کد خبر: 111025 ، سرويس: استان بوشهر
تاريخ انتشار: 27 فروردين 1398 - 07:10
به همّت انجمن دیده بان زیست بوم؛
نشست تخصصی با محور "مدیریت پسماند، چالش ها و فرصت ها" برگزار شد

اتحاد خبر: اولین نشست از سلسله نشست‌های تخصصی انجمن دیده بان زیست بوم با موضوع مدیریت پسماند، چالش ها و فرصت ها، با همکاری اداره محیط زیست شهرستان دشتستان عصر دوشنبه 26 فروردین ماه در پژوهش سرای دانش آموزی متقین برازجان برگزار شد.

اتحاد خبر: اولین نشست از سلسله نشست‌های تخصصی انجمن دیده بان زیست بوم با موضوع مدیریت پسماند، چالش ها و فرصت ها، با همکاری اداره محیط زیست شهرستان دشتستان عصر دوشنبه 26 فروردین ماه در پژوهش سرای دانش آموزی متقین برازجان برگزار شد.


به گزارش "اتحاد خبر"، مدیر سازمان پسماند شهرداری برازجان با اشاره به اقدامات انجام شده در این حوزه، عنوان کرد: در راستای ساماندهی سایت پسماند و اهمیت دفن اصولی زباله فردا با حضور مشاور طرح ترانشه بررسی می شود.


ارسطو قایدی برازجانی اظهار داشت: به دلیل سیستم اداری کار کند پیش می رود اما تاکنون اقدامات خوبی در سایت برازجان انجام گرفته است، به عنوان نمونه سایت برق کشی شده و همچنین کنترل ورودی انجام شده است که هر کسی نتواند وارد شود، در خصوص آسفالت سایت از کنار خیابان تا محل ترانشه نیز شهردار محترم قول مساعد داده اند.


وی تاکید کرد: برای ساماندهی زباله های شهری با شبکه بهداشت قرارداد می بندیم که بیمارستان ها، مطب ها، انتقال خون و... زباله های عفونی خود را در مکان خاصی جمع آوری کنند تا اتفاقات قبلی رخ ندهد.

مدیر سازمان پسماند شهرداری برازجان خاطرنشان کرد: امسال توانستیم برای اولین بار تعرفه عوارض پسماند را برای مدیریت و جمع آوری زباله مصوب نماییم.
 
قایدی برازجانی اظهار داشت: در شهر برازجان روزانه بین 10 تا 15 تن زباله ی خشک جمع آوری می شود.

انجمن ها می توانند به افراد و جامعه آگاهی بخشی نمایند

معاون اداره محیط زیست شهرستان دشتستان با اشاره به حفظ محیط زیست و مشکلات زیست محیطی بیان کرد: سه عنصر سیستم مدیریت مواد زاید شهری تولید، جمع آوری و دفن بوده و موضوع اصلی نیز یافتن زمین مناسب بر اساس استانداردهای موجود است.

مهندس طاهره موسوی عنوان کرد: کاهش در مبدا و جلوگیری از تولید زایدات منجر به پیدایش نسل جدیدی از فناوری در جهان به نام فناوری پاک نامگذاری شده است.

وی با بیان اینکه انجمن ها می توانند به افراد و جامعه آگاهی بخشی نمایند، گفت: کاهش در مبدا، تولید، ذخیره، پردازش در محل، جمع آوری، حمل و نقل، پردازش، دفع و مراقبت های بعد از دفع هشت عنصر در سیستم های مدیریت مواد زاید جامد شهری هستند.


این کارشناس ارشد محیط زیست تصریح کرد: اقدامات بسیار جدی و اساسی در مورد کاهش زباله در مبدا همچون جداسازی و پردازش زباله در مبدا، احداث صنایع بازیافتی، بازاریابی برای محصولات بازیافتی، ایجاد بازار جدید برای محصولات بازیافت، تولید انرژی از زباله انجام شده است.

موسوی افزود: مجموعه این فعالیت ها فشار را بر روی زمین کاهش داده و از درصد دفن بهداشتی در زمین کاسته است.

ما در قبال محیط زیست خود وظیفه ای بر عهده داریم

معاون حفاظت محیط زیست دشتستان با تاکید بر ضرورت توسعه برنامه های بازیافت، اذعان داشت: ما در قبال محیط زیست خود وظیفه ای بر عهده داریم.

 وی ادامه داد: کشورهای اسکاندیناوی و ژاپن از نظر استفاده از دفن بهداشتی رتبه های آخر را دارند، در حالی که انگلستان با 90 درصد دفن بهداشتی در رتبه اول در بین کشورهای صنعتی قرار دارد.

طاهره موسوی یادآور شد: دفن بهداشتی از نظر اولویت و سلسله مراتب در ردیف آخر یا ردیف چهارم در سیستم های جامع مدیریت مواد زاید جامد شهری در کشورهای صنعتی قرار دارند.


این کارشناس ارشد محیط زیست اظهار داشت: دفن زباله شهری در ایران عمدتا به روش های دفن در زمین یا سوزاندن و تلنبار انجام می شود.

گفتنی است در پایان این نشست از خانم "بتول خواجگانی" و "آقای جهاندوست" زوج فعال در حوزه محیط زیست با اهدای لوح و جوایزی تقدیر صورت گرفت.

لينک خبر:
https://www.ettehadkhabar.ir/fa/posts/111025