کد خبر: 118531 ، سرويس: نگارخانه
تاريخ انتشار: 11 مهر 1398 - 10:17
دشت شیمبار؛ این همه زیبایی در میان طبیعت
اتحادخبر: مناطق جنوبی کشور به لحاظ گردشگری، جایگاه بسیار خوبی دارند. در هر بخشی از این خاک می‌توان منطقه‌ای دیدنی و شگفت‌انگیز پیدا کرد. در این مطلب همراه ما باشید تا دشت شیمبار را بهتر بشناسیم.

اتحادخبر: مناطق جنوبی کشور به لحاظ گردشگری، جایگاه بسیار خوبی دارند. در هر بخشی از این خاک می‌توان منطقه‌ای دیدنی و شگفت‌انگیز پیدا کرد که هر کدام از جنبه‌های تاریخی، فرهنگی و یا طبیعی دارای ارزش و اهمیت‌های مخصوص به خودشان هستند.

 

یکی از زیباترین مناطق طبیعی در این منطقه که در نزدیکی اهواز نیز قرار دارد دشت شیمبار است. این دشت در مرز استان خوزستان و چهارمحال و بختیاری و ۱۰۰ کیلومتری مسجد سلیمان قرار دارد و تبدیل به جاذبه تفریحی و گردشگری ایده‌آلی شده است. در این مطلب همراه ما باشید تا دشت شیمبار را بهتر بشناسیم.

 

دشت شیمبار، در میان طبیعت و این همه زیبایی


درباره دشت شیمبار

 

دشت شیمبار با داشتن مساحتی بیش از ۵۰ هزار هکتار از یک طرف در دامنه کوه دلا و از طرفی دیگر در تماس با کوه‌های بلند و زیبا قرار دارد. این منطقه پوشیده‌شده از انگور کوهی، توت، انار، سیب، بادام، بوته‌های وحشی، انواع قارچ و مرکبات و... است و از این بابت جلوه بی‌نظیری را ایجاد کرده است. بخش‌های کوهستانی اطراف این منطقه نیز انتخاب ایده‌آلی برای کوهنوردی به شمار می‌آیند.

 

دشت شیمبار، در میان طبیعت و این همه زیبایی

 

دشت شیمبار حیات وحش خوبی دارد و از این نظر نیز به هم زیبایی منطقه افزوده و هم بسیار ارزشمند است. رود شیمبار که در این دشت جریان دارد فضای زیبا و رویایی آن را چندین برابر کرده و چشمه‌های زیادی نیز در گوشه و کناره‌های آن به چشم می‌خورد.

 

یکی از مهم‌ترین بخش‌های دشت شیمبار، تالاب شیمبار است که در منطقه‌ای حفاظت‌شده و در امتداد رشته کوه‌های زاگرس قرار دارد. این تالاب تحت تاثیر آب و هوای کوهستانی است و در فصل‌های پاییز و زمستان بارشی فراوان از باران دارد.

 

پوشش گیاهی و جانوری دشت شیمبار

 

همان‌طور که گفته شد این دشت از نظر پوشش گیاهی و جانوری از اهمیت بسیاری برخوردار است. پوشش گیاهی این دشت علاوه بر چیز‌هایی که پیش از این به آن‌ها اشاره شد شامل درختان بلوط، بادام کوهی، مهلو، افرا، ارزن، اسفندان، بنه، کلخنگ، جاز، زالزالک، کلخونک، مورد، پده، چنار، آلبالو وحشی، زیان گنجشک، انواع گون، ریواس، مورد معطر، پرسیاوشان، گزانگبین، کرامینه، انواع گیاهان دارویی و... نیز می‌شود و درختان خودرویی از میوه‌های توت،سیب، انگور و انجیر نیز به وفور در آن دیده می‌شوند.

 

دشت شیمبار، در میان طبیعت و این همه زیبایی

 

حیات وحش این منطقه در گذشته شامل حیواناتی از جمله گرگ، خرس، گراز، پرندگان شکاری مثل عقاب و کرکس می‌شد و همین مسئله نیز باعث می‌شد که کمتر کسی بتواند جرأت آن را پیدا کند که پا به این دشت بگذارد، اما امروزه به دلیل شکار غیرقانونی در این منطقه، چرخه اکوسیستم به مشکلاتی موجه شده و کیفیت گذشته را ندارد. جالب است بدانید که با وجود این مسئله هنوز هم در تالاب این دشت گونه‌هایی از چلچله، پلیکان و کشیمیان به چشم می‌خورد.

 

جاذبه‌های تاریخی دشت شیمبار

 

دشت شیمبار، در میان طبیعت و این همه زیبایی

 

منطقه شیمبار از نظر تاریخی نیز اهمیت بسیاری دارد. کتیبه‌ها و آثار باستانی بسیاری در این منطقه به چشم می‌خورند که حاکی از آن هستند که این دشت عمر دور و درازی داشته، اما نوع پوشش و شکل این سنگ‌نگاره‌ها نشان می‌دهد که احتمالاً به دوره اشکانی مربوط می‌شوند.

 

یکی از مهم‌ترین سنگ‌نگاره‌های این منطقه تنگ بتا نام دارد. این سنگ‌نگاره نقش برجسته‌ای هشت‌ونیم متری و نقشی ۱۴۰ سانتی‌متری در بلندی‌های کوه دلاست. بررسی‌ها نشان می‌دهد که تنگ بتا در دوره‌های زمانی مختلف مورد توجه قرار گرفته بوده است.

 

از میان سایر جاذبه‌های گردشگری دشت شیمبار می‌توان به قلعه دختر، بقایاس آسیاب‌های تنگ سنان، قلعه کله قندی، قلعه آهنگری، پل نگین، کوه قلندرون، امام زاده صالح ابراهیم کوه دمه، امامزاده محمد ابن حمام، امام زاده بابا زاهد، شیر‌های سنگی و هم‌چنین کاریز‌های دوران باستانی نیز اشاره کرد که برای گردشگرانی که به این منطقه سفر می‌کنند سرشار از تجربه‌های جدید و لذت‌بخش هستند، به همین دلیل نیز اهمیت گردشگری دشت شیمبار بسیار زیاد است.

 

کوچ‌نشینی در دشت شیمبار

 

دشت شیمبار، در میان طبیعت و این همه زیبایی

 

جالب است بدانید که دشت شیمبار گذرگاه و مسیر اصلی عشایر بختیاری است که هر سال مسیر بین استان خوزستان و چهار محال و بختیاری را طی می‌کنند. تماشای چادر‌های مشکی این عشایر در پهنه دشت شیمبار و هم‌چنین زندگی رنگارنگ، پرتلاش و زیبای آن‌ها می‌تواند برای هر مسافر و گردشگری جذاب و دیدنی باشد، به علاوه آنکه این عشایر غالباً به رسم مهمان‌نواری، پذیرای بازدیدکنندگان و گردشگران این منطقه خواهند بود.

 

ایلات کوه‌نشین بختیاری که مردم و ساکنین شیمبار و مناطق اطراف آن را تشکیل می‌دهند مدت‌هاست از طریق دامداری و کشاورزی به امرار معاش می‌پردازند. صنایع دستی و تولیدات دامی این عشایر شامل چوقابافی، گلیم بافی، قالی بافی، لباس‌های محلی، پنیر محلی، کره محلی، کشک، قارا، عشل، نان تیری و... می‌شود.

 

بازدید از دشت شیمبار

 

دشت شیمبار، در میان طبیعت و این همه زیبایی

 

برای آنکه بتوانید برای بازدید از دشت شیمبار اقدام کنید، پیش از هرچیز باید با مسیر رفت و آمد و دسترسی به این منطقه آشنا شوید. راحت‌ترین و مهم‌ترین راه دسترسی به دشت شیمبار مسیر جدید مسجد سلیمان به شهرکرد است که مدتی آسفالت شدن از می‌گذرد. داخل این منطقه راه‌های شنی روستایی نیز وجود دارند که می‌توانید به آن‌ها نیز به چشم یک گزینه نگاه کنید. علاوه بر این مسیری که از بخش اندیکا به سمت بازفت امتداد دارد نیز از این منطقه می‌گذرد و شما می‌توانید از آن نیز به عنوان مسیر رفت و آمد خود استفاده کنید.

 

اگر تصمیم به بازدید از منطقه دشت شیمبار را دارید می‌توانید در تمامی فصل‌های سال اقدام کنید، اما قطعاً فصل بهار به لحاظ آب و هوای مناسب و سرسبزی فضا، انتخاب بهتری خواهد بود.

 

در زمان بازدید از دشت شیمبار می‌توانید از امکانات رفاهی و ورزشی این منطقه استفاده کرده و به قایق‌رانی، ماهی‌گیری، عکاسی، پیاده‌روی و کوهنوردی بپردازید و خاطرات شیرینی را از این سفر در ذهن خودتان به یادگار بگذارید.

 

 

 

 

 

برترین‌ها

لينک خبر:
https://www.ettehadkhabar.ir/fa/posts/118531