- مادر حسن غلامی هنرمند شاخص هم استانی در آغوش خاک آرام گرفت / تصاویر
- اولین دورهمی اتحاد جنوب در سال ۴۰۳ برگزار شد / تصاویر
- رقابت پتروشیمی جم در نمايشگاه Chinaplas 2024 در کنار شرکتهای بزرگ و قدرتمند دنیا
- خبرنگاران سراسر شرکت ملی گاز ایران از پالایشگاه های مجتمع گاز پارس جنوبی بازدید کردند
- حضور تیرانداز دشتستانی در مسابقه کشوری بنچ رست ۲۵ متر
- ثبت بیشترین جلسات و اقدامات راهبردی در هیئت مدیره مجتمع گاز پارس جنوبی در سال 1402
- عملیات تعمیرات حساس کوره نم زدایی ردیف سوم گازی پالایشگاه دهم مجتمع گاز پارس جنوبی پایان یافت
- خواص درمانی گیاه عطسه
- بهترین زمان نوشیدن قهوه برای مبتلایان به کبدچرب
- کنترل استرس و روشهای خاص طب سنتی برای آن
اتحادخبر: استانبولی پلو، غذایی است آسان که تقریبا همه تهیه آن را بلد هستند، اما هر غذای آسانی هم برای خودش راز و رمزهایی دارد که با رعایت آنها، خوشمزهتر میشود.
اتحادخبر: استانبولی پلو، غذایی است آسان که تقریبا همه تهیه آن را بلد هستند، اما هر غذای آسانی هم برای خودش راز و رمزهایی دارد که با رعایت آنها، خوشمزهتر میشود.
وجه تسمیه استانبولیپلو به درستی مشخص نیست. اصولا ترکهای ترکیه، برنج را به صورت پلو، یعنی مخلوط با گوشت، سبزیجات و موادی از این قبیل تهیه میکنند، پس شاید این پلوی لذیذ و ساده، یک غذای وارداتی باشد. استانبولی پلو، غذایی است آسان که تقریبا همه تهیه آن را بلد هستند، اما هر غذای آسانی هم برای خودش راز و رمزهایی دارد که با رعایت آنها، خوشمزهتر میشود.
- برنج: ۳ پیمانه، ۳۰۰ گرم
- پیاز متوسط: یک عدد، ساطوری شده
- گوجهفرنگی متوسط: ۲ تا ۳ عدد، رندهشده
- سیبزمینی متوسط: ۲ عدد نگینی
- رب گوجهفرنگی: ۳ قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل قرمز: به میزان لازم
- روغن مایع: ۸ قاشق غذاخوری
۱. ۴ قاشق غذاخوری روغن را در یک قابلمه روی شعله متوسط داغ کرده و پیاز را ۶ دقیقه در آن تفت دهید تا کمی رنگ بگیرد.
۳. برنج را داخل قابلمه بریزید، سپس به آن آبجوش اضافه کنید، به اندازهای که تا نصف بند انگشت روی برنج را بگیرد. شعله را زیاد کنید و نمک و فلفل آن را اندازه کنید.
۴. هنگامی که آب پلو بخار شد و روی آن سوراخهای ریزی ایجاد شد، شعله را کم کرده و درِ قابلمه را ببندید تا دم بکشد. پس از اینکه پلو پخت، روغن باقیمانده را روی پلو و اطراف آن بدهید و پس از ۳ تا ۴ دقیقه آن را بکشید.
۱. بعضی استانبولیپلو را فقط با برنج و گوجهفرنگی درست میکنند. این غذا در حقیقت گوجهپلوست و از اساس با استانبولیپلو متفاوت است. ولی ما آن را جزء خانواده استانبولیپلو حساب میکنیم.
۲. اضافه کردن گوشت چرخکرده به استانبولیپلو از ضروریات نیست، اما بدیهی است که با وجود گوشت غذا خوشمزهتر و پر و پیمانتر میشود. اگر در استانبولیپلو گوشت چرخکرده میریزید، پیاز را کمتر تفت دهید و گوشت را قبل از رب اضافه کرده و آنقدر سرخ کنید تا رنگش عوض شده و آبش تبخیر شود.
۳. اضافه کردن پیاز در استانبولیپلو اختیاری است، اما به عقیده بسیاری طعم بهتری به غذا میدهد.
۴. از عجیبترین استانبولیهای موجود، استانبولیپلویی است که در آن از کشمش تفت داده شده استفاده میشود. در نوع دیگری از استانبولی هم جای گوشت چرخکرده از گوشت تکهای استفاده میکنند.
نکاتی که در ادامه میآید کاملا سلیقهای است و شما میتوانید به میل خودتان مقادیر آن را تغییر داده و کم و زیاد کنید.
۱. اگر از قابلمه تفلون یا شعلهپخشکن استفاده کنید، تهدیگ خوبی به دست میآورید، در غیر این صورت رب گوجهفرنگی میسوزد و تهدیگ سیاه و بدمزه میشود.
۲. استفاده از ادویه پلویی یا دارچین عطر خوبی به غذا میدهد.
۳. میتوانید سیبزمینیها را جداگانه سرخ کرده و هنگام سرو لابهلای پلو بریزید.
۴. اگر فقط از گوجهفرنگی استفاده کنید، غذایتان کمرنگ میشود و احتمال شفتهشدن آن زیاد است. بنابراین حتما رب گوجهفرنگی را به غذا اضافه کنید، اما آن را تفت دهید تا طعم خوبی بگیرد.
۵. بدیهی است که استفاده از زعفران غذا را خوشمزهتر میکند.
۶. کارتان کمی سخت میشود، اما اگر گوجهفرنگیها را ابتدا کبابی کنید و بعد پوره کنید، تجربه جالبی خواهید داشت.
۷. اگر اهل فلفلدلمهای هستید، نصف فلفلدلمهای سبز یا قرمز را نگینی کرده و با پیاز تفت دهید. تاثیری در مزه ندارد اما شکل و شمایل غذا را بهتر میکند.
۸. اضافه کردن یکی، دو عدد گوجهفرنگی متوسط پوستکنده ۸ قاچ، استانبولیپلو را خوشمزهتر میکند.
۹. نصف پیمانه شیره تمبرهندی همراه آبجوش، استانبولیپلو را ترش میکند.
۱۰. اگر نصف پیمانه برنج دودی به غذایتان اضافه کنید، عطر و طعم آن بینظیر میشود. این کار بهخصوص برای کسانی که با بوی گوشت در پلو مشکل دارند، بسیار کارساز است.
۱۱. با اینکه استفاده از برنج ایرانی در طبخ پلو دشوارتر از برنجهای وارداتی است و امکان شفته شدن دارد، اما مطمئنا طعم بهتری خواهد داشت. اگر نگران این موضوع هستید، دو نکته را رعایت کنید:
- یکی اینکه از برنجی استفاده کنید که قبلا تجربه پخت آن را داشتهاید.
- دوم اینکه میتوانید مقدار کمتری آب جوش در برنج بریزید و در صورت نیاز بعدا کمی آب اضافه کنید یا کمی زودتر در قابلمه را ببندید.
۱۲. اگر در قابلمهای که استفاده میکنید خوب بسته و چفت میشود و سوراخ دارد، از دمکنی استفاده نکنید. در این صورت پلو خوشقیافهتر میشود و احتمال ریسک کمتر است، این نکتهرا در مورد انواع پلو و چلو رعایت کنید.
مخلفات استانبولی چیست؟
برترینها
تازه ترین خبرها
- مادر حسن غلامی هنرمند شاخص هم استانی در آغوش خاک آرام گرفت / تصاویر
- اولین دورهمی اتحاد جنوب در سال ۴۰۳ برگزار شد / تصاویر
- رقابت پتروشیمی جم در نمايشگاه Chinaplas 2024 در کنار شرکتهای بزرگ و قدرتمند دنیا
- خبرنگاران سراسر شرکت ملی گاز ایران از پالایشگاه های مجتمع گاز پارس جنوبی بازدید کردند
- حضور تیرانداز دشتستانی در مسابقه کشوری بنچ رست ۲۵ متر
- ثبت بیشترین جلسات و اقدامات راهبردی در هیئت مدیره مجتمع گاز پارس جنوبی در سال 1402
- عملیات تعمیرات حساس کوره نم زدایی ردیف سوم گازی پالایشگاه دهم مجتمع گاز پارس جنوبی پایان یافت
- خواص درمانی گیاه عطسه
- بهترین زمان نوشیدن قهوه برای مبتلایان به کبدچرب
- کنترل استرس و روشهای خاص طب سنتی برای آن
- پرسپولیس به راحتی آلومینیوم و سپاهان را شکست می دهد
- دومین طلا برای ملی پوش ووشو ایران/ زهرا کیانی بازهم قهرمان شد
- تداوم بارشهای رگباری در این استانها/ کوهنوردی ممنوع!
- آغاز رقابت بیش از ۱۶ هزار داوطلب کنکوری در استان بوشهر
- میزان تولید پتروشیمی بوشهر ۳۷ درصد افزایش یافت
- اردوغان : روابط تجاری ترکیه با اسرائیل متوقف شد
- مالک جدید استقلال: به کمتر از قهرمانی آسیا رضایت نمی دهیم
- حماس : تصمیمی برای انتقال به سوریه نداریم
- خطیر: واگذاری استقلال بزرگ ترین اتفاق بعد از قهرمانی آسیا بود
- مدیرعامل باشگاه پرسپولیس: دایی؟ اوسمار گزینه اول ماست
- رد پای پرسپولیس در شکست پروژه بزرگ فوتبالی عربستان!
- پرسپولیس و استقلال رسماً واگذار شدند/ سهم پیشکسوتان؛ ۵ درصد
- ترکیب سهامداران پرسپولیس در هیئت مدیره مشخص شد
- تأکید فدراسیون فوتبال؛ تماشای بازیها نباید رایگان باشد
- وزیر علوم : کنکوریها اضطراب نداشته باشند/ فرصت جبران وجود دارد
- قیمت طلا امروز پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
- تشخیص سرطان از یک قطره خون طی چند دقیقه
- تغییراتی در چشم که باید نگران تان کند!
- مسئولیتهای اجتماعی نفت در استان بوشهر افزایش یابد
- عملیات اجرای پانسیون پزشکان دالکی شهرستان دشتستان آغاز شد
- کاروان خودروهای شوتی در دشتستان توقیف شد
- مستقل شدن روابط عمومیها در دستگاههای اجرایی پیگیری میشود
- هفته کارگر در بوشهر با گلباران مزار شهدا آغاز شد
- مشکلات کانالهای آبیاری و زهکشی نخیلات آبپخش پیگیری می شود
- مشکلات ۷ بنگاه اقتصادی استان بوشهر رسیدگی شد
- کاروان خدمت استان بوشهر به عسلویه رسید
- مدیریت ارشد استان بوشهر برای رفع مشکلات مردم پای کار است
- مشکلات مردم استان بوشهر در دیدارهای چهره به چهره احصا میشود
- بانوان در نظام و انقلاب اسلامی جایگاه ویژه ای دارند
- آغاز عملیات اجرایی پایگاه سلامت مرکز خدمات جامع سلامت دشتستان
- امدادرسانی به خدمه شناور تانزانیایی در آبهای بوشهر انجام شد
- همایش پاکسازی ساحل در گناوه برگزار شد
- امدادرسانی آب و فاضلاب استان بوشهر به سیل زدگان سیستان و بلوچستان
- عناوین روزنامههای ورزشی امروز1403/02/06
- عناوین روزنامههای امروز1403/02/06
- فال روزانه ۱۴۰۳.۰۲.۰۶
- رهبر انقلاب: کارگر رکن جهش تولید است
- راهکارهای بهبود شرایط صنایع دارویی کشور/ برچیدن بساط ارز چند نرخی
- نشست هماهنگی و برنامه ریزی دومین رویداد ملی خواهر برادری در بوشهر برگزار شد
- عباس عبدی: چند بار دست در حفره حجاب کردند و گزیده شدند، اما باز هم تکرار میکنند