کد خبر: 108623 ، سرويس: ورزش
تاريخ انتشار: 18 بهمن 1397 - 10:45
تصاویر/ صعود باشگاه کوهنوردی شاهین دژ برازجان به قله 1960 متری بیرمی

اتحادخبر: کوههای بیرمی در شمال شهر خورموج و در جنوب شرقی شهر اَهرَم در منتهی الیه جنوبی رشته کوه زاگرس واقع می باشد. این کوههای سر به فلک کشیده دارای کوهستانی صخره ای و گاهاً بدون خاک است که دارای چندین قله به ارتفاع تقریبی 1500 تا 1960 متر می باشد که بلندترین آنها بیرمی که به بام استان بوشهر معروف است.

اتحاد خبر: کوههای بیرمی در شمال شهر خورموج و در جنوب شرقی شهر اَهرَم در منتهی الیه جنوبی رشته کوه زاگرس واقع می باشد.

 

این کوههای سر به فلک کشیده دارای کوهستانی صخره ای و گاهاً بدون خاک است که دارای چندین قله به ارتفاع تقریبی 1500 تا 1960 متر می باشد که بلندترین آنها بیرمی که به بام استان بوشهر معروف است .

 
 


به تازگی کوههای بیرمی این زیستگاه دیرین تنوع فراوان گیاهی و جانوری با تنگه های متعدد و چشمه سارهای فراوان توسط محیط زیست کشور به منطقه حفاظت شده تبدیل شده است .

 

گونه های شاخص جانوری این زیستگاه منحصر به فرد پلنگ ایرانی، کَل و بز، قوچ و میش، گرگ، کفتار، گربه جنگلی و پرندگانی از قبیل کبک و تیهو، پرندگان شکاری و غیره است. کوههای بیرمی در منطقه خاییز تنگستان و تنگه های مهم آن از جمله تنگ گشی، بنیون، روان، یخ، مخدان و آشی منظره دل انگیزی با چشم اندازی زیبا به وجود آورده است.

 

لازم به ذکر است این کوهها فصلهای بدون باران زیادی دارد و در گروه کوههای خشک قرار می گیرد. بنابراین بیشتر صعودها با شروع بارندگی در ماههای پاییز و زمستان صورت می گیرد.


طبق هماهنگی های به عمل آمده با اعضا شرکت کننده روز پنجشنبه یازدهم بهمن ماه 97 ساعت شش بامداد با چهار دستگاه اتومبیل سواری به استعداد دوازده نفر از استادیوم تختی برازجان حرکت خود را آغاز کردیم. قبلاً به جهت زیبایی و نزدیکی، مسیر خاییز تنگستان را جهت صعود انتخاب کرده بودیم چرا که صعود بیرمی از شهر خورموج  نیز صورت می گیرد. با رسیدن به شهر اَهرَم مسیر خود را به سمت منطقه زیبای خاییز تغییر داده و پس از طی مسیری کوهستانی همراه با جاده ای باریک و در حال ساخت و تعمیر به روستای زیبای گِشی وارد شده و پس از مسیری کوتاه در کنار خانه کوهنورد توقف نمودیم.

 

پس از پارک اتومبیل ها به دستور سرپرست برنامه کوله های خود را تنظیم و آماده نموده و به صورت یک ستون بچه ها به صف ایستادند و در ساعت هفت و سی دقیقه با راهنمایی و سرقدمی جناب جوکار حرکت و پیمایش خود را از تنگ گِشی آغاز نمودیم.در مسیر تنگ گِشی چشمه آب گوارایی همراه با مناظر زیبایی از گل و گیاهان و درختان نمایان بود و در کنار چشمه جای مناسبی برای عکاسی وجود داشت و به همین خاطر توقفی کوتاه جهت ثبت تصاویر زییا از گروه نموده و به مسیر خود ادامه دادیم .

 

در انتهای تنگ وارد کمرکش زیبایی شدیم که به نعل اسبی معروف بود ، فرصت را غنیمت شمرده و ضمن استراحتی کوتاه به صرف صبحانه پرداختیم .در بین اهالی بومی چنین مرسوم است که جهت صعود به بیرمی می بایست هفت پیمانه را پشت سر گذاشت که بنظر می رسد منظور از پیمانه همان یال و گردنه است که می بایست این هفت یال و گردنه را پشت سر گذاشت تا به قله برسیم .کمرکش نعل اسبی ابتدا و شروع پیمانه اول و یا همان یال و گردنه اول می باشد که ما همگی پس از خوردن صبحانه و نفس گیری لازم به حرکت خود ادامه دادیم و با گذراندن پیمانه اول و دوم وارد ابتدای پیمانه سوم شدیم.


در این محل یک دیواره صخره ای بلند و زیبا همراه با سایه ای خنک و دلربا وجود دارد که میان اهالی روستا به (کِلِ سَیه خَش) منظور کمر سایه خوش معروف است.

 
 










با توجه به سنگینی کوله ها اینجا استراحت قابل توجهی جهت خوردن میوه و تنقلات نمودیم. پیمانه ها را یکی پس از دیگری با شیب های سخت پشت سر می گذاشتیم و همچنان تیم حرکت رو به جلوی خوبی داشت .در حین مسیر استراحت های کوتاهی داشتیم و همچنین از طبیعت زیبای بیرمی که شامل گل سنگ و گلهای شقایق و لاله های وحشی بود لذت می بردیم . هم اکنون در پیمانه هفتم قرار داشتیم و با کوله های سنگین با حرکتی آرام قدم بر می داشتیم ما در ارتفاع 1850 متری صد متر مانده به  قله قرار داشتیم سرپرست توقف کرد و به سویی تغییر مسیر داد جهت کمپینگ و شب مانی که قبلاً از آن محل اطلاع داشت.

 

موبایل من ساعت هفده را نشان می داد ، گروه پس از رسیدن به محل مورد نظر و استراحتی کوتاه شروع به برپایی کمپ نمودند و چادرهای خود را در جایی مناسب استوار ساختند . عده ای  به جمع آوری هیزم پرداختند و در نزدیکی غروب اقدام به برپایی آتش جهت ایجاد گرما و ساختن چای آتشی و دمنوش های همراه مخصوصاً آویشن نمودند.  

 

یک شب بسیار زیبا در کنار همنوردان عزیز در دل کوه رقم خورد، پس از صرف شام در ساعت  22 خاموشی جهت خوابیدن و استراحت اعلام گردید و همگی در چادرها و در کیسه خواب های خود به اسراحت پرداختند. صبح روز جمعه دوازدهم بهمن ماه شش بامداد همگی از خواب بیدار شده و ضمن خوردن صبحانه و برچیدن کمپینگ و تنظیم کوله ها در ساعت هشت با دستور سرپرست بسوی قله گام برداشتیم ، ما که در نزدیکی قله بودیم پس از 15 دقیقه قله را صعود کردیم . گروه با شادباش و تبریک به همدیگر عکس های یادگاری از خود و قله ثبت و ضبط نمودند. نزدیک به ساعت 9 بامداد فرود خود را آغاز کردیم و پیمانه ها را یکی پس از دیگری پشت سر می گذاشتیم و بسوی تنگ گِشی سرازیر می شدیم . پس از استراحت های کوتاه و خوردن تنقلات بین راهی در ساعت شانزده به کنار چشمه آب در نزدیکی روستا رسیدیم و در آنجا به صرف ناهار پرداختیم .  اینجا بود که خستگی را از بدن بدر کرده و به سوی خانه کوهنورد حرکت نمودیم. جناب گلستانی مسئول هیئت کوهنوردی بوشهر آنجا بود که پس از دیدار و سلام و احوالپرسی ، با ایشان خداحافظی کرده و سوار بر  اتومبیل ها شده و حرکت کردیم. ساعت نوزده با سلامتی کامل برازجان رسیدیم .


 

اعضا شرکت کننده :


شکرالله جوکار برازجانی سرپرست برنامه


احمد ریاستی- مهدی قلیپور- احسان پرهیزگار- سعید کشفی- رامین جوکار برازجانی- بهرام نوذری- مختار نوذری - قاسم دهقانی - شهین بازیار- نصرت سلیمی و فرشته ماندنی زاده


با تشکر از همه همنوردان شرکت کننده


تهیه و تنظیم گزارش :

نصرت سلیمی (کمیته اجرایی روابط عمومی باشگاه شاهین دژ برازجان)

لينک خبر:
https://www.ettehadkhabar.ir/fa/posts/108623