امروز: پنجشنبه 30 فروردين 1403
    طراحی سایت
تاريخ انتشار: 25 ارديبهشت 1398 - 09:13

اتحادخبر:نان کشمشی یکی از ساده‌ترین نان‌هایی است که می‌توانید در خانه درست کنید. این نان با طعم دارچین و کشمش‌های آبدار عطر و طعمی خاطره انگیز دارد.

اتحادخبر:نان کشمشی یکی از ساده‌ترین نان‌هایی است که می‌توانید در خانه درست کنید. این نان با طعم دارچین و کشمش‌های آبدار عطر و طعمی خاطره انگیز دارد.

 

بعضی این نان کشمشی را به صورت تست شده همراه با کره برای صبحانه استفاده می‌کنند و بعضی هم آن را بصورت نرم همراه با نوشیدنی‌های سرد و گرم می‌خورند. من از طرفداران کشمش هستم و نان کشمشی را به خصوص در دوران دانشجویی به عنوان یک وعده غذایی خوشمزه استفاده می‌کردم. این نان به خاطر طعم دارچینی، گرم و خوشایند است و من خوردن آن را به عنوان عصرانه هم دوست دارم. البته لازم است اشاره کنم که نان‌های بیکری بسته بندی شده حاوی مواد افزودنی و نگهدارنده هستند بنابراین درست کردن نان در خانه کاملا قابل توجیه است و به عنوان چالشی لذت بخش توصیه می‌شود.

 

نان کشمش و دارچین برای دوستداران کشمش

 

نان کشمشی به صورت‌های مختلف درست می‌شود هم به صورت بانز یا لقمه‌ای، نان حجیم، نان رول شده و رول لقمه‌ای. بعضی همراه آن گردو استفاده می‌کنند تا طعم آجیلی را هم به آن اضافه کنند. به این ترتیب بر غنای غذایی آن هم افزوده می‌شود. حتی می‌توان پوست پرتقال رنده شده یا زست لیمو (رنده پوست لیمو) را بخاطر ایجاد بویی مرکباتی می‌توان به عنوان یک گزینه مطرح کرد. من خودم اغلب از رنده پوست پرتقال به جای وانیل استفاده می‌کنم.

 

نان کشمش و دارچین چگونه درست می‌شود؟

 

شیوه درست کردن این نان همانند بسیاری از نان‌های دیگر است یعنی عمل آوردن مخمر، ترکیب با آرد و مایعات. اما برای این نان مواد میانی هم خواهیم داشت که شامل دارچین، کره و شکر است.

 

مواد لازم

 

برای خمیر

  • شیر ولرم: ۱ پیمانه (شیر بادام یا سویا در صورت وگان بودن)
  • عسل: ۳ قاشق غذاخوری
  • مخمر: ۲ و ۱/۴ قاشق چایخوری
  • روغن یا کره آب شده: ۶ قاشق غذاخوری
  • تخم مرغ: ۲ عدد
  • آرد: ۳ و ۱/۲ پیمانه
  • نمک: ۱ قاشق چایخوری
  • کشمش: ۱/۲ پیمانه

برای مواد میانی

  • شکر قهوه‌ای: ۱/۳ پیمانه
  • پودر دارچین: ۲ قاشق غذاخوری
  • کره آب شده یا روغن: ۳ قاشق غذاخوری

نان کشمش و دارچین برای دوستداران کشمش

 

طرز تهیه

 

۱. برای درست کردن این نان ابتدا شیر باید ولرم باشد. شیر ولرم یعنی دمای ۴۳ درجه سلسیوس. برای اینکه بفهمید دمای مورد نظر شما را دارد یا خیر، انگشت‌تان را در شیر فرو کنید اگر توانستید به مدت ۶ ثانیه آن را نگه دارید یعنی شیر به حد کافی گرم است. شیر ولرم را با کره، مخمر و کمی عسل یا ۱ قاشق شکر مخلوط کنید و بگذارید به مدت ۱۰ دقیقه بماند تا مخمر عمل کند و پف کند. می‌توانید شیر و کره را با هم گرم کنید.

نان کشمش و دارچین برای دوستداران کشمش

 

۲. پس از این زمان آرد، تخم مرغ، نان و کشمش را اضافه کنید، با قاشق چوبی بهم بزنید. اگر همزن دارید این کار را در کاسه همزن انجام دهید و با قطعه خمیرگیر، به مدت ۱۰ دقیقه ورز دهید. اگر همزن ندارید، مهم نیست این کار را با دست انجام دهید.

 

نان کشمش و دارچین برای دوستداران کشمش

 

۳. روی خمیر را با سلفون بپوشانید و بگذارید خمیر ۱ تا ۲ ساعت در آشپزخانه بماند تا زمانی که سایز آن دو برابر شود. بعد از این زمان خمیر ظاهری پفدار دارد.

 

نان کشمش و دارچین برای دوستداران کشمش

 

۴. روی سطح تمیز کابینت یا تخته مخصوص خمیرگیری کمی آرد بپاشید. خمیر را روی این سطح به صورت یک مستطیل پهن کنید. طوری که عرض آن به اندازه قالبتان باشد. لازم نیست که دقیقا مستطیلی شکل باشد.

 

نان کشمش و دارچین برای دوستداران کشمش

 

۵. برای درست کردن مواد میانی شکر قهوه‌ای و دارچین را داخل کره ذوب شده بریزید و مخلوط کنید.

 

نان کشمش و دارچین برای دوستداران کشمش

 

۶. مواد را روی خمیر مستطیلی بریزید. لبه‌های آن باید تمیز باشد. خمیر را از سمت عرض گرفته و رول کنید. نیازی نیست همانند رول دارچینی دقیق و تمیز رول شود.

نان کشمش و دارچین برای دوستداران کشمش

 

۷. قالب نان را با کره چرب کنید و خمیر را از قسمت باز توی قالب بگذارید تا لبه باز آن در ته قالب قرار گیرد.

 

نان کشمش و دارچین برای دوستداران کشمش

۸. روی قالب را با سلفون بپوشانید و بگذارید مدت ۶۰ دقیقه استراحت کند.

 

نان کشمش و دارچین برای دوستداران کشمش

 

۹. فر را روی حرارت ۱۹۰ درجه سانتی گراد روشن کرده و گرم کنید و یک سینی را در پایینترین طبقه فر را قرار دهید. مقداری آب جوش داخل سینی بریزید تا کف سینی را کاملا بپوشاند، سپس نان را روی طبقه بالایی سینی آب قرار دهید. به مدت ۴۰ تا ۵۰ دقیقه بگذارید بماند.

 

نان کشمش و دارچین برای دوستداران کشمش

 

۱۰. پس از پخت کامل نان، آن را از فر درآورده و روی توری خنک کننده بگذارید تا بطور کامل خنک شود. پس از خنک شدن، نان را برش بزنید، نوش جان!

 

نان کشمش و دارچین برای دوستداران کشمش

 

نکات مهم

  • نان را می‌توان تا چند روز در دمای ملایم اتاق نگهداری کرد. در صورتی که قصد استفاده آن را برای روز‌های بعد دارید، آن را در کیسه پلاستیکی کاملا بسته داخل فریزر قرار دهید.
  • نمک ذکر شده در دستور ۱ قاشق چایخوری است. من معمولا نمک را به نصف می‌رسانم. به شما هم توصیه می‌کنم که نمک را کمتر استفاده کنید.
  • برای درست کردن نان کشمشی باید از کشمش‌های تیره و شیرین استفاده کرد.
  • برای افزودن گردو می‌توان آن را به میزان لازم خرد کرده و به مواد میانی بیفزایید. در صورت استفاده از رنده پرتقال و یا لیمو آن را به همان مواد مایع بیفزایید تا به خوبی با سایر مواد مخلوط شود. من برای تمام نانهایم حتی نان‌های معمولی به توصیه مادرم از وانیل حتی اگر شده به مقدار کم استفاده می‌کنم تا طعم و بوی خوبی داشته باشد.
  • برای مواد میانی می‌توانید حتی از شکر سفید هم استفاده کنید تا رنگ آن خیلی تیره نباشد، اما شکر قهوه‌ای طعم کاراملی خوشمزه‌ای به آن می‌دهد.


کانال تلگرام اتحادخبر


نظرات کاربران
ارسال نظر

نام:

ايميل:

وب سايت:

نظر شما:

تازه ترین خبرها

  • آغاز عملیات اجرای خیابان ۲۴ متری در ورودی شهر از سمت برازجان،خیابان ۲۲ متری غرب آرامستان و خیابان در غرب جاده اصلی
  • اگر احساس تلخی در دهان می کنید این بیماری در کمین شماست
  • 🎥ویدیو/طبیعت بکر و زیبای روستای خیرک دشتستان
  • تفاوت استراتژی فروش در پردیس/ ثبت ۶ ركورد در تولید و صادرات
  • پیاده روی یا دویدن، کدام برای لاغری و کاهش وزن بهتر است؟
  • ۱۲ کشور امن در صورت شروع جنگ جهانی سوم (+عکس)
  • نشست هماهنگی برگزاری آئین شب شعر ویژه نکوداشت شهید محسن صداقت در شهر وحدتیه
  • تکنیک های کنترل خشم کودک و نوجوان توسط والدین
  • نتا S واگن ؛ یکی از زیباترین خودروهای چینی به بازار می آید (+تصاویر)
  • دست آویزی برای دومین سالکوچ هدهد خبررسان علی پیرمرادی
  • با این تکنیک به نق زدن و اصرار کردن بچه ها پایان دهید
  • آیا این ادویه خوش بو می تواند با سرطان پروستات مقابله کند
  • بازتاب حمله ایران در رسانه‌های خارجی: اسراییل زیر آتش
  • پیشرفت ۶۳ درصدی قطعه اول بزرگ‌راه دالکی به کنارتخته
  • جسد چوپان گمشده در روستای شول گناوه پیدا شد
  • در بین رفقایم به تعصب دشتستانی مشهورم/ خودم را مسلمان تکنوکرات می دانم
  • قتل 2 جوان برازجانی در خودروشان/ دستگیری قاتل در استان همجوار
  • یکی از شهدای اخیر حمله اسرائیل در سوریه از شهر وحدتیه دشتستان است
  • هدایای باقیمانده پیاده روی برازجان قرعه کشی شد
  • گزارش تصویری/ راهپیمایی روز جهانی قدس در برازجان
  • ویژه نامه نوروزی 1403 اتحاد جنوب منتشر شد/ معرفی شخصیت سال ویژه نامه
  • سخنرانی استاد سید محمد مهدی جعفری در جمع دشتستانی ها و استان بوشهری های مقیم شیراز/ تصاویر
  • دکتر مهدی یوسفی در یک نگاه
  • در رسیدگی به امور مردم کوتاهی نکنید/ برخی از بخشنامه ها باعث کوچک شدن سفره مردم می شود
  • مسؤولان نگاه بازتری داشته باشند/ جذابترین قسمت کار ما لحظه ای است که درد بیماران آرام می شود
  • قلب جوان 23 ساله دشتستانی اهدا شد/ تصاویر
  • آئین استقبال از مسافرین و مهمانان نوروزی در شهر دالکی / تصاویر
  • آغاز عملیات اجرای خیابان ۲۴ متری در ورودی شهر از سمت برازجان،خیابان ۲۲ متری غرب آرامستان و خیابان در غرب جاده اصلی
  • دکتر یوسفی با حافظه مثال زدنی
  • برخورد توهین آمیز رئیس صمت دشتستان با نمایندگان برخی اصناف شهرستان
  • .: مصطفی بهبهانی مطلق حدود 2 روز قبل گفت: با سلام و خدا ...
  • .: اسماعیل حدود 5 روز قبل گفت: فقط قدرت است که ...
  • .: سعید حدود 5 روز قبل گفت: آقای امید دریسی پیش ...
  • .: یونس حدود 5 روز قبل گفت: سلام و درود به ...
  • .: قاسم حدود 7 روز قبل گفت: خوبه لااقل یک نفر ...
  • .: تنگستان حدود 9 روز قبل گفت: چرا چنین مطالب سراسر ...
  • .: حسن جانباز حدود 9 روز قبل گفت: اصلا سفره ای نیست ...
  • .: محمد قاسمی حدود 12 روز قبل گفت: درود وسپاس بی کران ...
  • .: محمد حدود 12 روز قبل گفت: استاد احتمالا مقاوله به ...
  • .: محبی حدود 12 روز قبل گفت: فعلا که یک هیچ ...