کد خبر: 117503 ، سرويس: گوناگون
تاريخ انتشار: 17 شهريور 1398 - 09:40
گردنه حیران؛ این جاده است یا بهشت؟
اتحادخبر: کشور ایران با داشتن طبیعتی زیبا و منحصر‌به‌فرد برای مسافران داخلی و یا حتی گردشگرانی که از کشور‌های دیگر برای بازدید از آن می‌آیند، شگفتی‌های بسیاری در آستین دارد. در این میان برخی از مناطق ویژه و خوش آب و هوا در سطح کشور با داشتن مناظر و طبیعتی خارق‌العاده از شهرت بیشتری برخوردار هستند، یکی از این زیبایی‌ها، جاده گردنه حیران است.
اتحادخبر: کشور ایران با داشتن طبیعتی زیبا و منحصر‌به‌فرد برای مسافران داخلی و یا حتی گردشگرانی که از کشور‌های دیگر برای بازدید از آن می‌آیند، شگفتی‌های بسیاری در آستین دارد. در این میان برخی از مناطق ویژه و خوش آب و هوا در سطح کشور با داشتن مناظر و طبیعتی خارق‌العاده از شهرت بیشتری برخوردار هستند، یکی از این زیبایی‌ها، جاده گردنه حیران است.

اگر تا به حال به جاده گردنه حیران سفر نکرده باشید، قطعاً بار‌ها به اسم آن برخورده‌اید. گردنه حیران به عنوان یکی از زیباترین مناطق در ایران از شهرت بسیاری برخوردار است. منظره بی‌نظیر این منطقه برای مسافران و گردشگرانی که از آن عبور می‌کنند پر از شگفتی و البته لذت است و خاطرات یک سفر دلنشین را برایشان ماندگارتر می‌کند. در این مطلب تصمیم داریم شما را به گردنه حیران ببریم تا آن را بیشتر بشناسید.

 

درباره گردنه حیران

 

گردنه حیران، این جاده است یا بهشت؟

 

حیران نام یکی از روستا‌های ییلاقی و مسافرپذیر در فاصله ۳۰ کیلومتری شهرستان آستارا از استان گیلان است. یکی از مهم‌ترین جاذبه‌های این روستا، گردنه حیران آن است. این گردنه در مسیر آستارا- اردبیل قرار دارد و از یک سمت به کوه‌های سرسبز و خیره‌کننده و از سمتی دیگر به دره‌ای که رود ارس از آن عبور می‌کند اشراف دارد. از مهم‌ترین مشخصه‌های این گردنه، مه زیبایی است که آن را رویایی و شگفت‌انگیز می‌کند.

 

معمولاً مسافران و گردشگران در زمان عبور از این گردنه توقف می‌کنند و از منظره و البته هوای بی‌نظیر آن لذت می‌برند، البته ناگفته نماند که بخش جذاب دیگر ماجرا، مغازه‌ها و رستوران‌هایی هستند که در طی مسیر به فروش آش دوغ، چای، عسل و... می‌پردازند و در میان مسافران نیز از محبوبیت بسیاری برخوردار هستند. ارتفاع گردنه حیران از سطح دریا چیزی حدود ۱۵۰۰ متر است و می‌توان آن را معروف‌ترین جاده در کشور ایران دانست. طول این جاده ۳۵ کیلومتر است و در قدم به قدم خود شگفتی‌های بسیاری را برای مسافران به جا می‌گذارد.

 

گردنه حیران، این جاده است یا بهشت؟

 

گردنه حیران در فواصل کوتاهی دارای پیچ‌های تندی است که در فصل سرما و به خصوص در زمانی که غلظت مه بسیار زیاد می‌شود، می‌تواند خطرآفرین باشد، به همین دلیل هم باید در زمان عبور از آن تمامی دقت و تمرکز خود را به کار بگیرید.

 

منطقه جاده گردنه حیران دارای مناظر طبیعی بکر و خارق‌العاده‌ای است که اطراف آن را محاصره کرده‌اند. نیمی از جنگل‌ها و مراتعی که در این منطقه قرار دارند مربوط به ایران و باقی آن‌ها از کشور جمهوری آذربایجان هستند، به همین دلیل نیز شناخت این جاده به عنوان یکی از محدوده‌های مرزی به اهمیت آن می‌افزاید.


دیدنی‌های گردنه حیران

 

گردنه حیران، این جاده است یا بهشت؟

 

در مسیر جاده گردنه حیران، شگفتی‌ها و دیدنی‌های بسیاری وجود دارد که از میان آن‌ها می‌توان به پارک ملی هیرکان به عنوان مرز ایران و آذربایجان اشاره کرد. این منطقه در کشور آذربایجان قرار دارد و با وسعتی در حدود ۴۰.۳۵۸ هکتار در سال ۲۰۰۴ توسط رئیس جمهور آذربایجان افتتاح شد.

 

علاوه بر این، جاده گردنه حیران دارای روستا‌هایی است که هر کدام جاذبه‌های بسیاری برای گردشگران و مسافران به همراه خواهند داشت، برای مثال روستای مشند که در کیلومتر ۱۸ جاده آستارا- اردبیل قرار دارد، مناظر ییلاقی بی‌نظیری داشته و می‌تواند پذیرای مسافران باشد. ساکنان این روستا از راه‌های خدماتی و گردشگری امرار معاش می‌کنند. روستای کشفی نیز از روستا‌های دیگر در مسیر گردنه حیران است. این روستا دقیقاً در مسیر کوهپیمایی قرار گرفته و به همین دلیل هم توسط کوهنوردان و ورزشکاران بسیاری مورد اقبال واقع شده است.

 

گردنه حیران، این جاده است یا بهشت؟

حیف است که از جاذبه‌های گردشگری گردنه حیران بگوییم و به جنگل فندق لو، آن هم به شکل ویژه‌ای نپردازیم. فندق لو جنگلی زیبا در فاصله ۱۰ کیلومتر شهر نمین و ۳۰ کیلومتری شهر اردبیل است و سرسبزی بی‌نظیری دارد. این جنگل سرشار از گیاهان و میوه‌های متنوعی از جمله فندق، سیب وحشی، تمشک، به، توت فرنگی، گوجه سبز، ازگیل و... است و به همین دلیل نیز شهرت بسیاری پیدا کرده است. علاوه بر این وجود یک استخر آب گرم به نام مشه سویی با خاصیت درمانی نیز بر محبوبیت و البته جاذبه این منطقه می‌افزاید.

 

در کنار جنگل فندق لو، شهرستان نمین قرار دارد که خود آن هم از جایگاه خوبی در گردشگری منطقه برخوردار است. در این شهرستان نقاط گردشگری بسیاری اعم از مقبره شیخ بدرالدین، مقبره پیرلنگ و هم چنین آرامگاه باباروشن نیز وجود دارد.

 


بهترین زمان سفر به گردنه حیران

 

گردنه حیران، این جاده است یا بهشت؟

 

زیبایی‌های جاده گردنه حیران بی‌حدومرز است و تقریباً در تمامی فصول سال می‌تواند شما را حیرت‌زده کند. با این حال توصیه ما این است که برای بازدید از این منطقه در ماه‌های اردیبهشت تا اواخر شهریور اقدام نمایید. علاوه بر این، فصل پاییز نیز در صورتی که بارندگی زیادی نداشته باشد می‌تواند زمان خوبی برای سفر به حساب آید.

 

درختان این منطقه در فصل پاییز نیز مثل رنگین‌کمانی خوشرنگ، چشمان شما را نوازش خواهند کرد، اما باید اعتراف کرد که زمستان‌های گردنه حیران به دلیل بارش برف سنگین و هم‌چنین مه غلیظ، خیلی انتخاب خوبی برای سفر نخواهد بود!


اقامت در منطقه گردنه حیران

 

گردنه حیران، این جاده است یا بهشت؟

اگر به منطقه حیران و جاده گردنه حیران سفر کردید می‌توانید از بابت اقامت خود خیالی آسوده داشته باشید. در این منطقه خانه‌های محلی و ویلا‌های بسیاری اجاره داده می‌شوند. علاوه بر این در شهر اردبیل نیز هتل‌های متنوع بسیاری وجود دارد که می‌توان از امکانات آن‌ها بهره برد و اقامت راحتی داشت.


مسیر رفت و آمد به گردنه حیران

 

گردنه حیران، این جاده است یا بهشت؟

 

اگر تصمیم دارید که به بازدید از گردنه حیران بروید باید مسیر آن را به خوبی بشناسید. اگر از شهر تهران به سمت گردنه حیران حرکت کنید برای پشت سر گذاشتن چیزی حدود ۶۳۲ کیلومتر، ۷ ساعت و نیم زمان نیاز خواهید داشت. برای این مسیر باید از اتوبان قزوین- رشت استفاده نموده و از رشت نیز به سمت آستارا حرکت کنید.

 

اگر هم از اردبیل قصد رفتن به گردنه حیران را پیدا کردید می‌توانید در اولین میدان ورودی اردبیل از تاکسی‌های این منطقه استفاده نمایید.

 

 

 

 

 

برترین‌ها

لينک خبر:
https://www.ettehadkhabar.ir/fa/posts/117503