- مادر حسن غلامی هنرمند شاخص هم استانی در آغوش خاک آرام گرفت / تصاویر
- اولین دورهمی اتحاد جنوب در سال ۴۰۳ برگزار شد / تصاویر
- رقابت پتروشیمی جم در نمايشگاه Chinaplas 2024 در کنار شرکتهای بزرگ و قدرتمند دنیا
- خبرنگاران سراسر شرکت ملی گاز ایران از پالایشگاه های مجتمع گاز پارس جنوبی بازدید کردند
- حضور تیرانداز دشتستانی در مسابقه کشوری بنچ رست ۲۵ متر
- ثبت بیشترین جلسات و اقدامات راهبردی در هیئت مدیره مجتمع گاز پارس جنوبی در سال 1402
- عملیات تعمیرات حساس کوره نم زدایی ردیف سوم گازی پالایشگاه دهم مجتمع گاز پارس جنوبی پایان یافت
- خواص درمانی گیاه عطسه
- بهترین زمان نوشیدن قهوه برای مبتلایان به کبدچرب
- کنترل استرس و روشهای خاص طب سنتی برای آن
اتحادخبر: یکی از شیرینیهای خوشمزهای که هم در فصل پاییز و هم تابستان پرطرفدار میشود، پای میوهای است. پای گیلاس یکی از پایهای خوشمزه تابستانی است که همانند سایر پایها با استفاده از آرد، کره و گیلاس درست میشود. برای درست کردن این پای ابتدا باید طرز تهیه خمیر پای را بدانید.
اتحادخبر: یکی از شیرینیهای خوشمزهای که هم در فصل پاییز و هم تابستان پرطرفدار میشود، پای میوهای است. پای گیلاس یکی از پایهای خوشمزه تابستانی است که همانند سایر پایها با استفاده از آرد، کره و گیلاس درست میشود. برای درست کردن این پای ابتدا باید طرز تهیه خمیر پای را بدانید.
هیچ چیزی به اندازه شیرینی و شربتهایی که با گیلاس درست میشود، یادآور تابستان نیست و هیچکدام همانند پای گیلاس حاوی میوه به معنای واقعی آن نیستند. منظورم شکل کامل میوه است. در این شیرینی، گیلاس به طور کامل و نه پوره و البته بدون هسته استفاده میشود.
شاید پای سیب بسیار مشهورتر باشد، اما پای گیلاس ظاهری زیباتر دارد و همانقدر و چه بسا بیشتر خوش طعم است. اگر دلتان یک پای تابستانی خوشمزه میخواهد، انتخابهای خوبی خواهید داشت؛ پای هلو، پای زردآلو، پای گیلاس، لیمو و تمشک. همه آنها عالی هستند و خوشمزه، اما ما فعلا پای گیلاس را به شما یاد میدهیم.
مواد لازم
- گیلاس بدون هسته: ۶ پیمانه
- آب لیمو: ۱ قاشق غذاخوری
- شکر: ۳/۴ پیمانه، ۱ پیمانه برای آلبالو
- نشاسته ذرت: ۵ قاشق غذاخوری
- دارچین: ۱/۲ قاشق چایخوری
- کره: ۱ قاشق غذاخوری
- خمیر پای: ۱ عدد خمیر کامل
- مواد رومال
- تخممرغ: ۱ عدد
- شیر یا آب: ۱ قاشق غذاخوری
- شکر درشت: ۱ قاشق غذاخوری
طرز تهیه
۱. خمیر پای را از قبل درست کنید و یک ساعت قبل از درست کردن پای، خمیر را داخل یخچال بگذارید. شبکه فر را در یک سوم پایین فر بگذارید.
۲. در کاسهای کوچک، ۳/۴ پیمانه شکر، ۵ قاشق غذاخوری نشاسته ذرت و ۱/۲ قاشق چایخوری دارچین را مخلوط کنید.
۳. گیلاسها را هسته بگیرید و داخل کاسهای بزرگ بریزید. ۱ قاشق غذاخوری آب لیمو را روی آنها بریزید. مخلوط شکر و نشاسته را روی گیلاسها بپاشید و با هم بهم بزنید تا زمانی که به طور یکسان روی آنها را بگیرد.
۴. خمیر پای را که دو قسمت کرده بودید، خمیر اول را با وردنه پهن کنید تا تبدیل به دایرهای با قطر ۳۳ سانتیمتر برسد بعد آن را به ظرفی به پهنای ۲۲ سانت انتقال دهید. لبهها باید کمی از لبه ظرف آویزان باشند. مخلوط گیلاس را به همراه آبش روی کف خمیر بریزید. کره را به مربعهای بسیار کوچک تبدیل کنید و آنها را روی گیلاسها بریزید. خمیر دوم را پهن کرده تا به قطر ۳۰ سانت برسد. سپس با استفاده از کاتر پیتزا آن را به صورت نوارهای ۲ سانتی ببرید. با استفاده از ۱۰ نوار خمیر، طرح حصیری را روی خمیر بالایی ایجاد کنید (در ادامه گفته شده). لبههای اضافی خمیر پایین را جمع کرده، سپس لبهها را به هم بچسبانید یا لبههای بالا و پایین را در صورت دلخواه با هم چین بدهید. پای آماده را به مدت ۳۰ دقیقه در یخچال یا به مدت ۱۵ دقیقه در فریزر قرار دهید. در همین زمان فر را با دمای ۲۲۰ درجه سلسیوس روشن کنید.
۵. ۱ عدد تخممرغ و ۱ قاشق غذاخوری شیر یا آب را با هم مخلوط کنید و بهم بزنید و روی بالای پای (روی خمیر حصیری) و لبههای پای بمالید. روی آن ۱ قاشق غذاخوری شکر دانه درشت بپاشید. آن را در یک سوم پایین فر در دمای ۲۲۰ درجه به مدت ۲۵ دقیقه بپزید.
۶. یک ورق آلومینیوم یا سینی فر را در زیر پای قرار دهید، دما را به ۱۷۵ درجه کاهش دهید و ۳۰ تا ۳۵ دقیقه دیگر بپزید یا تا زمانی که خمیر پای طلایی شود و آب گیلاس در خمیر بالایی در حال حباب زدن باشد.
طرز تهیه تزئین حصیری پای
۱. ۵ تا نوار خمیر را به صورت افقی روی مواد میانی پای بگذارید بطوری که نوار بلندتر در وسط و نوارهای کوتاهتر در دو طرف باشند.
۲. نوار دوم و چهارم را بلند کرده و تا نیمه تا کنید و نوار بلند عمودی را در وسط خمیر بگذارید.
۳. نوارهای تا شده را روی نوار جدید بگذارید. نوار شماره ۱، ۳ و ۵ افقی را تا نیمه برگردانید. حالا یک نوار عمودی جدید را بگذارید و همانند مورد قبلی برگردانده و روی نوار عمودی بگذارید و این کار را به طور متناوب انجام دهید تا بافت حصیری شما تشکیل شود.
تا کردن لبههای خمیر چگونه است؟
تنها چیزی که برای درست کردن چینهای لبه خمیر نیاز دارید انگشتان دستانتان است. وقتی که لبههای اضافی خمیر زیرین را به سمت داخل تا کردید، لبههای خمیر را با فشار دادن انگشت اشاره و همزمان گرفتن اطراف آن بوسیله انگشت شست و اشاره دست دیگر و انجام این کار روی کل لبه خمیر، درست کنید.
ترفندهایی برای پخت بهتر پای گیلاس
- فریز کردن پای آماده شده (قبل از پخت) به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در حین گرم شدن فر باعث میشود از تیره شدن سریع خمیر پای جلوگیری شود.
- برس کشیدن پای با رومال تخممرغ (۱ عدد تخممرغ زده شده با ۱ قاشق غذاخوری شیر یا آب) و پاشیدن شکر درشت (سفید، قهوهای یا رنگی) روی پای قبل از پخت آن.
- گذاشتن شبکه فر روی یک سوم پایین فضای فر.
- برای تمیزی راحتتر یک لایه فویل آلومینیوم (یا یک سینی فر) را به هنگام رساندن دما به ۱۷۵ درجه در زیر پای قرار دهید.
- برای سرو پای میتوانید با اسکوپ بستنی، مقداری بستنی دلخواه خود را که البته اغلب وانیلی است، روی برشهای پای بریزید. نوش جان!
پای آلبالو
از آنجایی که آلبالوها معمولا کوچکتر هستند باید ۶ پیمانه آلبالوی هسته گرفته داشته باشید که در اینصورت وزن بیشتری خواهد داشت. آلبالو مزه ترش تری نسبت به گیلاس شیرین دارد بنابراین باید از ۱ پیمانه شکر برای شیرین کردن آن استفاده کنید.
برترینها
تازه ترین خبرها
- مادر حسن غلامی هنرمند شاخص هم استانی در آغوش خاک آرام گرفت / تصاویر
- اولین دورهمی اتحاد جنوب در سال ۴۰۳ برگزار شد / تصاویر
- رقابت پتروشیمی جم در نمايشگاه Chinaplas 2024 در کنار شرکتهای بزرگ و قدرتمند دنیا
- خبرنگاران سراسر شرکت ملی گاز ایران از پالایشگاه های مجتمع گاز پارس جنوبی بازدید کردند
- حضور تیرانداز دشتستانی در مسابقه کشوری بنچ رست ۲۵ متر
- ثبت بیشترین جلسات و اقدامات راهبردی در هیئت مدیره مجتمع گاز پارس جنوبی در سال 1402
- عملیات تعمیرات حساس کوره نم زدایی ردیف سوم گازی پالایشگاه دهم مجتمع گاز پارس جنوبی پایان یافت
- خواص درمانی گیاه عطسه
- بهترین زمان نوشیدن قهوه برای مبتلایان به کبدچرب
- کنترل استرس و روشهای خاص طب سنتی برای آن
- پرسپولیس به راحتی آلومینیوم و سپاهان را شکست می دهد
- دومین طلا برای ملی پوش ووشو ایران/ زهرا کیانی بازهم قهرمان شد
- تداوم بارشهای رگباری در این استانها/ کوهنوردی ممنوع!
- آغاز رقابت بیش از ۱۶ هزار داوطلب کنکوری در استان بوشهر
- میزان تولید پتروشیمی بوشهر ۳۷ درصد افزایش یافت
- اردوغان : روابط تجاری ترکیه با اسرائیل متوقف شد
- مالک جدید استقلال: به کمتر از قهرمانی آسیا رضایت نمی دهیم
- حماس : تصمیمی برای انتقال به سوریه نداریم
- خطیر: واگذاری استقلال بزرگ ترین اتفاق بعد از قهرمانی آسیا بود
- مدیرعامل باشگاه پرسپولیس: دایی؟ اوسمار گزینه اول ماست
- رد پای پرسپولیس در شکست پروژه بزرگ فوتبالی عربستان!
- پرسپولیس و استقلال رسماً واگذار شدند/ سهم پیشکسوتان؛ ۵ درصد
- ترکیب سهامداران پرسپولیس در هیئت مدیره مشخص شد
- تأکید فدراسیون فوتبال؛ تماشای بازیها نباید رایگان باشد
- وزیر علوم : کنکوریها اضطراب نداشته باشند/ فرصت جبران وجود دارد
- قیمت طلا امروز پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
- تشخیص سرطان از یک قطره خون طی چند دقیقه
- تغییراتی در چشم که باید نگران تان کند!
- مسئولیتهای اجتماعی نفت در استان بوشهر افزایش یابد
- عملیات اجرای پانسیون پزشکان دالکی شهرستان دشتستان آغاز شد
- کاروان خودروهای شوتی در دشتستان توقیف شد
- مستقل شدن روابط عمومیها در دستگاههای اجرایی پیگیری میشود
- هفته کارگر در بوشهر با گلباران مزار شهدا آغاز شد
- مشکلات کانالهای آبیاری و زهکشی نخیلات آبپخش پیگیری می شود
- مشکلات ۷ بنگاه اقتصادی استان بوشهر رسیدگی شد
- کاروان خدمت استان بوشهر به عسلویه رسید
- مدیریت ارشد استان بوشهر برای رفع مشکلات مردم پای کار است
- مشکلات مردم استان بوشهر در دیدارهای چهره به چهره احصا میشود
- بانوان در نظام و انقلاب اسلامی جایگاه ویژه ای دارند
- آغاز عملیات اجرایی پایگاه سلامت مرکز خدمات جامع سلامت دشتستان
- امدادرسانی به خدمه شناور تانزانیایی در آبهای بوشهر انجام شد
- همایش پاکسازی ساحل در گناوه برگزار شد
- امدادرسانی آب و فاضلاب استان بوشهر به سیل زدگان سیستان و بلوچستان
- عناوین روزنامههای ورزشی امروز1403/02/06
- عناوین روزنامههای امروز1403/02/06
- فال روزانه ۱۴۰۳.۰۲.۰۶
- رهبر انقلاب: کارگر رکن جهش تولید است
- راهکارهای بهبود شرایط صنایع دارویی کشور/ برچیدن بساط ارز چند نرخی
- نشست هماهنگی و برنامه ریزی دومین رویداد ملی خواهر برادری در بوشهر برگزار شد
- عباس عبدی: چند بار دست در حفره حجاب کردند و گزیده شدند، اما باز هم تکرار میکنند