امروز: شنبه 03 اسفند 1398
    طراحی سایت خبری
تاريخ انتشار: 20 مهر 1398 - 10:07
اتحادخبر: دمپخت زعفرانی زرد رنگ یک غذای ساده و در عین حال خوشمزه است. این غذا رنگ طلایی زیبایی دارد و بسیار هم خوش عطر است. پلو زعفرانی فقط از زعفران برای رنگ و طعم بهره می‌گیرد، اما در این دمپخت زعفرانی هم از زردچوبه و هم زعفران برای بدست آوردن رنگی طلایی استفاده می‌شود.

اتحادخبر: دمپخت زعفرانی زرد رنگ یک غذای ساده و در عین حال خوشمزه است. این غذا رنگ طلایی زیبایی دارد و بسیار هم خوش عطر است. پلو زعفرانی فقط از زعفران برای رنگ و طعم بهره می‌گیرد، اما در این دمپخت زعفرانی هم از زردچوبه و هم زعفران برای بدست آوردن رنگی طلایی استفاده می‌شود.

 

دمپخت در واقع نوعی کته است که علاوه بر برنج، مواد دیگری هم به آن اضافه می‌شود. انواع دمپخت مشهور مثل دمپخت آبادانی، دمپخت گوجه ساده و دمپخت با گوشت و مرغ از سایرین شناخته شده‌تر هستند. دمپخت زعفرانی در واقع مجموعه‌ای از فرهنگ‌های غذایی ایران، تایلند و هند را در برمی‌گیرد و می‌توان آن را با انواع سبزیجات، گوشت و مرغ درست کرد.

 

نخود فرنگی، گوجه و ادویه‌های خوشبو پای ثابت این غذا هستند. برای اینکه یک رنگ طلایی زیبا به دست آید، از دو ادویه طلایی زردچوبه و زعفران استفاده می‌شود. زردچوبه در تایلند به زعفران فقرا مشهور است. این ادویه علاوه بر رنگ زرد دارای خواص سلامتی بسیاری است.

 

برای درست کردن دمپخت زعفرانی می‌توانید از مرغ استفاده کنید و یا فقط آب مرغ را برای بخش مایع غذا انتخاب کنید. در صورتی که گیاهخوار هستید و یا آب مرغ در دسترس شما نیست می‌توانید از آب عصاره سبزیجات و یا آب معمولی استفاده کنید. برای نوعی که با مرغ درست می‌شود کل عملیات درست کردن غذا فقط در یک قابلمه انجام می‌شود و نیازی نیست مرغ را جداگانه بپزید.

 

برای درست کردن این غذا به مقداری گوجه فرنگی، نخود سبز و پیاز نیاز دارید. اگر به این سه ماده توجه کنید می‌بینید که رنگ قرمز گوجه و رنگ سبز نخود سبز با زردی زعفران و زردچوبه یک ترکیب رنگی زیبا را می‌سازد که اشتهای هر کسی را تحریک می‌کند بخصوص بچه‌های بد غذا. اگر زعفران هم ندارید می‌توانید فقط از زردچوبه استفاده کنید.

 

دمپخت زعفرانی بدون گوشت

 

آموزش تهیه دمپخت زعفرانی در دو نوع گیاهی و با مرغ

 

مواد لازم

  • روغن گیاهی: ۲ قاشق غذاخوری
  • پیاز: ۱/۴ پیمانه (ریز خرد شده)
  • فلفل چیلی خشک: ۱/۸ تا ۱/۴ قاشق چای‌خوری (یا فلفل کاین)
  • فلفل دلمه‌ای قرمز: ۱/۴ پیمانه
  • گوجه فرنگی: ۱ عدد
  • برنج دانه بلند: ۲ پیمانه
  • آب مرغ: ۴ پیمانه
  • لیمو ترش: ۱ عدد
  • سس سویا: ۲ قاشق غذاخوری
  • زردچوبه: ۱/۲ قاشق چای‌خوری
  • زعفران: ۱/۴ تا ۱/۳ قاشق چای‌خوری (اختیاری)
  • نخود سبز: ۱/۴ پیمانه
  • نمک: به مقدار لازم
  • ریحان تازه: مقداری برای تزئین

آموزش تهیه دمپخت زعفرانی در دو نوع گیاهی و با مرغ

 

طرز تهیه

 

۱. پیاز، گوجه و فلفل دلمه‌ای را نگینی کنید. پیاز نگینی ریز باشد. سیر را هم ریز خرد کنید.

۲. یک قابلمه گود را روی حرارت متوسط به بالای گاز بگذارید. روغن را اضافه کنید و کف قابلمه پخش کنید سپس پیاز، سیر و چیلی را اضافه کنید. حدود ۱ دقیقه سرخ کنید تا عطر و بوی آن‌ها بلند شود.

 

آموزش تهیه دمپخت زعفرانی در دو نوع گیاهی و با مرغ

 

۳. فلفل دلمه‌ای قرمز و گوجه را اضافه کنید. ۱ دقیقه دیگر سرخ کنید.

 

آموزش تهیه دمپخت زعفرانی در دو نوع گیاهی و با مرغ

 

۴. برنج را اضافه کنید و بهم بزنید تا با هم مخلوط شوند.

 

آموزش تهیه دمپخت زعفرانی در دو نوع گیاهی و با مرغ

 

۵. آب مرغ یا آب را اضافه کنید و حرارت را بالا ببرید تا آب به جوش آید.

 

آموزش تهیه دمپخت زعفرانی در دو نوع گیاهی و با مرغ

 

۶. آب لیمو، سس سویا، زردچوبه و زعفران (در صورت استفاده) را اضافه کنید. خوب بهم بزنید.

 

آموزش تهیه دمپخت زعفرانی در دو نوع گیاهی و با مرغ

 

۷. وقتی آب مرغ شروع به حباب زدن کرد، درب قابلمه را کاملا ببندید و حرارت را به کم کاهش دهید. بگذارید حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه برنج بپزید یا تا زمانی که تمام آب یا بیشتر آن جذب شده باشد.

 

آموزش تهیه دمپخت زعفرانی در دو نوع گیاهی و با مرغ

 

۸. درب قابلمه را بردارید و نخود‌های سبز را اضافه کنید، به آرامی بهم بزنید تا نخود با آن مخلوط شود.

 

آموزش تهیه دمپخت زعفرانی در دو نوع گیاهی و با مرغ

 

۹. درب قابلمه را بگذارید و گاز را خاموش کنید. حالا بگذارید قابلمه روی همان شعله خاموش بماند تا با گرمای باقیمانده گرم شود. حدود ۱۰ دقیقه یا تا زمان سرو کردن بگذارید روی شعله خاموش بماند. حرارت باقیمانده داخل قابلمه کمک می‌کند تا هر مقدار آبی که داخل قابلمه مانده، جذب شده و برنج به طور کامل بپزد و دم کند. همچنین نخود سبز فریز شده را به نحو خوبی می‌پزد. برنج به این روش به مدت ۱ ساعت یا بیشتر گرم خواهد ماند که زمانی را به ما برای آماده کردن چیز‌های دیگر مثل سالاد می‌دهد.

۱۰. درب قابلمه را بردارید و برنج را با چنگال یا چاپ استیک بهم بزنید تا از هم باز شود. مزه کنید و در صورت نیاز مقداری نمک اضافه کنید.

 

آموزش تهیه دمپخت زعفرانی در دو نوع گیاهی و با مرغ

 

۱۱. روی آن را با ریحان تازه تزئین کنید و با سالاد یا ترشی سرو کنید.

 

آموزش تهیه دمپخت زعفرانی در دو نوع گیاهی و با مرغ


دمپخت زعفرانی با مرغ

 

آموزش تهیه دمپخت زعفرانی در دو نوع گیاهی و با مرغ

 

دمپخت گوجه زعفرانی در کشور آمریکا با نام Arroz con polo که یک نوع پلوی اسپانیایی است شناخته می‌شود. پلوی اسپانیایی تقریبا شبیه به همین دمپخت ایرانی و با تفاوت‌های جزئی است. در واقع این نوع غذا در اکثر نقاط جهان با اشکالی مشابه در اکثر نقاط جهان درست می‌شود و بسیار خوش طعم است. همه آن‌ها خوش طعم، راحت و همراه با نخود هستند. این پلو با مرغ درست می‌شود. در اینجا از سینه مرغ استفاده شده، اما شما می‌توانید از ران مرغ هم استفاده کنید.

 

مواد لازم برای دمپخت زعفرانی با مرغ

  • سینه مرغ: ۲ عدد کوچک
  • نمک دریا: ۱/۲ قاشق چای‌خوری
  • فلفل سیاه: ۱/۴ قاشق چای‌خوری تازه آسیاب شده
  • پیاز: ۱ عدد کوچک
  • فلفل دلمه قرمز: ۲ عدد (در اینجا از فلفل کبابی استفاده شده)
  • سیر: ۲ حبه بزرگ
  • برنج دانه کوتاه: ۱ پیمانه
  • فلفل چیلی: ۱ قاشق چای‌خوری
  • پودر زیره: ۲ قاشق چای‌خوری
  • پودر پاپریکا: ۱ قاشق چای‌خوری
  • زعفران: ۱/۲ قاشق چای‌خوری
  • برگ بو: ۱ عدد
  • سس کچاپ: ۲ قاشق غذاخوری
  • آب: ۱/۲ پیمانه
  • فلفل دلمه‌ای سبز: ۲ عدد
  • نخود سبز: ۱ پیمانه
  • جعفری و گشنیز: ۳ قاشق غذاخوری

آموزش تهیه دمپخت زعفرانی در دو نوع گیاهی و با مرغ

 

طرز تهیه

 

۱. پیاز را پوست گرفته و ریز خرد کنید، سیر را له کنید. فلفل سبز را شسته و سر و دانه‌های آن را گرفته و نگینی درشت خرد کنید. فلفل کبابی را هم نگینی کنید. نخود‌های منجمد را داخل کاسه بگذارید تا در حین به آرامی یخ زدایی شوند. نیازی نیست که مرغ را بشویید. واقعا اینکه اکثر افراد این کار را می‌کنند نمی‌توان توجیهی انجام داد. تمامی باکتری‌ها هنگام پختن مرغ از بین می‌روند شما با شستن مرغ فقط این باکتری‌ها را روی سینک ظرفشویی پخش می‌کنید. چربی اطراف را جدا کنید و هر دو طرف آن را با نمک و فلفل سیاه تازه آسیاب شده مزه‌دار کنید. من سینه مرغ را با استفاده از انبر آشپزی بر می‌گردانم تا هیچ تماسی با دست من نداشته باشد.

 

۲. قابلمه را روی حرارت متوسط به بالایی گاز بگذارید و ۲ قاشق غذاخوری روغن به آن اضافه کنید. وقتی قابلمه داغ شد، سینه مرغ مزه‌دار شده را اضافه کنید و هر طرف آن را به مدت ۵ تا ۷ دقیقه قهوه‌ای کنید یعنی کلا ۱۰ تا ۱۴ دقیقه برای دو طرف آن. لازم نیست که سینه مرغ به طور کامل بپزد، چون بعدا در آب برنج پخته می‌شود. وقتی مرغ قهوه‌ای شد، آن را از قابلمه درآورده و داخل بشقاب بگذارید و بگذارید استراحت کند.

 

۳. دما را پایین بیاورید و ۱ قاشق دیگر روغن زیتون و پیاز نگینی را اضافه کنید. بهم بزنید تا پیاز تفت بخورد. پیاز‌ها رطوبتشان را آزاد خواهند کرد و حجمشان کم می‌شود. این ذره‌های قهوه‌ای رنگ به مرغ مزه می‌دهند. بعد فلفل دلمه کبابی و سیر رنده شده یا له شده را اضافه کنید. چند دقیقه دیگر تفت دهید.

 

۴. حرارت را تا حد متوسط کم کنید و برنج، کچاپ، ادویه، زعفران و برگ بو را اضافه کنید. بهم بزنید و بگذارید برنج حدود ۱ تا ۲ دقیقه کمی تفت بخورد.

آموزش تهیه دمپخت زعفرانی در دو نوع گیاهی و با مرغ

۵. آب مرغ و سینه مرغ را به قابلمه اضافه کنید و درب قابلمه را بگذارید. بگذارید روی حرارت متوسط به پایین به مدت ۷ تا ۱۰ دقیقه یا تا زمانی که مرغ به طور کامل پخته شود، قل بخورد. بعد از ۷ دقیقه مرغ را درآورده روی تخته برش بگذارید و آن را دو نصف کنید تا ببینید به طور کامل پخته است یا خیر. اگر مرغ کامل پخته بود آن را دوباره داخل بشقاب بگذارید. همه چیز را داخل قابلمه بهم بزنید و بگذارید برنج بپزد. این کار حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بپزد.

آموزش تهیه دمپخت زعفرانی در دو نوع گیاهی و با مرغ

 

۶. بعد از ۱۰ دقیقه، یک قاشق داخل برنج بزنید و ببینید برنج پخته است و میزان نمک و فلفل آن کافی است. در صورت نیاز نمک و یا فلفل سیاه اضافه کنید. من معمولا نمک نمی‌زنم، چون آب مرغ نمک دارد. حالا فلفل دلمه سبز نگینی و نخود سبز را اضافه کنید. درب قابلمه را بگذارید و روی حرارت متوسط به پایین بگذارید ۵ تا ۷ دقیقه دیگر بماند. در این مدت، مرغ را نگینی یا ریش ریش کنید. بعد مرغ را به قابلمه اضافه کنید و کل مواد را هم بزنید و مزه کنید.

 

آموزش تهیه دمپخت زعفرانی در دو نوع گیاهی و با مرغ

۷. پس از اینکه دمپخت زعفرانی آماده شد آن را داخل بشقاب بکشید و با جعفری و گشنیز خرد شده تزئین کنید. باقیمانده برنج را به مدت ۳ روز می‌توان در یخچال نگهداری کرد.

نکات مهم

  • در دستور اول سس سویا گفته شده که بیشتر جنبه افزودن رنگ به غذا را دارد شما همین کار را می‌توانید با مقداری رب انار ترش انجام دهید و یا مانند دستور دوم فقط کمی کچاپ اضافه کنید. حواستان باشد از رب گوجه استفاده نکنید. رب گوجه خیلی در ظاهر غذا اثر می‌گذارد و رنگ آن به جای طلایی بیشتر به نارنجی می‌برد.
  • از آنجایی که زعفران قیمت بالایی دارد، استفاده از آن در هر دو مورد کاملا اختیاری است، شما رنگ زرد غذا را تنها با استفاده از زردچوبه مرغوب می‌توانید به دست آورید.
  • معمولا نخود سبز در زمان کوتاهی می‌پزد بنابراین نیازی به پیش پخت آن‌ها نیست. در این دستورالعمل‌ها از نخود فریز شده استفاده شده است تا بدون میکروب باشد.
  • دمپخت با مرغ را هم می‌توان با سینه مرغ و هم ران مرغ درست کرد. در صورتی که بخواهید آن را برای جمعیت زیاد درست کنید بهتر است مرغ را ریز خرد کنید تا در غذای همه به اندازه مساوی باشد. همچنین منظور از یک سینه مرغ نصف یک سینه مرغ کامل است.

 

 

 

 

 

برترین‌ها

 



کانال تلگرام اتحادخبر


نظرات کاربران
ارسال نظر

نام:

ايميل:

وب سايت:

نظر شما:

تازه ترین خبرها

  • نتیجه رسمی انتخابات دشتستان اعلام شد/ رضایی نماینده منتخب؛ مختاری دوم +آرا تمام کاندیداها
  • نتیجه رسمی انتخابات دشتی و تنگستان/ کرمی نماینده منتخب؛ زینبی دوم+آرا تمام نامزدها
  • نتیجه رسمی انتخابات کنگان، دیر، جم و عسلویه/ احمدی نماینده منتخب؛ الماسی دوم+آرا تمام نامزدها
  • تصویر روز اتحادخبر(452)/ مهمان ناخوانده
  • پیام تشکر شهردار برازجان از حضور مردم شریف شهرستان دشتستان و استان بوشهر در انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی
  • هجوم ملخ‌های صحرایی در گناوه اطلاع رسانی شود
  • نتایج اولیه انتخابات شیراز عصرشنبه اعلام می‌شود
  • زمان پخش فصل دوم «عصرجدید» مشخص شد
  • کاپوچینو؛ نوشیدنی عالی برای روز‌های کم‌انرژی
  • کشندگی "کرونا" کمتر از "آنفلوآنزا"/ اعلام آمار بیماری، روزانه ساعت ۱۳
  • ثبت زلزله بزرگتر از ۵ در هرمزگان/استان‌هایی که با زلزله بیش از ۴ لرزیدند
  • بیمارستان علی اصغر (ع) شیراز به عنوان مرجع درمانی مقابله با کرونا تجهیز شد
  • آغاز واریز سود سهام عدالت از امروز
  • روزانه ۱۰۰ هزار ماسک در استان فارس تولید می‌شود
  • قرار گرفتن ایران در فهرست سیاه FATF سیاسی کاری است
  • توسعه و ساماندهی بندر و گمرک گناوه/ جذب افراد بیکار در شرکت ها و تاسیسات منطقه / تصاویر
  • اشتغال جوانان و افراد بیکار/ ساماندهی فوری بندر و گمرک ریگ / تصاویر
  • باز کردن کمرگ بوشهر و آزاد کردن کالاهای تجاری/ مشکل بیمه عمر صیادان حل خواهد شد+تصاویر
  • افرایش ظرفیت تردد با خرید کشتی های بزرگ شب رو/ احداث اسکله باری در بنادر ریگ یا گناوه / تصاویر
  • حل مشکل مسکن مردم در تنگک / انتخاب مردم بر اساس شاخصه توانمندی+تصاویر
  • تکذیبیه مجمع اصلاح طلبان دشتستان/ این مجمع از هیچ کاندیدایی حمایت نمی کند
  • احداث بزرگترین مرکز خرید جنوب کشور در عالیشهر با امکانات رفاهی و ورزشی
  • توسعه کشت سیفی جات با بهره مندی بهینه از منابع آبی /تصاویر
  • استقبال با شکوه از غلامرضا هوائی در جزیره خارگ/ با اجرای طرح جامع خارگ مشکل اسناد املاک حل خواهد شد / تصاویر
  • همیشه شعار داده ایم و دنبال توسعه نبوده ایم / تشکیل فراکسیون خلیج فارس در مجلس / تصاویر
  • تصویر روز اتحادخبر(449)/ مخ کُشون
  • مهارت آموزی 2500 نفر در معرض آسیب‌های اجتماعی در استان بوشهر
  • انتخاب نماینده مجلس بر اساس توانمندی/ ساماندهی مشاغل خانگی با برنامه ریزی مدون+تصاویر
  • چرا به دکتر هوائی رأی می دهم؟
  • تجلیل از برگزیدگان آموزشگاه ریاضی رادیکال آب پخش+تصاویر
  • تاسیس هواپیمایی بومی " لیان ایر " در بوشهر/ برخورداری نیروهای بومی از ظرفیت های موجود اشتغال در استان
  • استفاده از ظرفیت اشتغال آزاد در بخش چغادک/ تصویب طرح جامع شهری چغادک با همکاری مسئولین /تصاویر
  • گفتگو با حقوقدان اصغر صفرپور کاندیدای یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در حوزه دشتستان
  • گفتگو با دکتر سید حبیب الله بحرالعلوم کاندیدای یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در حوزه دشتستان
  • حضور پرشور هواداران غلامرضا هوائی در ستاد مرکزی این کاندیدا/تصاویر
  • اسامی 9 کاندیدای تایید صلاحیت شده جدید در دشتستان
  • حضور سلیقه های مختلف در انتخابات موجب حضور حداکثری مردم می شود/ استیضاح شهردار آبپخش در اولین فرصت بررسی خواهد شد/ اتحاد جنوب در مسائل شهرستان و استان تاثیرگذار است
  • حل مشکل اشتغال با برنامه ریزی مدون/ به کارگیری جوانان بومی در دستگاهها دولتی
  • بازدید کاندیدای انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه بوشهر، گناوه و دیلم از روستاهای تابعه حوزه انتخابیه خود/تصاویر
  • توسعه و ساماندهی بندر و گمرک گناوه/ جذب افراد بیکار در شرکت ها و تاسیسات منطقه / تصاویر
  • آغاز جشنواره اقوام ایرانی در بوشهر / تصاویر اختصاصی
  • نبود یک نماینده مقتدر و توانمند در حوزه انتخابیه بوشهر، گناوه و دیلم/ رد صلاحیت نمایندگان فعلی زنگ خطری جدی است
  • ستاد مرکزی انتخابات غلامرضا هوائی در بوشهر افتتاح شد / تصاویر
  • آیا اصولگرایان دشتستان از کاندیدای دور قبل خود عبور می کنند؟
  • اشتغال جوانان و افراد بیکار/ ساماندهی فوری بندر و گمرک ریگ / تصاویر