- دکتر یوسفی؛ مدیری در کنار همکاران
- برخورد توهین آمیز رئیس صمت دشتستان با نمایندگان برخی اصناف شهرستان
- یوسفی؛ مدیری با نگاه فرهنگی
- تاجگردون: ۱۴۰۳ سال خیلی سختی است / رأی ندادن خاتمی یک علامت است
- تصاویر دیدنی از تیپ و استایل نوروزی پریناز ایزدیار
- طارمی- آزمون و حالا قایدی: چه خط حملهای!
- مالیات ارزش افزوده ۱۰ درصدی ابلاغ شد
- جریمه تخلفات حادثه ساز ۵ برابر شد/ جزییات و زمان اعمال
- بیش از ۸.۵ میلیون تردد در جادههای بوشهر ثبت شد
- دکتر یوسفی؛ معتقد و عامل به تعامل صنعت نفت با محیط پیرامون
به گزارش برترین ها؛ خورش ترشه واش یکی از غذاهای محلی خطه سرسبز شمال، به ویژه استان گیلان است. نام این خورش از گیاهی به اسم شبدرترشک یا همان ترشه واش گرفته شده. ترشه واش گیاهی خودرو است که معمولا در مناطق نیمه گرمسیری و گرمسیری به صورت طبیعی رشد میکند. در ایران این گیاه در استانهای گیلان (رشت، بندرگز و لاهیجان) و در استان لرستان نیز یافت میشود.
همانطور که از اسم آن مشخص است، ترشه واش طعمی ترش مزه دارد. خورش ترشه واش از ترکیب این گیاه با مرغ، بادمجان، سبزیجات، رب آلوچه و رب انار تهیه میشود. اگر به غذاهای ترش علاقه مندید، حتما از این وعده غذایی لذت میبرید. در ادامه طرز تهیه این خورش خوشمزه برای ۴ نفر توضیح داده میشود.
مواد لازم برای تهیه خورش ترشه واش
- بادمجان: ۴ عدد متوسط
- گوجه فرنگی: ۳ عدد
- گوشت مرغ بدون استخوان (ترجیحا سینه مرغ): ۵۰۰ گرم
- پیاز: ۱ عدد بزرگ
- رب انار: ۲ قاشق غذاخوری
- رب آلوچه: ۳ قاشق غذاخوری
- سبزی مخصوص (ترشه واش، گشنیز، نعنا، سیر، ترشک و چوچاق): به میزان دلخواه
- نمک و فلفل: به میزان دلخواه
- زردچوبه: به میزان دلخواه
طرز تهیه
1. برای تهیه خورش ترشه واش ابتدا از آماده کردن بادمجانها شروع میکنیم. بادمجانها را شسته و آنها را پوست کنید. یک ظرف مناسب بردارید و درون آن آب و نمک بریزید. آن را هم بزنید تا نمک درون آب حل شود، سپس بادمجانها را حدود نیم ساعت داخل آب قرار دهید. اینکار برای گرفته شدن تلخی بادمجان لازم است. سبزیها را نیز شسته و ساطوری کنید.
2. بادمجانها را با روغن سرخ کنید. سبزیها را نیز با اندکی روغن در یک ظرف جدا سرخ کنید. سپس پیاز را رنده کنید و به ظرف سبزی در حال سرخ شدن اضافه کنید. سبزیها را دائم هم بزنید تا ته نگیرد. پس از اینکه سبزی ها تقریبا سرخ شد، بادمجانها را هم به ظرف اضافه کنید.
3. مرغ را داخل تابهای جدا قرار داده و با نمک، فلفل و زردچوبه آن را تفت دهید. پس از انجام اینکار، مرغ را نیز به ظرف سبزی اضافه کنید. رب انار و رب آلوچه را با کمی آب گرم داخل یک لیوان رقیق کنید و به غذا اضافه کنید. در حین اضافه کردن، مواد را هم بزنید تا به خوبی با هم مخلوط شوند. در این مرحله دو لیوان آب داخل ظرف غذا بریزید. پس از مدتی که آب خورش جوشید، زیر گاز را کم کنید تا خورش به آرامی جا بیفتد. این مرحله حدود ۴۵ دقیقه زمان میبرد.
4. بعد از اینکه حس کردید بادمجانها پخته شده اند، خورش را هم بزنید تا بادمجان ها کاملا با مواد دیگر مخلوط شوند. بعد از چیزی حدود یک ربع خورش ترشه واش آماده است. با آماده شدن خورش، گوجه فرنگیها را به صورت حلقهای برش دهید و آنها را در تابه ای جدا سرخ کنید. خورش را درون ظرفی که میخواهید سر سفره قرار دهید بکشید، و آن را با گوجه فرنگیهای سرخ شده تزیین کنید. همچنین میتوانید از سیبزمینی سرخ کرده نیز در تزیین غذا استفاده کنید. امیدواریم از صرف این غذای محلی شمالی لذت ببرید.
نکات
۱. دقت کنید در انتها بادمجان ها باید له شده و کاملا مخلوط شده باشد.
۲. اگر سبزی مخصوص این خورش در دسترس شما نیست، میتوانید از هر سبزی دیگری در این غذا استفاده کنید.
۳. به جای گوشت مرغ میتوانید از گوشت بوقلمون استفاده کنید.
۴. این غذا به صورت محلی در ظرف گمش طبخ میشود.
۵. خورش ترش واشه به همراه برنج سرو میشود.
تازه ترین خبرها
- برخورد توهین آمیز رئیس صمت دشتستان با نمایندگان برخی اصناف شهرستان
- یوسفی؛ مدیری با نگاه فرهنگی
- تاجگردون: ۱۴۰۳ سال خیلی سختی است / رأی ندادن خاتمی یک علامت است
- تصاویر دیدنی از تیپ و استایل نوروزی پریناز ایزدیار
- طارمی- آزمون و حالا قایدی: چه خط حملهای!
- مالیات ارزش افزوده ۱۰ درصدی ابلاغ شد
- جریمه تخلفات حادثه ساز ۵ برابر شد/ جزییات و زمان اعمال
- بیش از ۸.۵ میلیون تردد در جادههای بوشهر ثبت شد
- دکتر یوسفی؛ معتقد و عامل به تعامل صنعت نفت با محیط پیرامون
- مدیری با اشراف کامل
- قلب جوان 23 ساله دشتستانی اهدا شد/ تصاویر
- یک فروند شناور گردشگری بدلیل هنجار شکنی در بوشهر توقیف شد
- اگر رسایی به هیئت رئیسه برود باید برای مجلس تاسف خورد!
- اولین واریزی بزرگ برای معلمان در 1403
- مبالغ جرایم رانندگی بهروزرسانی شد
- توئیت معنادار حسن روحانی
- در آینده یکی از خبر ساز ترین باشگاههای فوتبال پایه ایران خواهیم بود
- هدایای باقیمانده پیاده روی برازجان قرعه کشی شد
- دبیر ستاد بزرگداشت هفته دولت در استان بوشهر منصوب شد
- استان بوشهر در اغلب شاخصهای اقتصادی رتبه اول تا پنجم را دارد
- توجه ویژه به کالای تهلنجی و تعاونی مرزنشینان در استان بوشهر
- ۹۶۵ بازرسی از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی دشتستان انجام شد
- ۵۰ کلاس درس در شبانکاره برای اسکان مسافران نوروزی آماده شد
- همه دستگاهها برای کاهش وقوع جرایم همکاری کنند
- موارد تغییر کاربری غیر مجاز اراضی استان بوشهر بررسی شد
- ۵۷ هزار مسافر نوروزی در مدارس شهرستان گناوه اسکان داده شدند
- شهروندان و مسافران از اسکلههای مجاز در بوشهر استفاده کنند
- ۹۰ هزار مسافر وارد شهرستان عسلویه شد
- ۱۸۰۰ سما کارت بین توانخواهان بهزیستی استان بوشهر توزیع شد
- ۱۶۷ هزار مسافر توسط ناوگان حمل و نقل عمومی استان بوشهر جابجا شد
- ۲ ورزشکار بوشهری به اردوی تیم ملی بسکتبال جوانان دعوت شدند
- ترسم ای فَصاد گر فصدم کنی/ تیغ را ناگه تو برلیلی زنی
- جلسه ستاد ساماندهی سواحل استان بوشهر در استانداری
- لیگ برتری شدن تیم پارس جنوبی هیچگاه از ذهن مردم جم و جنوب استان پاک نخواهد شد
- غیبت آزمون به تیم ملی لطمه نمی زند/ جوان گرایی اتفاقی مثبت بود
- سپاهان از فردا تمریناتش را آغاز میکند
- معاون رئیسی: گفتهایم در پایان ۱۴۰۷ تورم باید تک رقمی شود / توانستهایم در سیاست خارجی گامهای بلندی برداریم / ما عضو شانگهای، بریکس و اتحادیه اقتصادی اوراسیا شدیم
- ارسال پُستی شیرخشک در ایام نوروز/ نگران کمبود شیرخشک نباشید
- وضعیت دارو در سالی که گذشت/ از صادرات تا مطالبات داروخانهها
- بازگشت احتمالی ترامپ چه تاثیری بر اقتصاد ایران دارد؟
- ۷۰ درصد از اعتبارات سرمایهای استان بوشهر تخصیص یافت
- شناورهای تفریحی که هنجارهای اجتماعی را رعایت نکنند توقیف می شوند
- نجات ۳ نفر در ساحل گناوه/ امدادرسانی به یک فروند جت اسکی انجام شد
- ۴۵ کمپ اسکان گردشگران در استان بوشهر ایجاد شد
- آب های استان بوشهر متلاطم و مواج است/شنا و دریاگردی ممنوع
- مدیری پیشرو در مسئولیت های اجتماعی
- برای دوستم مهدی یوسفی/ در ستایش خرد
- ایران حملات تروریستی در مسکو را محکوم کرد
- میوه خشک جایگزین آجیل شور و شیرینی شود
- برنامه فشرده سپاهان در سال جدید/ هر ۳/۵ روز یک بازی در لیگ!