال دستورالمل این مثلا پیراشکی بودم، اما حالا می‌دانم که در واقع این یک نوع نان لقمه‌ای آلمانی است و شاید هم همین نان بوختلن باشد.

ما ابتدا نان لقمه‌ای را به شما آموزش می‌دهیم سپس یک نوع سس وانیلی به شما یاد می‌دهیم که می‌توانید موقع سرو روی آن بریزید.

 

مواد لازم

  • شیر گرم: ۱/۲ پیمانه + ۲ قاشق غذاخوری (۱۵۰ میلی لیتر)
  • مخمر نان: ۱ و ۱/۲ قاشق چای‌خوری (۵ گرم)
  • شکر: ۳ قاشق غذاخوری (۴۰ گرم)
  • تخم‌مرغ: ۱ عدد
  • کره ذوب شده: ۵ و ۱/۲ قاشق غذاخوری (۷۷ گرم)
  • اسانس وانیل: ۱/۲ قاشق چای‌خوری
  • نمک: ۱/۴ قاشق چای‌خوری
  • آرد: ۲ و ۱/۲ پیمانه (۳۲۵ گرم)
  • مربای زردآلو یا هر نوع مارمالاد: ۵ قاشق غذاخوری (هر نوع مربای مارمالاد مانند بدون قطعات مشخص)
  • کره ذوب شده: ۳ قاشق غذاخوری برای چرب کردن ظرف
  • پودر شکر: مقداری برای پاشیدن روی نان

نان بوختلن با مغزی مربا و سس وانیلی

 

طرز تهیه

۱. داخل کاسه‌ای بزرگ، مخمر و شیر گرم را با هم مخلوط کنید و به مدت ۱۰ دقیقه کنار بگذارید تا مخمر حل شود.

۲. شکر، تخم‌مرغ، کره ذوب شده (کمی خنک شده)، وانیل و نمک را با همزن سیمی بهم بزنید.

۳. حدود ۱/۲ پیمانه (۲۰۰ گرم) آرد را داخل مخلوط بریزید تا خمیر غلیظ شود و با همزن سیمی خوب بهم بزنید تا هیچ گلوله‌ای در آن نماند. حالا همزن سیمی را کنار گذاشته و از قاشق چوبی استفاده کنید. تا به تدریج آرد را داخل آن ریخته و بهم بزنید.

۴. وقتی همه مواد با هم مخلوط شدند، لبه‌های خمیر را به سمت وسط تا کنید. چند دقیقه‌ای این کار را انجام دهید. روش تا کردن بهترین روش برای ورز دادن خمیر است. خمیر را داخل کاسه نگه دارید. خمیر باید چسبناک باشد، اما از ریختن آرد بیشتر روی آن خودداری کنید. اگر قبل از ورز دادن، دست‌تان را چرب کنید به شما کمک خواهد کرد. خمیر را ورز دهید تا صاف شود یعنی حدود ۵ دقیقه.

۵. روی خمیر را گذاشته و در جایی گرم بگذارید بماند تا ور بیاید و دو برابر شود. زمان حدود ۴۰ دقیقه تا ۱ ساعت خوب است.

نان بوختلن با مغزی مربا و سس وانیلی

۶. خمیر را روی سطحی آرد پاشی شده گذاشته و به قسمت مساوی تقسیم کنید. تکه‌ها را بگذارید بماند نیازی نیست بلافاصله روی آن‌ها را بپوشانید.

۷. لبه‌های هر تکه را به سمت وسط خمیر چند بار ببرید تا شکل یک توپ دربیاد که سطح زیری آن صاف است. هر خمیر را با کف دست پهن کنید تا به شکل دایره‌ای به قطر ۷/۵ تا ۹ سانت دربیاید. حواستان باشد که قسمت وسط کمی ضخیم‌تر از لبه‌ها باشد. معمولا این بخش بدون استفاده از آرد اضافی انجام می‌شود. اگر خمیر به سطح چسبید، کمی اضافه کنید.

۸. یک قاشق چای‌خوری (نه بیشتر) مربا در وسط هر دایره بگذارید. دور خمیر اطراف مربا را جمع کنید، روی هم فشار داده و کاملا بچسبانید تا کاملا بسته شود. تکه‌های خمیر را دوباره گرد کنید که ایجاد کننده کمی تنش سطحی است. اگر زیاد مربا در وسط بریزید، بستن نان سخت خواهد بود. همنین از ریختن مربا روی لبه‌ها خودداری کنید به دلیل اینکه تقریبا غیر ممکن است بتوانید لبه‌های نان را بچسبانید.

۹. هر کدام از تکه‌های خمیر را روی سطحی که کمی آردپاشی شده باشد بگذارید تا زمانی که داخل همه تکه‌های نان مربا گذاشته و آن‌ها را کاملا گرد کنید تا همه آن‌ها انجام شوند.

۱۰. حدود ۲ و ۱/۲ قاشق غذاخوری کره ذوب شده (ممکن است به مقدار بیشتری نیاز داشته باشید) را داخل کاسه‌ای کوچک بریزید. یک ظرف مخصوص فر را با کره ذوب شده چرب کنید بطوری که کل ظرف را بپوشاند. هر تکه بوختل را داخل کاسه همراه با کره ذوب شده بگذارید، آن را بچرخانید تا خوب کره‌ای شود. در عوض این کار می‌توانید نان‌ها را پس از گذاشتن در ظرف با کره برس بکشید.

نان بوختلن با مغزی مربا و سس وانیلی

۱۱. تکه‌های بوختلن کره‌ای شده را داخل ظرف فر بگذارید. می‌توانید آن‌ها را کاملا چسبیده به هم بچینید یا کمی بین آن‌ها فضا بدهید، اما نباید بین آن‌ها خیلی خالی باشد، چون در این صورت پهن می‌شوند. به هنگام ور آمدن در دور دوم، دوباره پف خواهند کرد و فضای بین آن‌ها پر خواهد شد. اگر تعداد خمیر‌های شما بیشتر از گنجایش ظرف است، می‌توانید تکه‌های باقیمانده نان را داخل قالب مافین بگذارید.

نان بوختلن با مغزی مربا و سس وانیلی

۱۲. روی خمیر‌ها را بگذارید تا به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه در جایی گرم استراحت کنند و دوباره پف کنند. اگر ظرف شما ارتفاع کوتاهی دارد از پلاستیک سلفون برای پوشاندن استفاده نکنید و در عوض یک پارچه نخی بگذارید. اگر روی آن‌ها را نپوشانید، قبل از پختن، خشک به نظر می‌رسند که در این صورت بعدا می‌توانید روی آن‌ها را کره بمالید.

۱۳. ظرف نان را در فر از پیش گرم شده با حرارت ۱۹۰ درجه سلسیوس به مدت ۲۵ دقیقه (حداقل ۲۰ دقیقه) بگذارید تا روی آن‌ها قهوه‌ای طلایی شود، سپس آن‌ها را از فر خارج کنید.

۱۴. به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه بگذارید خنک شوند سپس روی آن‌ها شکر پودر شده بپاشید و سرو کنید. نوش جان

نان بوختلن با مغزی مربا و سس وانیلی

 

نکات مهم

 

ریختن مواد میانی در وسط خمیر مهم‌ترین بخش این نان است. اگر مربا نزدیک لبه‌ها ریختن قبل از بستن نان، آن را با دستمال کاغذی پاک کنید. اگر مربا موقع بستن نان به بیرون ریختن، دستان مربایی و خمیر را با دستمال پاک کنید و دوباره آن را فشار دهید. اگر این کار موثر نبود، و نزدیک به انتهای کار هستید، مقداری از خمیر از تکه‌های ساده خمیر را برداشته و هن کنید و به صورت یک لایه روی ناحیه باز شده بگذارید. سعی کنید آن را خوب سفت کنید و ببندید، داخل کره بزنید و از سمت درز پایین داخل ظرف بگذارید. اگر همه تکه‌های خمیر پر شده و دیگر خمیر اضافی نیست و اگر ظرف پر شده، خمیر را داخل قالب کاغذی مافین و از سمت درز بگذارید.

 

سس وانیلی برای سرو

 

نان لقمه‌ای بوختل (بوختلن جمع این نان است) اغلب با سس وانیلی سرو می‌شود. این سس سفید رنگ طعم خوبی به آن می‌دهد و برای این نان کم شیرین همراه خوبی است.

 

مواد لازم

  • خامه: ۲۰۰ گرم
  • شیر: ۳۰۰ گرم
  • شکر: ۴۰ تا ۶۰ گرم (من ۴۰ گرم استفاده کردم)
  • وانیل: ۱ تا ۲ قاشق چای‌خوری
  • نشاسته ذرت: ۱ تا ۲ قاشق چای‌خوری (من ۲ قاشق استفاده کردم)
  • نمک: ۱/۴ قاشق چای‌خوری

 

طرز تهیه

 

۱. زرده تخم‌مرغ را روی نشاسته ذرت ریخته و با مقداری شیر مخلوط کنید تا صاف و یکدست شود.

۲. شکر را به شیر افزوده و بجوشانید تا شکر حل شود و نمک را هم بیفزایید، سپس مخلوط تخم‌مرغ را داخل شیر ریخته بلافاصله حرارت را کاهش داده و مرتب بهم بزنید تا کاملا صاف و یکدست شود، وانیل را هم همزمان افزوده و بهم بزنید تا یک سس لطیف داشته باشید. می‌توانید همانند روش پودینگ عمل کنید و مقداری از شیر داخل قابلمه را برداشته و با مخلوط تخم‌مرغ مخلوط کنید سپس این مخلوط را داخل قابلمه بریزید و بلافاصله بهم بزنید.

۳. این سس را به صورت ولرم روی نان بریزید و با نان سرو کنید.

 

 

 

 

 

برترین‌ها



کانال تلگرام اتحادخبر


نظرات کاربران
ارسال نظر

نام:

ايميل:

وب سايت:

نظر شما:

تازه ترین خبرها

  • آغاز عملیات اجرای خیابان ۲۴ متری در ورودی شهر از سمت برازجان،خیابان ۲۲ متری غرب آرامستان و خیابان در غرب جاده اصلی
  • اگر احساس تلخی در دهان می کنید این بیماری در کمین شماست
  • تفاوت استراتژی فروش در پردیس/ ثبت ۶ ركورد در تولید و صادرات
  • نتا S واگن ؛ یکی از زیباترین خودروهای چینی به بازار می آید (+تصاویر)
  • ۱۲ کشور امن در صورت شروع جنگ جهانی سوم (+عکس)
  • آیا این ادویه خوش بو می تواند با سرطان پروستات مقابله کند
  • گشت و گذار دختران جوان در تهران 100 سال قبل (+عکس)
  • ترکیبی گیاهی برای لاغری، تقویت سیستم ایمنی و کاهش اضطراب
  • 37 خواص عالی این خوراکی و آب آن برای زیبایی و درمان بیماری ها
  • شگفت‌انگیزترین «دوربین‌های جاسوسی» تاریخ؛ از پاکت سیگار تا رادیو! (+عکس)
  • عناوین روزنامه‌های امروز1403/01/28
  • عناوین روزنامه‌های ورزشی امروز1403/01/29
  • بارش باران باعث ورود خسارت به تاسیسات برق استان بوشهر شد
  • از اصحاب رسانه (رسانه های مجوزدار شهر برازجان) حمایت مالی میشود
  • حمایت تمام قد باشگاه ها و مدارس فوتبال از اقدام بی‌سابقه مدیرکل ورزش و جوانان استان بوشهر
  • اطلاعیه فرماندهی انتظامی بوشهر پیرامون حجاب صادر شد
  • آغاز عملیات اجرای خیابان ۲۴ متری در ورودی شهر از سمت برازجان،خیابان ۲۲ متری غرب آرامستان و خیابان در غرب جاده اصلی
  • 🎥ویدیو/طبیعت بکر و زیبای روستای خیرک دشتستان
  • اگر احساس تلخی در دهان می کنید این بیماری در کمین شماست
  • تفاوت استراتژی فروش در پردیس/ ثبت ۶ ركورد در تولید و صادرات
  • نماینده دشتستان عازم روسیه شد
  • پیاده روی یا دویدن، کدام برای لاغری و کاهش وزن بهتر است؟
  • نشست هماهنگی برگزاری آئین شب شعر ویژه نکوداشت شهید محسن صداقت در شهر وحدتیه
  • تکنیک های کنترل خشم کودک و نوجوان توسط والدین
  • نتا S واگن ؛ یکی از زیباترین خودروهای چینی به بازار می آید (+تصاویر)
  • با این تکنیک به نق زدن و اصرار کردن بچه ها پایان دهید
  • دست آویزی برای دومین سالکوچ هدهد خبررسان علی پیرمرادی
  • ۱۲ کشور امن در صورت شروع جنگ جهانی سوم (+عکس)
  • بازتاب حمله ایران در رسانه‌های خارجی: اسراییل زیر آتش
  • جسد چوپان گمشده در روستای شول گناوه پیدا شد
  • در بین رفقایم به تعصب دشتستانی مشهورم/ خودم را مسلمان تکنوکرات می دانم
  • قتل 2 جوان برازجانی در خودروشان/ دستگیری قاتل در استان همجوار
  • یکی از شهدای اخیر حمله اسرائیل در سوریه از شهر وحدتیه دشتستان است
  • هدایای باقیمانده پیاده روی برازجان قرعه کشی شد
  • گزارش تصویری/ راهپیمایی روز جهانی قدس در برازجان
  • ویژه نامه نوروزی 1403 اتحاد جنوب منتشر شد/ معرفی شخصیت سال ویژه نامه
  • سخنرانی استاد سید محمد مهدی جعفری در جمع دشتستانی ها و استان بوشهری های مقیم شیراز/ تصاویر
  • دکتر مهدی یوسفی در یک نگاه
  • در رسیدگی به امور مردم کوتاهی نکنید/ برخی از بخشنامه ها باعث کوچک شدن سفره مردم می شود
  • مسؤولان نگاه بازتری داشته باشند/ جذابترین قسمت کار ما لحظه ای است که درد بیماران آرام می شود
  • قلب جوان 23 ساله دشتستانی اهدا شد/ تصاویر
  • آئین استقبال از مسافرین و مهمانان نوروزی در شهر دالکی / تصاویر
  • دکتر یوسفی با حافظه مثال زدنی
  • برخورد توهین آمیز رئیس صمت دشتستان با نمایندگان برخی اصناف شهرستان
  • سخن‌ران، کاظم صدیقی‌. نه! مسجد قیطریه، نه!
  • .: مصطفی بهبهانی مطلق 1 روز قبل گفت: با سلام و خدا ...
  • .: اسماعیل حدود 4 روز قبل گفت: فقط قدرت است که ...
  • .: سعید حدود 4 روز قبل گفت: آقای امید دریسی پیش ...
  • .: یونس حدود 5 روز قبل گفت: سلام و درود به ...
  • .: قاسم حدود 7 روز قبل گفت: خوبه لااقل یک نفر ...
  • .: تنگستان حدود 8 روز قبل گفت: چرا چنین مطالب سراسر ...
  • .: حسن جانباز حدود 9 روز قبل گفت: اصلا سفره ای نیست ...
  • .: محمد قاسمی حدود 12 روز قبل گفت: درود وسپاس بی کران ...
  • .: محمد حدود 12 روز قبل گفت: استاد احتمالا مقاوله به ...
  • .: محبی حدود 12 روز قبل گفت: فعلا که یک هیچ ...