امروز: پنجشنبه 30 فروردين 1403
    طراحی سایت
تاريخ انتشار: 17 مهر 1398 - 09:39
اتحادخبر: سس ژوگ یا شوق یک سس تند و سبز رنگ است که بخشی از فرهنگ آشپزی مردم یمن محسوب می‌شود. این سس به دلیل وجود زیره سیاه و گشنیز طعمی چند لایه دارد و رنده پوست پرتقال هم رنگی روشن و بوی دل انگیز به آن می‌دهد. مقداری از آن را روی تخم مرغ بریزید و یا مقداری روی نان ساندویچ‌تان پخش کنید یا به عنوان یک دیپ استفاده کنید و از طعم خوش و بوی فوق العاده آن بهره ببرید.

اتحادخبر:  سس ژوگ یا شوق یک سس تند و سبز رنگ است که بخشی از فرهنگ آشپزی مردم یمن محسوب می‌شود. این سس به دلیل وجود زیره سیاه و گشنیز طعمی چند لایه دارد و رنده پوست پرتقال هم رنگی روشن و بوی دل انگیز به آن می‌دهد. مقداری از آن را روی تخم مرغ بریزید و یا مقداری روی نان ساندویچ‌تان پخش کنید یا به عنوان یک دیپ استفاده کنید و از طعم خوش و بوی فوق العاده آن بهره ببرید.

 

سس ژوگ (شوق)؛ سبز و تند از سرزمین مردمان خوشبخت

 

سس ژوگ که بهتر است آن را به همان عربی یعنی شوق تلفظ کنیم علاوه بر کشور یمن در بسیاری از کشور‌های جهان بخصوص کشور‌های غربی که بسیار اهل ساندویچ و مخلفاتی همچون سس هستند، مشهور و پر طرفدار است. سس شوق به چندین طعم و رنگ مختلف درست می‌شود؛ رنگ سبز با گشنیز، رنگ قرمز همراه با گوجه است و یک مدل هم که همراه با پنیر است. رنگ قهوه‌ای آن هم با پاپریکا دودی و سبزیجات برشته درست می‌شود.

 

چند چیز هست که اغلب برای ساندویچ‌ها و یا بعضی غذا‌ها به عنوان سس استفاده می‌شود مثل سس مایونز، خردل و یا سس قرمز. بسیاری از افراد انگار دوست ندارند تجربه‌های جدید را امتحان کنند، در صورتی که شما می‌توانید انواع سس‌های سالم با طعم‌های مختلف را داشته باشید. سس سالسا که به انواع مختلفی درست می‌شود و یا انواع چاتنی و یا حمص‌های رنگارنگ که بیشتر، گیاهخواران مطلق از آن به عنوان یک چاشنی همراه ساندویچ گیاهی استفاده می‌کنند و یا همین سس سبز پیش روی شما، انتخاب‌های خوبی هستند که ما را از تکرار ملال آور انواع سس‌های ناسالم دور می‌کنند.

 

سس ژوگ (شوق)؛ سبز و تند از سرزمین مردمان خوشبخت

 

گشنیز، جعفری و فلفل‌های تند باید داخل سس ژوگ حالا از هر نوعی باشند. نسبتی که بیش از همه به نوع سنتی آن نزدیک است ۲ سهم برای گشنیز و ۱ سهم برای جعفری است و فلفل هم که بر حسب دلخواه شما برای میزان تندی است. معمولا ۲ عدد فلفل برای یک طعم تند متوسط، خوب است. برای درست کردن این سس به دستگاه غذاساز یا مخلوط کن نیاز دارید. یک چاقوی تیز و کمی صبر و حوصله هم برای یک سس با قطعات درشت خوب است. البته بعضی‌ها هم از روش ساییدن با هاون استفاده می‌کنند. اگر از غذاساز یا مخلوط کن استفاده کنید نیازی به زور و بازو نیست. توجه داشته باشید که برای این سس نیازی نیست که خیلی همه چیز را خرد و ریز کنید باید قطعات کمی مشخص باشند و قرار نیست همانند سس پِستو روان و یکدست باشد.

 

مواد لازم

  • گشنیز: ۷۰ گرم
  • جعفری: ۳۵ گرم
  • فلفل تند: ۲ تا ۳ عدد (سرانو یا هالوپینو)
  • سیر: ۲ حبه
  • پودر زیره: ۱/۲ قاشق چای‌خوری
  • پودر تخم گشنیز: ۱/۲ قاشق چای‌خوری
  • پودر هل: ۱/۴ قاشق چای‌خوری
  • پوست پرتقال: نصف یک عدد
  • نمک: کمی
  • روغن زیتون فوق بکر: ۳ قاشق غذاخوری
  • سرکه سفید: ۳ قاشق غذاخوری
  • آب: کمی در صورت نیاز

 

طرز تهیه

 

۱. سر و دم فلفل را جدا کرده و هسته‌های آن را دور بریزید. پوست سیر را جدا کنید و درشت خرد کنید. گشنیز و جعفری را هم درشت خرد کنید. همه مواد به جز آب را داخل غذاساز یا مخلوط کن بریزید. چند بار دکمه غذاساز را بزنید تا خوب ترکیب شوند و بافتی شبیه پستو پیدا کنند؛ البته کمی درشت‌تر از پستو. یا اینکه آن‌ها را با استفاده از چاقو خیلی ریز خرد کنید و یا در هاون دستی بریزید و با دسته هاون له کنید.

 

سس ژوگ (شوق)؛ سبز و تند از سرزمین مردمان خوشبخت

 

۲. در صورتی که احساس می‌کنید غلیظ است، مقداری آب به آن اضافه کنید و مخلوط کنید تا بافت آن رقیق شود.

 

سس ژوگ (شوق)؛ سبز و تند از سرزمین مردمان خوشبخت

 

۳. آن را مزه کنید و در صورت نیاز کمی بیشتر نمک اضافه کنید.

 

۴. سس ژوگ را داخل ظرفی دردار و در یخچال به مدت چند روز نگهداری کنید.

 

سس ژوگ (شوق)؛ سبز و تند از سرزمین مردمان خوشبخت

 

نکات مهم

  • برای اینکه طعم بهتری داشته باشید، دانه‌های ادویه را دقیقا قبل از استفاده، آسیاب کنید. شما می‌توانید ادویه‌های تازه را داخل آسیاب قهوه یا با هاون پودر کنید. من معمولا از ادویه تازه آسیاب شده استفاده می‌کنم، چون طعم آن خیلی خیلی بهتر از موقعی است که آن‌ها را قبلا آسیاب کرده باشید. می‌توانید این مورد را امتحان کنید تا تفاوت آن‌ها را متوجه شوید.
  • بهترین راه درست کردن سس ژوگ استفاده از غذاساز است، اما قطعا می‌توانید آن را بوسیله دست انجام دهید. یک چاقوی تیز و کمی صبر و حوصله یک سس با قطعات درشت‌تر به شما می‌دهد. هاون آن را له و یکدست می‌کند. اگر از غذاساز استفاده می‌کنید در زمانی کوتاه و با قدرت کم این کار را انجام دهید. شما یک سس غلیظ با قطعاتی مشخص و غلیظ‌تر از پستو داشته باشید.

 

 

 

برترین‌ها



کانال تلگرام اتحادخبر


نظرات کاربران
ارسال نظر

نام:

ايميل:

وب سايت:

نظر شما:

تازه ترین خبرها

  • آغاز عملیات اجرای خیابان ۲۴ متری در ورودی شهر از سمت برازجان،خیابان ۲۲ متری غرب آرامستان و خیابان در غرب جاده اصلی
  • تفاوت استراتژی فروش در پردیس/ ثبت ۶ ركورد در تولید و صادرات
  • ۱۲ کشور امن در صورت شروع جنگ جهانی سوم (+عکس)
  • گشت و گذار دختران جوان در تهران 100 سال قبل (+عکس)
  • شگفت‌انگیزترین «دوربین‌های جاسوسی» تاریخ؛ از پاکت سیگار تا رادیو! (+عکس)
  • بارش باران باعث ورود خسارت به تاسیسات برق استان بوشهر شد
  • عناوین روزنامه‌های ورزشی امروز1403/01/29
  • رژه روز ارتش در بوشهر برگزار شد
  • اتمام طرح گردشگری دریایی نوروزی بنادر استان بوشهر / ارائه خدمات به 675 هزار و 950 گردشگر دریایی
  • برترین‌های مدیریت دانش اداره کل بنادر و دریانوردی استان بوشهر تجلیل شدند
  • افزایش ۵درصدی تردد درون استانی در ایام نوروز
  • نقش و جایگاه ارتش تبیین و اطلاع‌رسانی شود
  • ۸۰ درصد محورهای مواصلاتی استان بوشهر به سامانه‌های هوشمند مجهزند
  • مواد غذایی مفید برای تسکین درد مزمن
  • هشدار قرمز سیلاب؛ بارش سنگین باران در ۴ استان کشور
  • آغاز عملیات اجرای خیابان ۲۴ متری در ورودی شهر از سمت برازجان،خیابان ۲۲ متری غرب آرامستان و خیابان در غرب جاده اصلی
  • اطلاعیه فرماندهی انتظامی بوشهر پیرامون حجاب صادر شد
  • اگر احساس تلخی در دهان می کنید این بیماری در کمین شماست
  • 🎥ویدیو/طبیعت بکر و زیبای روستای خیرک دشتستان
  • تفاوت استراتژی فروش در پردیس/ ثبت ۶ ركورد در تولید و صادرات
  • پیاده روی یا دویدن، کدام برای لاغری و کاهش وزن بهتر است؟
  • نشست هماهنگی برگزاری آئین شب شعر ویژه نکوداشت شهید محسن صداقت در شهر وحدتیه
  • تکنیک های کنترل خشم کودک و نوجوان توسط والدین
  • ۱۲ کشور امن در صورت شروع جنگ جهانی سوم (+عکس)
  • نتا S واگن ؛ یکی از زیباترین خودروهای چینی به بازار می آید (+تصاویر)
  • دست آویزی برای دومین سالکوچ هدهد خبررسان علی پیرمرادی
  • با این تکنیک به نق زدن و اصرار کردن بچه ها پایان دهید
  • آیا این ادویه خوش بو می تواند با سرطان پروستات مقابله کند
  • بازتاب حمله ایران در رسانه‌های خارجی: اسراییل زیر آتش
  • پیشرفت ۶۳ درصدی قطعه اول بزرگ‌راه دالکی به کنارتخته
  • در بین رفقایم به تعصب دشتستانی مشهورم/ خودم را مسلمان تکنوکرات می دانم
  • قتل 2 جوان برازجانی در خودروشان/ دستگیری قاتل در استان همجوار
  • یکی از شهدای اخیر حمله اسرائیل در سوریه از شهر وحدتیه دشتستان است
  • هدایای باقیمانده پیاده روی برازجان قرعه کشی شد
  • گزارش تصویری/ راهپیمایی روز جهانی قدس در برازجان
  • ویژه نامه نوروزی 1403 اتحاد جنوب منتشر شد/ معرفی شخصیت سال ویژه نامه
  • سخنرانی استاد سید محمد مهدی جعفری در جمع دشتستانی ها و استان بوشهری های مقیم شیراز/ تصاویر
  • دکتر مهدی یوسفی در یک نگاه
  • در رسیدگی به امور مردم کوتاهی نکنید/ برخی از بخشنامه ها باعث کوچک شدن سفره مردم می شود
  • مسؤولان نگاه بازتری داشته باشند/ جذابترین قسمت کار ما لحظه ای است که درد بیماران آرام می شود
  • قلب جوان 23 ساله دشتستانی اهدا شد/ تصاویر
  • آئین استقبال از مسافرین و مهمانان نوروزی در شهر دالکی / تصاویر
  • دکتر یوسفی با حافظه مثال زدنی
  • برخورد توهین آمیز رئیس صمت دشتستان با نمایندگان برخی اصناف شهرستان
  • سخن‌ران، کاظم صدیقی‌. نه! مسجد قیطریه، نه!
  • .: مصطفی بهبهانی مطلق 1 روز قبل گفت: با سلام و خدا ...
  • .: اسماعیل حدود 4 روز قبل گفت: فقط قدرت است که ...
  • .: سعید حدود 4 روز قبل گفت: آقای امید دریسی پیش ...
  • .: یونس حدود 5 روز قبل گفت: سلام و درود به ...
  • .: قاسم حدود 7 روز قبل گفت: خوبه لااقل یک نفر ...
  • .: تنگستان حدود 9 روز قبل گفت: چرا چنین مطالب سراسر ...
  • .: حسن جانباز حدود 9 روز قبل گفت: اصلا سفره ای نیست ...
  • .: محمد قاسمی حدود 12 روز قبل گفت: درود وسپاس بی کران ...
  • .: محمد حدود 12 روز قبل گفت: استاد احتمالا مقاوله به ...
  • .: محبی حدود 12 روز قبل گفت: فعلا که یک هیچ ...